«Audi Sportback» konceptauto - nākotnes dizains 3

 
12.janvāris 2009 14:18

2009. gada Ziemeļamerikas starptautiskajā autoizstādē Audi prezentē jaunu Sportback konceptauto. Piecdurvju modelis ļauj ieskatīties Audi nākotnes dizaina plānos. Ar izteikto kupejas veida siluetu un lielo aizmugurējo daļu, 4,95 m garais, 1,93 m platais un tikai 1,40 m augstais automobilis ienes jaunas vēsmas luksus klasē.

Audi Sportback konceptauto tehnoloģijas ir nākotnes auto atbilstošas. Jaudu rada pasaulē tīrākais ar dīzeli darbināmais spēka agregāts 3,0 litru V6 TDI, kas gandrīz pilnībā novērš slāpekļa oksīdu rašanos. Šis dzinējs jau atbilst 50 ASV štatu izmešu ierobežojumu prasībām un EU6 standartam, kas stāsies spēkā 2014. gadā. Turklāt vairāki pasākumi, kas veikti, lai nodrošinātu vislabāko efektivitāti, nozīmē, ka Audi Sportback konceptauto sasniegs iespaidīgus degvielas patēriņa rādītājus – 5,9 litrus dīzeļdegvielas uz 100 kilometriem.

audi iauto.lv

Sportback koncepts tika ieviests 2004. gadā, un tas ierindojās kompaktklasē. Audi A3 Sportback panākumi ir pārspējuši tā radītāju cerības – piecu durvju modeli ar lielāku aizmugures daļu izvēlas daudz vairāk pircēju nekā tā trīsdurvju radinieku.

audi iauto.lv

Taču Audi A3 Sportback no pamatmodeļa atšķir kas daudz vairāk nekā tikai divas papildu durvis. Tam raksturīga kupejas automobiļa sportiskā elegance, piecu durvju modeļa daudzpusība, izsmalcinātas tehnoloģijas un izteikts sportiskums – braukšanas dinamika jaunā veidolā. Turklāt, pateicoties tā aizmugures daļai, kas ir par 54 milimetriem garāka, tas piedāvā arī daudz vairāk vietas un iespēju.

iauto.lv audi

Pirmā standarta Sportback laišana tirgū iezīmēja otro reizi, kad Audi uzsāka jaunu tendenci automobiļu tirgū. Pirmo Avant modeļu izveide septiņdesmitajos gados bija pamats jaunai automobiļu klasei, kas sniedzās daudz tālāk par klasiskā universāla lietišķumu. Futūristiskā un dinamiskā dizaina akcentējums, augstas kvalitātes aprīkojums un izteikta daudzpusība jau no pirmsākumiem ir katra Audi Avant automobiļa raksturīgās īpašības.

Tagad Audi Sportback konceptauto dodas uz starta līniju ar dubultu misiju - kā jau norāda tā nosaukums, tas simbolizē Sportback principu tā tīrākajā formā, apvienojot eleganci, sportiskumu un iespējas.

Bez tam, konceptauto atspoguļo arī uzņēmuma apņemšanos neierobežot Sportback versijas vien kompaktklasē. Kā jau to lika saprast Audi A1 Sportback konceptauto – 2008. gada Parīzes autoizstādes zvaigzne, - četru gredzenu zīmols nolēmis ievērojami palielināt Audi Sportback modeļu skaitu tirgū.
 
Visi komentāri
 
265755. viesis 12.janvāris 2009 17:32
0 0 Atbildēt

pc skata atgādina BMW X6. protams atšķirības ir, bet ne tik lielas lai tiektu ka baigais nākotnes dizains.

265768. viesis 13.janvāris 2009 9:03
0 0 Atbildēt

man jau arī liekas ka neko tālu tas nākotnes dizains nav aizgājis no "iž kombi"

265776. viesis 13.janvāris 2009 10:49
0 0 Atbildēt

ira smuks. Vienīgi, kad nonāks līdz ražošanai (if ever...), visticamāk atkal būs A80 bulka ar "revolucionāro" resti...

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Ar 120 000 eiro vērtības kritumu – Vācijā pārdod Audi ar V12 dīzeļa dzinēju 33

Pirms 12 gadiem šī automašīna maksāja 145 000 eiro, tagad īpašnieks to gatavs atdot par 23 800 eiro. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: 1000 ZS un 2 sek. līdz 100. Porsche Taycan.(+VIDEO) 3

Lai gan uzlabotais Porsche Taycan ārēji izskatās ļoti līdzīgs oriģinālajam, tas uzlabots pilnīgi visos parametros, un, kas svarīgi, visās modeļu versijās, ieskaitot paaugstināto Cross Turismo. Ar atjaunināto Taycan TV Autoziņas iepazinās testa braucienā Spānijā, tostarp arī Monteblanko ātrumaplī. Lasīt vairāk

 

Bankrota ēnā - Fisker izziņo milzīgas atlaides; klienti dusmīgi 20

Bankrota priekšā nonākušais ASV elektroautomobiļu ražotājs Fisker paziņojis par iespaidīgām atlaidēm savai produkcijai, kas dažos gadījumos sasniedz 24 000 dolāru. Lasīt vairāk

 

Policija un mediķi informēs par bezatbildīgai elektroskrejriteņu vadīšanai veltītu kampaņu "Ātrākais, kā nonākt slimnīcā" 18

Valsts policija un mediķi trešdien plkst.11 informēs par kampaņu "Ātrākais, kā nonākt slimnīcā", aģentūru LETA informēja policija. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti