Notikušas aizraujošas sacīkstes Kandavā

 
18.janvāris 2011 8:25

KTSK Ziemas Kausa otrais posms norisinājās Kandavā, Auto apmācību poligona teritorijā, kur KTSK ar Kandavas Ceļu un citu atbalstītāju palīdzību izveidojis trasi ar hipodroma elementiem.

Pēc pagājušās sezonas sacensībām dalībnieki ļoti atzinīgi novērtēja šo trasi, tāpēc arī šogad tika nolemts to iekļaut sezonas kalendārā. Uz starta stājās ap 100 dalībnieku. Apstiprinot savu meisterību ātrākas konfigurācijas trasēs un tomēr, daudziem par pārsteigumu parūpējās Jānis Kārkliņš uzstādot absolūti ātrāko laiku ar priekšpiedziņas Honda Civic Type-R. Šajā pašā, priekšpiedziņas klasē bez radzēm, otrais Aivo Gailītis (Golf II), aiz sevis atstājot Edgaru Poriņu (Golf II).

Priekšpiedziņas klasē ar radzēm diezgan ierasts, ka cīņā par uzvaru iesaistās Sandis Laukšteins un Jānis Kārkliņš. Sandi jau pirmajā braucienā pievīla tehnika – kārba, taču, kā izrādās, konkurenti ir diezgan atsaucīgi un ar aizlienētu auto no Aivo Gailīša izdevās izcīnīt otro vietu. Jānis Kārkliņš šoreiz nepārspēts – pirmais arī 2WD klasē ar radzēm. Klasē trešais šoreiz Elvis Viļumsons (Opel Astra). Elvis jau pagājušajā sezonā rādija atdzīstamu sniegumu, taču tehniskas neveiksmes liedza iegūt godalgotas vietas sezonas gaitā.

Dalībnieku skaita pieaugums šosezon novērojams RWD klasēs. Kā vienmēr, kādā no RWD klasēm starp līderu trio ir kāds no brāļiem Tīdmaņiem. RWD klasē bez radzēm šoreiz ātrākais - Aigars Tīdmanis (BMW). Otrais, pagājušā posma uzvarētājs, Nauris Klāviņš (BMW), bet trešais, posma pārstegums, Viesturs Valters (BMW). Klasē ar radzēm cerības nevienam neatstāja Nauris Klāviņš (BMW), savā ziņā revanšējoties par bez radžu klasi. Otrais, atraktīvais, Gatis Orlovs (BMW). Trešais, atkārtojot panākumu abās klasēs, Viesturs Valters (BMW).

Posmā piedalījās sešas dāmas, starp kurām izvērtās interesanta cīņa par uzvaru. Signei Žentiņai, uzvarot otru braucienu, šoreiz trešā vieta divu braucienu summā. Atpaliekot tikai ar vienu punktu, otrajā vietā kausa debitante Ginta Skoboļeva, bet pirmā Baiba Ivanovska.

Kā vienmēr, interesantas cīņas un saldais ēdiens skatītājiem - pilnpiedziņas klases.

4WD bez radzēm, diemžēl, neveiksmīgi sacensību pirmo braucienu aizvadīja pirmā posma uzvarētājs ZandisMemrikovs (Audi), kas redzams arī fotogrāfijās mājaslapā www.go4speed.lv. Pēc rezultātiem var secināt, ka cīņā par pirmo trijnieku var iesaistīties vismaz septiņi braucēji. Jānis Ivanovskis (BMW) veiksmīgi aizvadījis pirmo braucienu, otru noslēdza sniega kupenās, taču arī pārējiem bija mainīgas sekmes. Šoreiz ātrākais klasē 4WD bez radzēm Māris Druva (BMW X), aiz sevis atstājot Danielu Balto (Subaru Impreza). Stabili aizvadījis abus braucienus, trešais Ainārs Eikerts (Mitsubishi Evo IX).
Klasē 4WD ar radzēm cīņa par uzvaru izveidojās tikpat spraiga. Šajā klasē nofinišējis abus braucienus, pirmais Jānis Ivanovskis (BMW X). Cīņā par otro vietu nedaudz veiksmīgāks izrādījās Ainārs Eikerts (Mitsubishi Evo IX), bet trešais šoreiz Ilvars Abramenko (Subaru Impreza

KTSK Ziemas Kausa kopvērtējums pēc 2.posma:
Dāmas
1. Signe Žentiņa 73 punkti
2. Baiba Ivanovska 35
3. Ginta Skoboļeva 34
2WD bez radzēm
1. Jānis Kārkliņš 62
2. Aivo Gailītis 47
3. Uģis Polis 44
2WD ar radzēm
1. Sandis Laukšteins 67
2. Jānis Kārkliņš 57
3. Modris Žentiņš 55
RWD bez radzēm
1. Nauris Klāviņš 68
2. Gundars Tīdmanis 51
3. Modris Cīrulis 44
RWD ar radzēm
1. Nauris Klāviņš 63
2. Viesturs Valters 63
3. Toms Skujiņš 57
4WD bez radzēm
1. Ainārs Eikerts 53
2. Māris Druva 52
3. Mārcis Ivanovskis 50
4WD ar radzēm
1. Ainārs Eikerts 73
2. Jānis Ivanovskis 71
3. Māris Bunka 45

Nākamais KTSK Ziemas Kausa posms jau 22.janvārī, turpat, Kandavā. Visa informācija atrodama sacensību mājaslapā www.motorsport.lv.

Sacensības atbalsta: Ramirent, Sessoma, Amazone, MOTUL, Reklāmdruka, pitstop.lv, Swedabank Kandavas Kartodroms, A-Loks, Palsams, Epos, Target Media, MKM Mežs.

Informatīvais atbalsts: Kurzemes Radio, Rietumu Radio, Kurzemnieks, www.autosport.lv, www.4rati.lv, www.delfi.lv/autosports , www.iauto.lv , www.tvnet.lv/auto.

Sadarbības partneri: www.go4speed.lv , www.moor.lv

Organizē: KTSK

Foto: www.go4speed.lv
Teksts: www.motorsport.lv
 

 
Komentāri
 
Nav pievienots neviens komentārs.
Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

200 000 eiro: Mercedes parāda elektrisko G-klasi (+ FOTO)

Mercedes – Benz pastāsta par G-580 EQ, elektrisko apvidnieku, kas iepazīšanās versijā Edition One maksās aptuveni 200 000 eiro. Lasīt vairāk

 

Pa ceļam uz Marbelja 95 benzīns 1.799 un dīzelis 1.649 EUR. Paskaties iAuto iepriekšējo video no LV (+ VIDEO) 15

Attēlos un video var redzēt, kādas šobrīd ir degvielas cenas Spānijā, Latvijā un Lietuvā. Lasīt vairāk

 

X stundai nav gatavi: Aizsardzības industrijas pārstāvji pārmet valstij nepietiekamo finansējumu inovācijām un pasūtījumu trūkumu 2

Aizsardzības industrijas pārstāvji šodien Saeimas Inovācijas ekosistēmas attīstības apakškomisijas sēdē pauda kritisku nostāju par nepietiekamo valsts finansējumu jomas inovācijām, atbilstošu pasūtījumu trūkumu un birokrātiskiem novecojuša normatīvā regulējuma radītajiem šķēršļiem. Lasīt vairāk

 

800 Zs mustangs - Shelby izlaiž Mustang Super Snake (+ FOTO) 3

Shelby American parādījis savu pirmo projektu, kas radīts uz jaunās S650 Mustang platformas. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti