Raunas folkreisā uzvar Kārkliņš, krosā – Kaimiņš, atkal pērk auto

 
18.janvāris 2011 8:14

LAF Autokrosa un Folkreisa Ziemas kausa pirmajā posmā Raunā, Raunas Bruģakmens trasē folkreisa ieskaitē uzvaru guva cēsinieks Ritvars Kārkliņš, bet autokrosa klasē – viņa novadnieks Uģis Kaimiņš.

Folkreisa junioru vērtējumā uzvara Elisam Dukaļskim, bet folkreisa komandu vērtējumā labākā – Folkreisa Fabrika. Šajā sacīkstē nopirkta kārtējā automašīna – uz Agra Upīša un Mārtiņa Krieviņa pilotēto Opel Astra pretendēja uzreiz pieci potenciālie pircēji, bet izlozē mašīna tika rallijreidu un trofireidu braucējam Ivanam Bergmanim.

Folkreisā uz starta stājās 30 dalībnieki. Atraktīvā kvalifikācijas cīņā pirmo starta vietu A finālā izcīnīja cēsinieks Agris Upītis (Cēsis, Prāta Brāļi Racing), pārspējot mājinieku Artūru Vecgaili (Rauna, Raunas Bruģakmens) un spēcīgo junioru Elisu Dukaļski (Sigulda). Tiesa, Upītis finālā izvēlējās nestartēt, nododot mašīnu jaunākā pārinieka Mārtiņa Krieviņa rīcībā, jo arī Mārtiņš iekļuva A finālā.

A fināla sacīkstē fantastisku pirmo apli aizvadīja cits cēsinieks Ritvars Kārkliņš. Kvalificējies galvenajam braucienam tikai ar B fināla palīdzību, Kārkliņš viena apļa laikā no priekšpēdējās starta vietas pacēlās līdz pirmajai, noturot šo pozīciju līdz finišam. Ritvara uzvaru drošāku trešajā aplī padarīja arī Vecgaiļa izstāšanās pusass plīsuma dēļ. Kārkliņam šī bija pirmā uzvara folkreisā.

Otro vietu – augstāko rezultātu karjerā – sasniedza Mareks Dainis (Jūdaži, Folkreisa Fabrika). Savukārt par trešo vietu sīvi spēkojās folkreisa debitanti Mārtiņš Krieviņš (Rīga) un Viesturs Saukāns (Nākotne, Autocross.lv). Rezultātā trešo vietu sasniedza Krieviņš – izcils rezultāts debijas sacīkstē tik nopietnā konkurencē.

Neveiksmes piedzīvoja vairāki favorīti – Jānis Nikels (Strenči, Folkreisa Fabrika) finišēja tikai piektais, Vecgailim ieskaitīta astotā vieta, Mārtiņš Lapsa (Katlakalns, Raunas Bruģakmens) – 14., Artūram Bāriņam (Jelgava, SK Vecpils) – 24. vieta. Neapšaubāmi, pārsteidzošie pirmā posma rezultāti atstās iespaidu uz Ziemas kausa kopvērtējumu.

Junioru kausā uzvaru guva Eliss Dukaļskis, aiz sevis atstājot cīņu biedru Dāvi Tobiasu – abi, startējot ar vienu auto, iekļuva A finālā, bet mašīnu komanda nolēma piešķirt Elisam. Trešais junioru cīņās -- Renārs Ēķis (Jelgava, Autocross.lv).

Komandu vērtējumā uzvaru sasniedza Folkreisa Fabrika – Mareka Daiņa un Jāņa Nikela rezultāti ļāva pārliecinoši apsteigt konkurentus. Debijas sacīkstē otro vietu guva Autocross.lv Folkreisa komanda, kurai punktus sarūpēja Viesturs Saukāns un Renārs Ēķis. Trešie – mājinieki no Raunas Bruģakmens vienības: Artūrs Vecgailis un Mārtiņš Lapsa.

Autokrosa cīņās piedalījās četri dalībnieki, negūstot Ziemas kausa ieskaites punktus. Taču mazais dalībnieku skaits nemazināja izrādi. Uzvaru, pirmo reizi startējot ar priekšpiedziņas auto, guva cēsinieks Uģis Kaimiņš. Viņš apsteidza Andi Vanteru, kurš vienā no kvalifikācijas braucieniem pamanījās apmest kūleni. Trešā vieta vēl vienam krosa debitantam Reinim Nitišam. Finālā nepaveicās kvalifikācijas uzvarētājam Andim Kļavam – viņš izstājās.

Atbilstoši folkreisa noteikumiem, ka jebkurš jebkuru automašīnu var iegādāties par fiksēto samaksu 950 eiro, arī Raunā notika darījums. Uz Agra Upīša un Mārtiņa Krieviņa Opel Astra automašīnu pieteicās uzreiz pieci pircēji! To, kurš varēs iegādāties mašīnu, noteica izloze, kurā vinnēja Ivans Bergmanis – autosporta aprindās zināms kā rallijreidu un trofireidu braucējs. Interesanti, ka četrās folkreisa mašīnu pirkšanas epizodēs trīs reizes noskatīta tieši Upīša mašīna. Pirmo reizi pērn Jēkabpilī pircējs pēdējā brīdī atteicās no Agra mašīnas iegādes, bet rudenī Ropažos un sestdien Raunā Upītis bija spiests pārdot gan VAZ 2108, gan Opel Astra.

Kopā ar LAF Folkreisa un Autokrosa Ziemas kausa pirmo posmu arī atbalstītāji Storent, Partsnet.lv, Uzlīmes.net (uzlīmes sportam un tuningam), Elvi, Rutkis Group, RJK, Hameleons, Autocross.lv.

Nākamais LAF Folkreisa un Autokrosa Ziemas kausa posms jau šonedēļ – 22. janvārī pl.10:30 Bauskā, sporta kompleksā „Mūsa”!

Info un rezultāti: www.autocross.lv
 

 
Komentāri
 
Nav pievienots neviens komentārs.
Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Genesis parāda grezna elektriskās piedziņas krosovera konceptu (+ FOTO)

Ņujorkas autoizstādē izliktajam Neolun ir koncepta statuss, ar lielu potenciālu pārtapt par sērijveida modeli GV90. Lasīt vairāk

 

Dīzelis beidzot lētāks par benzīnu: Dīzelis 1.637 un 95 benzīns 1.657 EUR -26.03.2024 (+ VIDEO) 16

iAutolv uzpilda degvielu, secina, ka dīzeļdegviela lētāka par benzīnu un aicina aizdomāties par to, vai varam atļauties zaļo politiku šādā formātā un maksāt par degvielu vairāk kā, piemēram, Spānijā. Lasīt vairāk

 

Saskaņotais paziņojums – kā to pareizi aizpildīt 11

Ceļu satiksmes negadījums var notikt ar ikvienu, neatkarīgi no autovadītāja vērības vai braukšanas pieredzes. Pārsvarā notiek nelieli satiksmes negadījumi, un ļoti bieži auto braucējiem nākas pildīt saskaņoto paziņojumu. Lasīt vairāk

 

ASV kravas kuģis daļēji sagrauj 2,5 km garo tiltu Baltimoras pilsētā (+ PAPILDINĀTS 11:45 VIDEO) 25

ASV, Baltimorā kuģim ietriecoties tilta konstrukcijās daļēji sagrauts tilts pār Potapskas upi. Tiek ziņots, ka tajā brīdī pār tiltu braukušas automašīnas un pārvietojušies gājēji, tādēļ iespējami upuri. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti