"Dakaras" rallijreida čempions motocikliem Sanderlends traumas dēļ izstājas; automašīnu ieskaitē posmā uzvar Lēbs

 

Dakaras rallijreids Foto: Ekrānšāviņš no twitter.com/LaiaSanz_

Nozare.lv | 9.janvāris 2018 23:38

Pērnā gada "Dakaras" rallijreida uzvarētājs Sems Sanderlends no Lielbritānijas otrdien ceturtajā posmā muguras traumas dēļ izstājās no šī gada sacensībām, tādējādi noliekot savas čempiona pilnvaras.

Tikmēr vieglo automobiļu klasē uzvaru posmā izcīnīja deviņkārtējais pasaules čempions rallijā Sebastjans Lēbs, kurš pēdējās divas sezonas startē planētas meistarsacīkstēs rallijkrosā.

Kā vēsta rallijreida rīkotāji, ar KTM motociklu braucošais brits Sanderlends, izpildot lēcienu, savainojis muguru, kā rezultātā nevar turpināt sacensībās. Tikmēr viņa komanda ziņo, ka Sanderlends nogādās Peru galvaspilsētas Limas slimnīcā, kur saņem medicīnisko palīdzību.

Motociklu klasē par ceturtā posma uzvarētāju kļuva francūzis Adrjēns van Bēferēns ("Yamaha"), kurš līdz ar panākumu pārņēma kopvērtējuma līderpozīciju, kurā pirms otrdienas etapa bija Sanderlends.

Bēferēns 330 kilometrus sacensību distances veica četrās stundās astoņās minūtēs un 23 sekundēs. Viņš savu tautieti un komandas biedru Ksavjē de Sutrē apsteidza par piecām minūtēm un vienu sekundi, kamēr trešais bija KTM austriešu braucējs Matīass Valkners, kurš bija vairāk nekā septiņas minūtes lēnāks.

Kopvērtējumā Bēferēns par minūti un 55 sekundēm apsteidz čīlieti Pavlo Kvintanilja ("Husqvarna"), bet trešais ir argentīnietis Kevins Benavidess ("Honda"), kurš atpaliek trīs minūtes un 15 sekundes.

Vieglo auto ieskaitē "Peugeot" franču pilots Lēbs 330 kilometrus brauca trīs stundās 57 minūtēs un 53 sekundēs, apsteidzot divus savus komandas biedrus. Otrais bija spānis Karloss Sainss, kurš atpalika vienu minūti un 35 sekundes, bet trešais palika trīspadsmitkārtējais "Dakaras" rallijreida čempions Stefans Peteransels no Francijas, kurš bija trīs minūtes un 16 sekundes lēnāks.

"Bija ļoti laba diena, kurā jāveic smags posms ar kāpām. Vajadzēja daudz lietot navigācijas ierīces. Nemaz nesūdzamies," pēc posma finiša teica Lēbs.

Kopvērtējumā līderpozīciju saglabā Peteransels, kurš par sešām minūtēm un 55 sekundēm apsteidz Lēbu, bet trešais ir Sainss, kurš atpaliek jau 13 minūtes un sešas sekundes.

Kā vēstīts, dominējošā "Peugeot" pēc šī gada sacensībām pametīs "Dakaras" rallijreidu.

Trešdien sportisti no Sanhuanas de Markonas līdz Arekipai veiks 770 kilometrus garu posmu, kurā sacensību ieskaitē būs 264 kilometri.

Vēl viens posms norisināsies Peru, bet sestais etaps finišēs Bolīvijā. Pēc četriem etapiem sportisti nonāks Argentīnā, bet rallijreids noslēgsies 20.janvārī ar 14.posma finišu Kordovā.

Pērn sacensībās vieglo automašīnu konkurencē uzvarēja Peteransels, kurš karjerā "Dakaras" rallijreidā ir uzvarējis 13 reizes un ir panākumiem bagātākais šo sacīkšu dalībnieks. Savukārt motociklu ieskaitē labākais bija Sanderlends.

Slavenais rallijreids no 1979. līdz 2007.gadam 29 reizes norisinājās Āfrikā, bet 2008.gadā tas drošības iemeslu dēļ tika atcelts, savukārt jau nākamajā gadā debitēja Dienvidamerikā.

 
Komentāri
 
Nav pievienots neviens komentārs.
Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Ar 120 000 eiro vērtības kritumu – Vācijā pārdod Audi ar V12 dīzeļa dzinēju 18

Pirms 12 gadiem šī automašīna maksāja 145 000 eiro, tagad īpašnieks to gatavs atdot par 23 800 eiro. Lasīt vairāk

 

Šajā pavasarī 11 Latvijas pilsētās atgriežas vides akcija "Dod riepām otru dzīvi" 7

Ar pavasara un siltā laika tuvošanos tiek aktualizēti auto īpašnieku jautājumi – kur likt vecās riepas un kas ir videi draudzīgākais veids, kā tās utilizēt? Lasīt vairāk

 

“Eurofighter” iznīcinātāji bāzējas Latvijā (+ VIDEO) 3

Pieci Vācijas “Eirofighter” iznīcinātāji, katrs 100 miljonu eiro vērtībā, un vairāki simti karavīru NATO Baltijas gaisa telpas patrulēšanas misijā līdz šā gada nogalei bāzēsies Latvijas gaisa spēku bāzē Lielvārdē. Lasīt vairāk

 

Jaunā Škoda Octavia stājas uz konveijera

Pagājušajā nedēļā Čehijā tika uzsākta modernizētās Škoda Octavia ražošanu. Modelis būs pieejams ar plašu dzinēju klāstu, ieskaitot elektrificētās mild-hybrid versijas. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti