Sony iepazīstina ar jauno 4K Super 35 mm videokameru topošajiem filmu veidotājiem (+ FOTO) 1

 

Foto: Sony

Sony | 8.oktobris 2022 11:47

Kompānija Sony paziņo par papildinājumu savā prestižajā Cinema Line kameru klāstā – FX30 (ILME-FX30) videokameras modeli.

Jaunā FX30 ir 4K Super 35 mm videokamera, kas piedāvā jaunas, profesionāļu cienīgas Cinema Line klāsta funkcijas, piemēram, Dual Base ISO, Log filmēšanas režīmus, kā arī ļauj lietotājam lejupielādēt sev nepieciešamos LUTs (Look Up Tables).

Papildu FX30 videokameras modelim Sony iepazīstina ar divām jaunām Cfexpress A tipa atmiņas kartēm – CEA-G320T un CEA-G640T. Tām ir liela ietilpība un ātra veiktspēja gan filmējot, gan atskaņojot.

Kinematogrāfisks rezultāts

FX30 modelis ir aprīkots ar jaunākajām funkcijām kinematogrāfisku video veidošanai. Kamerā ir izmantots jauns aizmugurgaismojuma sensors – 20.1 megapikseļu APS-C Exmor R™ CMOS (Super 35 formāts) ar duālu pamata ISO (800/2500), lai nodrošinātu augstu gaismas jutīgumu, zemu trokšņa līmeni un vairāk nekā 14 ekspozīcijas soļus.

ILME-FX30 kamera var kodēt video dažādos formātos. Tā spēj uzņemt 4K Super 35 (16:9) video, nolasot 6K izšķirtspējā ar ātrumu līdz pat 60 kadriem sekundē. ILME-FX30 videokamera spēj uzņemt video ar lielu slēdža ātrumu, ieskaitot 4K ar 120 kadriem sekundē un Full HD ar 240 kadriem sekundē. Abi 16:9 mēroga režīmi ļauj filmēt ar plašu krāsu spektru (10-bit 4:2:2), savukārt HDMI A tipa savienotāju var izmantot ārējam 4K 16 bitu RAW video ierakstiem.

Tāpat kā citas Cinema Line klāsta kameras, arī FX30 modelis piedāvā Log filmēšanas režīmus, piemēram, Cine El, Cine El Quick un Flexible ISO, kas ļauj ierakstīt video, izmantojot S-Log3 gammas līkni, vēlāk nodrošinot lielāku elastību krāsu pēcapstrādē. Visiem trīs režīmiem iespējams priekšskatījums ar atbilstošu LUT režīmu. Turklāt arī FX30 modelī ir integrēti kinematogrāfiskie efekti, piemēram, Sony S-Cinetone™, un ar šo kameru var arī fotografēt. Pateicoties BIONZ XR™ procesoram, kamera piedāvā uzlabotas attēlu apstrādes iespējas ar dabiskām gradācijām un reālistiskām krāsām.

Viss filmu veidotāju vajadzībām

FX30 videokamera ir aprīkota ar Sony ātro un uzticamo autofokusu, kas ietver reāllaika izsekošanas funkcijas, piemēram, Real-time Eye AF, Real-time Tracking AF, Detailed AF, kas ļauj kadrā automātiski izsekot cilvēkus, dzīvniekus un putnus, kā arī autofokusa palīgiestatījumiem ar iespēju izvēlēties starp dažādiem kadru maiņas ātrumiem un krāsu indikāciju.

Lietotājiem ir iespēja gūt lielāku kontroli pār kameru, izmantojot funkciju Focus Map, kas ļauj viegli vizualizēt lauka dziļumu, sniedzot stabilu skata leņķi. Kamera nodrošina arī stabilizāciju, filmējot Active Mode režīmā, piemēram, kad tiek uzņemta spraiga darbība, to sniedz optiskā 5 asu attēla stabilizācija un laika koda sinhronizācija.

Kamerai ir jauns, pielāgojams izvēlnes ekrāns, gaidīšanas (Standby) režīma indikācija, kā arī pogas un citi kontroles elementi, kas paredzēti ērtākai lietošanai.

FX30 modelī ir iestrādātas vēl vairāk funkcijas, lai pēcapstrādi padarītu efektīvāku, piemēram, izmantojot iestrādāto LUT un EI metadatus. Šie metadati ir pieejami, izmantojot Sony Catalyst Prepare vai Catalyst Browse lietojumprogrammu jaunākās versijas.

Kompakta un ērta

FX30 kamera ir īpaši kompakta un viegla, ko nodrošina tās plakanā augšpuse ar vītņveida ligzdām aksesuāru nostriprināšanai. FX30 ir aprīkots arī ar XLR rokturi, ko var izmantot, lai uzņemtu zema leņķa kadrus, kā arī kamera ļauj filmu veidotājiem uzņemt kristāldzidru audio ierakstu, izmantojot dažādas audio ieejas, tostarp, divas XLR audio ieejas un 3,5 mm stereo mini ligzdu. Ārējos mikrofonus var savienot tiešā kontaktā ar kameru, izmantojot Multi Interface terminālu vai mikrofona ligzdu. FX30 ir aprīkots arī ar iebūvētu stereo mikrofonu.

FX30 ir aprīkots ar divām atmiņas karšu ligzdām, kas ir paredzētas gan CFexpress A tipa atmiņas kartēm, gan SDXC/SDHC kartēm.

FX30 modelī izmantota novatoriska dzesēšanas struktūra nepārtrauktai 4K/60p video ierakstīšanai, taču baterija nodrošina ilgstošu filmēšanu, un kamerai ir izturīgs magnija sakausējuma korpuss. Kamerai var pievienot visaptverošu E-mount objektīvu klāstu, augstas veiktspējas mikrofonus un citus svarīgus komponentus, kas paplašina filmētāju iespējas. Jaunā FX30 kamera būs savienojama ar jauno tālvadības SDK (versija 1.06) nodrošinājumu.

“Sony Future Filmmaker Award” konkurss

Jaunais FX30 ir ideāla izvēle filmu veidotājiem, kuri aktīvi strādā vai apsver iespēju piedalīties “Sony Future Filmmaker Awards” īsfilmu konkursā, kas turpmāk ik gadu ir paredzēts jaunajiem māksliniekiem. Kompānijas Sony atbalstītais konkurss ir brīvi pieejams ikvienam filmēšanas entuziastam un sniedz iespēju iepazīstināt pasauli ar jaunajiem māksliniekiem, kā arī sniedz iespēju ikvienam sevi pierādīt pasaules līmenī.

Vairāk informācijas par konkursu: www.sonyfuturefilmmakerawards.com/

Cena un pieejamība

Jaunā FX30 videokamera būs pieejama 2022. gada oktobra beigās.

Jaunā modeļa aptuvenā cena būs aptuveni 2300 eiro. Cenu var ietekmēt arī dažādie kameras aprīkojuma papildinājumi (XLR rokturis).

Vairāk informācija pieejama: https://www.sonylatvija.com/electronics/professional-video-cameras/ilme-fx30

CFexpress A tipa atmiņas kartes: CEA-G320T un CEA-G640T

Papildus esošajām 80 GB un 160 GB atmiņas kartēm, sērijai tiks pievienotas vēl 320 GB un 640 GB ietilpības kartes. CFexpress A tipa atmiņas karte CEA-G320T būs pieejama oktobrī, bet CEA-G640T – decembrī.

Atmiņas kartes spēj nodrošināt ātru funkcionalitāti un veiktspēju ar maksimālo ierakstīšanas ātrumu līdz pat 700 MB/s, ilgstošas video ierakstīšanas laikā atmiņas kartes spēj darboties ar ātrumu līdz pat 400MB/s, nodrošinot 4K 120p lielu pārraides ātrumu video uzņemšanai.

Atmiņas kartes ir jaudīgas, ūdensizturīgas, putekļu un netīrumu izturīgas un piemērotas tā, lai filmētājam nebūtu jāuztraucas par sava satura drošību pat ekstrēmākajās filmēšanas situācijās.

 

 
Visi komentāri
 
Maksims Ter-Oganesovs 29.janvāris 2023 21:12
0 0 Atbildēt

Paldies par ''review"

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

"Zaļais" vēl negarantē, ka viss būs labi (+ VIDEO) 10

Video autors iebrauc krustojumā pie luksofora zaļā signāla un saduras ar Volvo, kura vadītājs aizšķērso ceļu, griežoties pa kreisi. Lasīt vairāk

 

Sestdien, 27.aprīlī, Rīgā ar motociklu parādi atklās motosezonu. 2

27.aprīlī pie t/c „Mols” Krasta iela 46. sākot no plkst. 10.00 pulcēsies ap Latvijas motobraucēji, lai kopīgi atklātu ikgadējo motosezonu. Pulcēšanās laiks no plkst. 10.00-12.59. Lasīt vairāk

 

Pa ceļam uz Marbelja 95 benzīns 1.799 un dīzelis 1.649 EUR. Paskaties iAuto iepriekšējo video no LV (+ VIDEO) 16

Attēlos un video var redzēt, kādas šobrīd ir degvielas cenas Spānijā, Latvijā un Lietuvā. Lasīt vairāk

 

X stundai nav gatavi: Aizsardzības industrijas pārstāvji pārmet valstij nepietiekamo finansējumu inovācijām un pasūtījumu trūkumu 3

Aizsardzības industrijas pārstāvji šodien Saeimas Inovācijas ekosistēmas attīstības apakškomisijas sēdē pauda kritisku nostāju par nepietiekamo valsts finansējumu jomas inovācijām, atbilstošu pasūtījumu trūkumu un birokrātiskiem novecojuša normatīvā regulējuma radītajiem šķēršļiem. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti