Kā uzņemt perfektu bildi - padomos dalās Latvijas dabas fotogrāfs Kārlis Buškevics

 

Foto: Publicitātes attēls

Huawei | 26.jūlijs 2019 9:18

Vasara ir pašā plaukumā, un tas nozīmē, ka apkārt ir daudz krāšņu vietu un dabas skatu, ko iemūžināt. Iedrošinot gan jaunos, gan pieredzējušos fotogrāfus parādīt savu radošumu un pārsteigt citus ar neparastiem attēliem, tehnoloģiju uzņēmums Huawei izsludinājis InFocus mobilās fotogrāfijas konkursu.

Lai iedvesmotu konkursa dalībniekus, Huawei uzrunāja dabas fotogrāfu Kārli Buškevicu (Instagram konts: @yourlifevibe) un lūdza viņam dalīties pāris fotografēšanas padomos.                                                                                                         

Kārlis uzskata, ka laba attēla uzņemšanai nepieciešams ne vien radošums un fantāzija, bet arī spēja pieturēties pie konkrētiem fotografēšanas likumiem. Viņaprāt, ļoti svarīgi ir tas, ka attēlam ir noteikts fokusa mērķis jeb fokusa punkts. “Ja runa ir par dabas bildi, noteikti jāievēro princips par taisnu horizontu, lai bilde izdotos veiksmīga. Arī gaisma ir svarīga un ekspozīcijai jābūt balansā, kas nozīmē, ka ēnas nevar būt par tumšu un gaišās vietas nevar būt par gaišu.”

Lai atrastu pareizo gaismu fotografējot, Kārlim ir samērā vienkāršs ieteikums: “Vislabākā gaisma ir tā, kas ir saulei rietot vai saulei lecot. Ja mēģināsiet uzņemt bildi dienas laikā, fotografējamais objekts izskatīsies plakans un neizcelsies uz pārējā fona. Tāpēc tajā dienas laikā, kad saule ir tuvāk pie zemes, jāatvēl laiks un jādodas fotografēt - tieši tad visi objekti izgaismojas un ieēnojas vislabāk.”

Arī fotografēšanas entuziastiem savu talantu iespējams nodot profesionāļu vērtējumam, jo Huawei viņus visus aicina un iedrošina piedalīties “Huawei InFocus Awards” mobilās fotogrāfijas konkursā. Dalībnieki var iesniegt savu darbu sešās kategorijās - #Emotion Tag, Sejas (Faces), Sveika, dzīve! (Hello, Life!), Stāstu režģis (Storyboard), Atklāj pasauli (Going the Distance), kā arī kategorijā, kas veltīta videoformāta darbiem – Dzīvo šeit un tagad (Life Now). Visas konkursam iesniegtās fotogrāfijas tiks publicētas konkursa tīmekļa vietnē un tieši interneta lietotāji būs tie, kas noteiks favorītbildes, kuras konkursa noslēgumā vērtēs profesionāla žūrija.

Protams, lai fotogrāfija tiktu pamanīta un izceltos starp visām pārējām, jāpiedomā gan pie fotogrāfijas koncepta un stāsta, gan pie fotografējamā objekta. Kārlis Buškevics uzskata, ka fotografēšanas māksla katram ir dažāda, taču galvenais ir tas, kas redzams attēlā: “Ir jāspēj notver tas unikālais, ko ikdienā neredzam vai nepaspējam noķert. Ja izdodas ko šādu iemūžināt, attēls noteikti izcelsies uz pārējo fona.”

Lai motivētu fotogrāfus piedalīties konkursā, Huawei sagatavojis īpaši iespaidīgu balvu fondu - Grand Prix ieguvējs savā īpašumā saņems Huawei MateBook 13 klēpjdatoru, Watch GT viedpulksteni, 10 000 eiro naudas balvu un $250 vērtu e-kuponu no Trip Advisor. Arī godalgoto vietu ieguvēji katrā kategorijā iegūs ne mazāk vērtīgas naudas balvas un produktus no Huawei.

 

 
Komentāri
 
Nav pievienots neviens komentārs.
Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti1111

Mercedes: cilvēkveidīgie roboti cilvēku vietā 1

Mercedes-Benz rūpnīcās ieradīsies cilvēkveidīgie roboti, kas aizstās cilvēkus smagākos ikdienas darbos. Pagaidām tas ir eksperiments. Lasīt vairāk

 

Volkswagen ID.Unyx – sportisks krosovers Ķīnas tirgum 4

Volkswagen ID.Unyx ir gandrīz tas pats Cupra Tavascan, tomēr ne gluži. Lasīt vairāk

 

Elektriskā Škoda Epiq par 25 000 eiro ieradīsies 2025. gadā (+ FOTO) 15

Čehijas autobūves uzņēmums Škoda gatavo elektrisku mazauto, kas būs pievilcīgs arī cenu ziņā. Lasīt vairāk

 

Visu laiku jaudīgākais Volkswagen universāls – vēl viens elektriskais GTX saimes modelis (+ FOTO) 13

Reizē ar ID.3 GTX debitējis vēl viens šīs saimes modelis – ID.7 GTX Tourer. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti