Verstapens F-1 uzvar Emīlijas Romanjas "Grand Prix" kvalifikācijā

 

Foto: Ekrānbilde no facebook.com/Formula1

Nozare.lv | 19.maijs 2024 8:14

"Red Bull" pilots Makss Verstapens sestdien Imolas trasē bija ātrākais Pirmās formulas (F-1) pasaules čempionāta Emīlijas Romanjas "Grand Prix" kvalifikācijā.

"Pole position" Verstapens ieguva ar trešajā kvalifikācijas sesijā minūtē un 14,746 sekundēs veiktu apli.

Tā viņam bija septītā uzvara septiņos šīs sezonas kvalifikācijas braucienos.

Otrais finišēja Oskars Piastri ("McLaren"), apli pieveicot minūtē un 14,820 sekundēs, bet trešais bija otrs "McLaren" pilots Lendo Noriss, savam komandasbiedram zaudējot 17 sekundes tūkstošdaļas.

Ceturto un piekto vietu ieņēma "Ferrari" piloti Šarls Leklērs (1:14,970) un Karloss Sainss (1:15,233), sesto - Džordžs Rasels ("Mercedes").

Labāko desmitniekā finišēja arī Juki Cunoda ("Honda"), Luiss Hamiltons ("Mercedes"), Daniels Rikjardo ("Honda") un Niko Hilkenbergs ("Haas").

Serhio Peress ("Red Bull") ieņēma 11., bet Fernando Alonso ("Aston Martin") - 19.vietu, bet amerikānis Logans Sārdžents ("Williams") nefinišēja.

Pirms tam trešajā treniņu sesijā ātrākais bija Piastri, sasniedzot laiku minūte un 15,529 sekundes.

Otrais bija viņa komandasbiedrs Noriss, kurš zaudēja 0,3 sekundes, bet nākamās divas vietas ieņēma "Ferrari" piloti Karloss Sainss (+0,538) un Šarls Leklērs (+0.558).

Piekto vietu ieņēma "Mercedes" pilots Džordžs Rasels, sesto - pasaules čempions Makss Verstapens ("Red Bull"), kurš labākajam rezultātam zaudēja 0,837 sekundes.

Tikai 12.vietā ierindojās otrs "Red Bull" braucējs Serhio Peress, 17. bija otrs "Mercedes" pārstāvis Luiss Hamiltons, bet Fernando Alonso, kurš ieņēma 18.vietu, tāpat kā Peress avarēja, trasē parādoties sarkanajiem karogiem.

Jau ziņots, ka piektdien pirmajos divos treniņbraucienos ātrākais bija Leklērs.

Emīlijas Romanjas "Grand Prix" sacīkste notiks svētdien.

Pērn Emīlijas Romanjas "Grand Prix" posms tika atcelts lietus un plūdu dēļ.

Pasaules čempionāta kopvērtējuma līderis ar 136 punktiem ir Verstapens, otro vietu ar 103 punktiem ieņem Peress, trešais ar 98 punktiem ir Leklērs, bet pa 83 punktiem ir Norisam un Sainsam.

Šosezon F-1 čempionātā tiks aizvadīti 24 posmi.

 
Komentāri
 
Nav pievienots neviens komentārs.
Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Degvielas cenas: Dīzelis 1.567 un 95 benzīns 1.637 EUR - 14.06.2024 (+ VIDEO) 1

iAuto uzpilda degvielu un secina, ka salīdzinājumā ar pagājušo nedēļu tās ir nedaudz kritušās. Lasīt vairāk

 

Jaguar pārtrauc F-Type ražošanu; nākotne tikai elektriska

Britu sportisko luksusa automašīnu ražotājs Jaguar atvadās no hrestomāriskā F-Type, modeļa, kas savu vēsturi var rakstīt vairāk nekā 50 gadu garumā. Lasīt vairāk

 

Uz Vidzemes šosejas pie Rīgas robežas ieklāta eksperimentāla seguma virskārta 6

Pētniecības projekta ietvaros uz Vidzemes šosejas (A2) Ropažu novadā pie Rīgas robežas (12,43.–12,88. km) kreisajā brauktuvē eksperimentālos nolūkos ieklāts asfalta maisījums, kurā daļa bitumena aizstāta ar lignīnu. 2023. gada februārī SIA Vianova uzsāka pētniecības projekta Ilgtspējīgu bio-asfaltbetona maisījumu izstrāde ar atjaunojamo biopolimēru lignīnu īstenošanu (Projekta numurs: 2; Līguma numurs: 5.1.1.2.i.0/1/22/A/CFLA/005). Lasīt vairāk

 

Grand Prix “Latvijas Gada Motocikls 2024” - BMW R12 NiNet (+ FOTO) 4

Konkurss "Latvijas Gada motocikls 2024”, kurš notiek devīto reizi. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti