Uz pasaules rallija čempionātu – ar divām ekipāžām!

 
28.jūlijs 2010 0:01

„LMT rallija komanda” šīs nedēļas nogalē startēs Somijā notiekošajā pasaules autorallija čempionāta posmā „Neste Oil Rally Finland”.


2008. gada Neste Oil Rally Finland   Foto: Raimonds Volonts (V4 Motors)

Šī ir pirmā reize mūsu valsts autorallija vēsturē, kad vienā pasaules čempionāta posmā uz starta izies uzreiz divas pilnpiedziņas ekipāžas no Latvijas.

Šā brīža Latvijas autorallija čempionāta līderiem Andim Neikšānam/Pēterim Dzirkalam trasē jādodas ar 73. starta numuru. Savukārt Māris Neikšāns/Raivis Jansons saņēmuši 80. starta numuru. Zīmīgi, ka tālajā 2004. gadā tieši ar 80. starta numuru „Latvijas Mobilā Telefona rallija komanda” debitēja pasaules čempionātā – toreiz ar Ford Puma Super 1600 automobili uz starta stājās ekipāža Māris Neikšāns/Edgars Utāns.

Abām „Latvijas Mobilā Telefona rallija komandas” ekipāžām ir aptuveni vienāda pieredze Somijas ceļos. Māris Neikšāns pasaules čempionāta posmos startējis divas (2004. un 2007. gadā) reizes, bet Andis Neikšāns – trīsreiz (2005., 2006. un 2008. gadā). 2009. gadā Somijas ceļus divreiz sanāca izbaudīt Mārim Neikšānam – vispirms martā Joensū viņš startēja Latvijas rallija čempionāta posmā, bet augustā piedalījās „Pirelli Star Driver” atlases sacensībās Rūhimeki ātrumposmā.

<250> Šī gada „Neste Oil Rally Finland” gads solās būt īpaši interesantas sacensības. Uz starta izies 102 ekipāžas, no kurām 81 startēs ar pilnpiedziņas automobiļiem. Pilnpiedziņas auto skaita ziņā šis ir jauns pasaules autorallija čempionāta rekords! 15 mašīnas pārstāvēs jaudīgāko WRC klasi, bet 65 ekipāžas sacentīsies N4 kategorijā, kurā startēs arī abi „Latvijas Mobilā Telefona rallija komandas” piloti. Kopā startam ir gatavi piloti no 28 pasaules valstīm!

„Skaidrs, ka šī gada Somijas rallijs būs vērienīgākās sacensības, kādās jebkad esam piedalījušies,” stāsta Andis Neikšāns. „Šis būs īsts pasaules labāko rallija braucēju salidojums. Bez ātrākajiem WRC klases braucējiem uz starta stāsies vadošie SWRC, PWRC un Pirelli Star Driver pārstāvji, kā arī starptautiskā seriāla IRC kopvērtējuma līderis. Mūsu klasē vien uz starta būs 65 ekipāžas! Skaidrs, ka tas būs fantastiski augsts sasniegums, ja spēsim iekļūt kaut 10 labāko skaitā savā klasē.”

„Šogad uz Somiju dodamies pilnā sastāvā – ar divām ekipāžām,” saka Māris Neikšāns. ‘’Tas nozīmē, ka varēsim braukt ātrāk, nedomājot tikai par to, lai tikai tiktu sasniegts finišs. Dalībnieku saraksts ir fantastisks – šādā konkurencē vēl nekad nav sanācis braukt! Būs interesanti pavērot mūsu rezultātus. Pasaules čempionātā neesmu startējis kopš 2007. gada, kad tieši Somijas rallijā izcīnījām 3. vietu N4 klasē. Skaidrs, ka šogad šādu sasniegumu atkārtot būs nereāli.”
 

 
Komentāri
 
Nav pievienots neviens komentārs.
Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Uz Dienvidu gaisa pārvada jau vairākas nedēļas atjaunots 70 km/h, Rīgas-Jūrmalas šoseja vēl 90 km/h (+ VIDEO) 6

iAuto.lv ir neizpratnē par to, kādēļ labos laika apstākļos uz Rīgas-Jūrmalas šosejas maksimālais atļautais ātrums joprojām ir tikai 90 kilometri stundā. Lasīt vairāk

 

Elektrokabeļu zagļu dēļ traucēta vilcienu satiksme Vācijas rietumos 3

Elektrokabeļu zagļi aizvadītajā naktī paralizēja vilcienu satiksmi Vācijas rietumos. Lasīt vairāk

 

Palika 18 kilometri: 3 miljonus vērts Ferrari F40 piedzīvo avāriju Vācijā 11

Automašīna bija ceļā uz automobiļu izstāžu un pārdošanas kompleksu Motorworld Bublingenē, netālu no Štutgartes. Līdz mērķim bija atlikuši 18 kilometri. Lasīt vairāk

 

Kā izskatījās iepriekšējie visu paaudžu Dacia Duster... un tagad jaunais trešās paaudzes modelis (+ VIDEO) 1

iAuto.lv iepazīst jaunās paaudzes Dacia Duster, pie viena parādot visas Duster modeļu paaudzes evolūciju vairāk nekā desmit gadu garumā. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti