Sestdien Raunā startē folkreisa un autokrosa Ziemas kauss

 
10.janvāris 2011 14:23

Sestdien 15. janvārī pl. 10:30 Raunā, kompānijas Raunas Bruģakmens trasē tiks dots starts LAF Ziemas kausa izcīņai autokrosā un folkreisā.

Seriāls paredzēts sešos posmos laikā no janvāra vidus līdz martam. Tiks noskaidroti uzvarētāji autokrosa klasē, kā arī folkreisa braucēju individuālajā vērtējumā, junioru ieskaitē un komandu kausā. Sacīkstes paredzētas Raunā, Bauskā, Valmierā, Vecpilī, 333 trasē un Biķernieku trasē.

Folkreisa ieskaitēs seriāls būs atraktīvs, jo par vienu uzvaru Ziemas kausa kopvērtējumā cīnīsies vairāk nekā 30 sportistu. Pirmdien, diennakti pirms pieteikumu termiņa beigām, pieteicies 31 dalībnieks, gaidāmi citi papildinājumi. Audzis arī junioru skaits – uz starta plāno stāties vismaz seši jaunie sportisti. Aktivizējušās komandu cīņas – ja pērn lielākoties cīnījās divas vienības, tad šobrīd uz pirmo posmu pieteikušās septiņas komandas.

Autokrosa ieskaitē paredzētas cīņas apvienotajā Latvijas čempionāta klašu 1600, 2000 Super un Open kategorijā. Tiesa, pašlaik no krosa braucējiem nav liela dalībnieku piekrišana, jo krosa braucēji koncentrējas vasaras sezonā notiekošajam Latvijas čempionātam, bet dažs ziemu plāno izmantot tikai kā treniņu.

Folkreisa vairāk nekā 30 dalībnieku pulkā ir praktiski visi galvenie favorīti. Lai arī par aiziešanu no folkreisa bija paziņojuši gan 2010. gada līderis Artūrs Bāriņš, gan vicelīderis Agris Upītis, abi Raunā būs uz starta. Turklāt viņiem pievienosies vēl viens ļoti spēcīgs ziemas braucējs Ritvars Kārkliņš – bijušais Latvijas ziemas autosprinta čempions. Kopumā speciālisti saskata vismaz septiņus vienlīdz spēcīgus uzvaras pretendentus – arī Jāni Nikelu, Raivi Riekstiņu un spēcīgos mājiniekus Artūru Vecgaili, Mārtiņu Lapsu un Armandu Zariņu. Turklāt ir ievērojams pulks braucēju, kuri līdz šim nav bijuši uzvaru dalītāji, taču ir visi priekšnoteikumi, lai viņi par tādiem kļūtu.

Junioru ieskaitē, kurā startē sportisti, dzimuši 1990. gadā vai vēlāk, par uzvaru cīnīsies līdzšinējie līderi Rihards Dainis un Sandis Džeriņš, kā arī daudz pieredzējušākie bijušie kartingisti un standartauto braucēji – Renārs Ēķis, Dāvis Tobiass, Eliss Dukaļskis, sezonas laikā pievienosies arī citi.

Komandu kausa izcīņā septiņas vienības. Līdz šim startējušajām Raunas Bruģakmens, Folkreisa Fabrika un Kavita V komandām pievienojušās jaunas: Autocross.lv Folkreisa komanda, Štīm Rally Team, Prāta Brāļi Racing un SK Vecpils. Favorīte pirmajā posmā, šķiet, būs pērnā gada Ziemas kausa uzvarētāja Raunas Bruģakmens vienība, bet katras komandas sastāvā ir elementi, kas var nest panākumus.

Pirmais posms notiks sestdien Raunā, Raunas Bruģakmens trasē. Aizraujošais ledus aplis debitēja autosportā pirms gada, aizvadot daudzsološu pirmo folkreisa un autokrosa sacensību. Sacensības rīko SIA Raunas Bruģakmens komanda – gan uzņēmuma līderi, gan komandas braucēji un atbalstītāji. Kopā ar LAF Folkreisa un Autokrosa Ziemas kausa pirmo posmu arī atbalstītāji Storent, Partsnet.lv, Uzlīmes.net (uzlīmes sportam un tuningam), Elvi, Rutkis Group, RJK, Hameleons, Autocross.lv.

FOTO: musa.lv
 

 
Komentāri
 
Nav pievienots neviens komentārs.
Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Ar 120 000 eiro vērtības kritumu – Vācijā pārdod Audi ar V12 dīzeļa dzinēju 33

Pirms 12 gadiem šī automašīna maksāja 145 000 eiro, tagad īpašnieks to gatavs atdot par 23 800 eiro. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: 1000 ZS un 2 sek. līdz 100. Porsche Taycan.(+VIDEO) 4

Lai gan uzlabotais Porsche Taycan ārēji izskatās ļoti līdzīgs oriģinālajam, tas uzlabots pilnīgi visos parametros, un, kas svarīgi, visās modeļu versijās, ieskaitot paaugstināto Cross Turismo. Ar atjaunināto Taycan TV Autoziņas iepazinās testa braucienā Spānijā, tostarp arī Monteblanko ātrumaplī. Lasīt vairāk

 

Bankrota ēnā - Fisker izziņo milzīgas atlaides; klienti dusmīgi 20

Bankrota priekšā nonākušais ASV elektroautomobiļu ražotājs Fisker paziņojis par iespaidīgām atlaidēm savai produkcijai, kas dažos gadījumos sasniedz 24 000 dolāru. Lasīt vairāk

 

Policija un mediķi informēs par bezatbildīgai elektroskrejriteņu vadīšanai veltītu kampaņu "Ātrākais, kā nonākt slimnīcā" 18

Valsts policija un mediķi trešdien plkst.11 informēs par kampaņu "Ātrākais, kā nonākt slimnīcā", aģentūru LETA informēja policija. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti