Kā pagarināt bezvadu austiņu darbības laiku?

 

Foto: Publicitātes attēls

Huawei | 11.septembris 2021 10:43

Jaunu bezvadu austiņu iegāde ir patīkams notikums, jo ar tām var būt mobils un brīvs. Tomēr, kā jebkurai viedierīcei, arī bezvadu austiņām ir ierobežots darbības laiks, kas var pārsteigt mūs nesagatavotus.

Par laimi uztraukumam nav pamata, jo ievērojot pāris priekšnoteikumus, austiņas var kalpot pārliecinoši ilgu laiku - pat visas dienas garumā! Kā rīkoties un kādas darbības ieviest savā ikdienā, lai paildzinātu bezvadu austiņu akumulatora darbības laiku, stāsta tehnoloģiju uzņēmuma Huawei eksperts.

Lietot ar mērķi

Kaut gan dažādu izstrādātāju bezvadu austiņas spēj darboties pārsteidzoši ilgu laiku, viens no vienkāršākajiem soļiem, ko bezvadu austiņu lietotājs var darīt, lai paildzinātu ierīces darbības laiku, ir ielikt austiņas atpakaļ uzlādes ietvarā, tiklīdz tās netiek lietotas. Bieži vien, dodoties ikdienas gaitās, austiņas tiek aizmirstas ausīs, pat ja tajā brīdī tās netiek izmantotas, taču tas nenozīmē, ka austiņas pašas no sevis pārstāj darboties.

“Šāda situācija tiek bieži novērota, kad bezvadu austiņu lietotājs pabeidz ilgāku zvanu, taču ierīces ergonomiskais dizains ļauj lietotājam aizmirst par to esamību, tādējādi lieki un neefektīvi tērējot akumulatora darbības laiku. Ilgtermiņā šāds “kaitīgais” ieradums var likt ierīces akumulatoram ātrāk nolietoties, pasliktinot darbības laika ilgtspējīgumu,” stāsta Mikus Tillers, Huawei produktu apmācību vadītājs Latvijā.

Droša distance

Faktors, kas var pagarināt akumulatora darbības laiku, ir bezvadu austiņas atrašanās iespējami tuvu ar savienoto ierīci. Jo lielāks ir attālums starp savienotajām ierīcēm, jo vairāk jaudas abas ierīces patērē, lai nodrošinātu stabilu savienojumu. Jo tuvāk ierīces viena otrai, jo ilgāks būs to akumulatoru darbības laiks.

Uzlādēt, kad nepieciešams un ar piemērotu lādētāju

Arī nepiemērota lādētāja izmantošana var kaitēt ierīces akumulatora veiktspējai. Lādētājs, kas paredzēts citai ierīcei, lēts aizvietotājs vai nezināmas izcelsmes ātrais lādētājs, var ievērojami pasliktināt akumulatora jaudu. Protams, ideālā pasaulē ir vēlams izmantot tikai to lādētāju, kas nāk komplektācijā ar bezvadu austiņām, taču, ja nav citu variantu, piemērots aizvietotājs, kas ir paredzēts attiecīgās ierīces uzlādei, arī būs gana laba alternatīva.

“Jāņem vērā, ka arī uzlādes paradumi var ietekmēt akumulatora veiktspēju, turklāt ilgtermiņā. Uzlāde pēc neilgas austiņu lietošanas vai pārlieku ilga lādēšana, piemēram, visas nakts garumā, var pasliktināt akumulatora jaudu. Pareizāk ir veikt uzlādi tikai tad, kad ierīce ir pilnībā izlādējusies vai tuvu tam, un lādēt tikai tik ilgi, līdz ierīce ir pilnībā uzlādējusies. Piemēram, Huawei FreeBuds 4 bezvadu austiņām 15 minūtes ātrās uzlādes nodrošina līdz 2,5 stundām mūzikas klausīšanos. Pirms austiņu iegādes ir jāiepazīstas ar ierīces specifikāciju un lietošanas instrukciju, lai veiktu pareizu uzlādi katru reizi, kad tas nepieciešams,” iesaka M. Tillers.

Tāpat ierīces akumulatora veiktspēju ietekmē tās lietošanas paradumi. Nav vēlams atstāt ierīci novārtā vairāku mēnešu garumā. Ilgstoša bezvadu austiņu neizmantošana arī var ietekmēt to akumulatora darbības laiku, tāpēc ir vēlams veikt bezvadu austiņu uzlādi vismaz reizi trīs mēnešos.

Prom no saules stariem

Nozīme ir arī bezvadu austiņu uzglabāšanas veidam, jo arī tas var ietekmēt akumulatora darbību, pat laikā, kad ierīce netiek izmantota. Ierīces, kas pakļautas tiešu saules staru un karstuma ietekmei, nolietosies ātrāk.

“Tas pats attiecas arī uz aukstiem laikapstākļiem, kas sevišķi jāņem vērā iedzīvotājiem mūsu platuma grādos - gada laikā varam piedzīvot gan svelmainu vasaru, gan īpaši aukstu ziemu. Nejauši atstājot bezvadu austiņas un to ietvaru tiešā saulē vai ziemā, turot tās virsdrēbju kabatā, pakļaujam ierīces akumulatoru liekam slogam,” skaidro eksperts.

Ieteikumus bezvadu austiņu darbības laika pagarināšanai var attiecināt uz jebkuru citu ierīci, kam jāveic regulāra uzlāde. Tie palīdzēs saglabāt ierīces akumulatora jaudu ilgter

 
Komentāri
 
Nav pievienots neviens komentārs.
Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Busiņa šoferis zaudē tiesības (+ VIDEO) 5

Busiņa šoferis brauc pa kreiso malējo joslu un bloķē ātrāk braucošos, bet, kas vēl ļaunāk, vienā brīdī viņš apstājas un iet izskaidroties ar Audi vadītāju. Lasīt vairāk

 

Nissan modernizējis krosoveru Qashqai (+ FOTO) 7

Pēc trim gadiem apritē, modernizāciju piedzīvojis viens no Nissan kompaktās klases modeļiem - krosovers Qashqai. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: 1000 ZS un 2 sek. līdz 100. Porsche Taycan.(+VIDEO) 5

Lai gan uzlabotais Porsche Taycan ārēji izskatās ļoti līdzīgs oriģinālajam, tas uzlabots pilnīgi visos parametros, un, kas svarīgi, visās modeļu versijās, ieskaitot paaugstināto Cross Turismo. Ar atjaunināto Taycan TV Autoziņas iepazinās testa braucienā Spānijā, tostarp arī Monteblanko ātrumaplī. Lasīt vairāk

 

Bankrota ēnā - Fisker izziņo milzīgas atlaides; klienti dusmīgi 21

Bankrota priekšā nonākušais ASV elektroautomobiļu ražotājs Fisker paziņojis par iespaidīgām atlaidēm savai produkcijai, kas dažos gadījumos sasniedz 24 000 dolāru. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti