Uzvaras visur, kur iespējams - Verstapens dominē Ķīnas Gran Prix

 
Nozare.lv | 21.aprīlis 2024 13:47

"Red Bull" pilots Makss Verstapens svētdien izcīnīja uzvaru Pirmās formulas (F-1) pasaules čempionāta sezonas piektā posma - Ķīnas "Grand Prix" - pamatsacensībās.

Pēdējo trīs sezonu čempions Verstapens šajā nedēļas nogalē bija nepārspēts arī sprinta sacīkstēs un pamatsacensību kvalifikācijā. 

Sākot sacīkstes no pirmās vietas, Verstapens noturēja līderpozīciju un bija nepārspēts arī Šanhajas trasē. Otro vietu izcīnīja Lendo Noriss ("McLaren"), bet trešais bija uzvarētāja komandas biedrs Serhio Peress.

 

Uzreiz aiz pirmā trijnieka palika abi "Ferrari" piloti Šarls Leklērs un Karloss Sainss juniors, sestais bija Džordžs Rasels ("Mercedes"), bet septītais - ar ātrāko apli Fernando Alonso ("Aston Martin"). Tālāk finišēja Oskars Pjastri ("McLaren"), Lūiss Hamiltons ("Mercedes") un kā pēdējais pie punkta tika Niko Hilkenbergs ("Haas").

Mājinieku favorīts, vēsturē pirmais un pagaidām vienīgais Ķīnas pilots F-1 Džou Guaņju ("Alfa Romeo") finišēja 14.pozīcijā.

Kopvērtējumā līderis ar 110 punktiem ir Verstapens. Ar 85 punktiem viņam seko Peress, bet Leklērs ar 76 punktiem un Sainss ar 69 punktiem ierindojas attiecīgi trešajā un ceturtajā pozīcijā.

Šosezon F-1 čempionātā tiks aizvadīti 24 posmi.
 

 
Komentāri
 
Nav pievienots neviens komentārs.
Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Volkswagen ID.3 saņem vēl vienu uzlabojumu paketi 8

Elektriskais Volkswagen modernizāciju piedzīvoja jau pērn, taču ražotājs pie tā nav apstājies un atradis veidu, kā elektrisko hečbeku uzlabot arī šogad. Lasīt vairāk

 

Jaunais CUPRA Leon - vēl viens trumpis spāņu ražotāja piedāvājumā (+ FOTO)

29. aprīlī Madridē notika jaunā CUPRA Leon pasaules pirmizrāde, iezīmējot nozīmīgu pagrieziena punktu zīmola attīstībā. Iespaidīgajā pasākumā tika prezentēts gan CUPRA Leon piecdurvju hečbeks, gan Sportstourer. Lasīt vairāk

 

Ar tehniskajiem līdzekļiem konstatētas braukšanas bez OCTA gadījumā sodīs ne biežāk kā reizi diennaktī 13

Saeima šodien galīgajā lasījumā pieņēma grozījumus Ceļu satiksmes likumā nosakot, ka par ar tehniskajām ierīcēm konstatētu braukšanu bez apdrošināšanas vai valsts tehniskās apskates sodu piemēros ne biežāk kā reizi 24 stundu laikā. Lasīt vairāk

 

Volkswagen ID. Code – vācu markas dizaina nākotne (+ FOTO) 6

Pekinas autoizstādē Volkswagen izlicis apskatei konceptu ID. Code, kas liek noprast kādā virzienā stūrē vācu autobūves uzņēmuma dizaina komanda. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti