Peugeot nākamgad Eiropas tirgu iepazīstinās ar pilsētas elektroauto

 
13.marts 2009 15:07

Francijas kompānija PSA Group informē, ka pilsētas automobiļa, kas darbosies ar elektrības spēku, izstrāde atrodas noslēguma fāzē. Peugeot elektromobilim būtu jānonāk Eiropas tirgū jau nākošā gada beigās.

Pagājušajā nedēļā PSA noslēdza vienošanos par sadarbību elektrotransportlīdzekļu attīstīšanā ar Mitsubishi Motors Corporation, saskaņā ar kuru auto ražotāji apvienos spēkus, lai īpaši Eiropas tirgum izstrādātu automobili, kas darbojas ar elektrību. Peugeot pilsētas elektroauto un Mitsubishi miniauto „i MiEV” Eiropas versiju plānots ievest tirgū vienlaicīgi - 2010. gada beigās vai 2011. gada sākumā.

Peugeot Igaunijas marketinga un tirdzniecības vadītājs Rasmuss Tali sacīja, ka elektrotransportlīdzeklis, kas tirgū gaidāms nākamā gada beigās, vēl vairāk nostiprinās Peugeot līdera pozīciju videi draudzīgo automobiļu segmentā. „Peugeot ilgus gadus ir ieguldījis vides aizsardzībā, izstrādājot aizvien tīrākus motorus, kas, no vienas puses, samazina degvielas patēriņu, no otras – samazina CO2 izmešus. Peugeot mērķis ir līdz 2015. gadam kļūt par videi visdraudzīgāko automobiļu ražotāju pasaulē un jaunais elektroauto, kas ir paredzēts tieši braucieniem pa pilsētu, ir būtisks solis šajā virzienā,” uzsver Tali.

PSA Group ir gadiem veicis pētījumus un attīstības darbu, lai ieviestu nākotnes tehnoloģijas. Paralēli elektroauto tiek turpināts darbs pie hibrīdautomobiļa, kur vienā spēka agregātu sistēmā tiks apvienots elektriskais un iekšdedzes dzinējs. Ar bateriju strāvas rezervi auto varēs nobraukt apmēram 50 kilometru distanci, kas atbilst vidēja braucēja ikdienas vajadzībām, bet garākos braucienos automobilis enerģiju saņems no iekšdedzes dzinēja.

Darbs tiek turpināts arī pie citu nākotnes tehnoloģiju attīstīšanas. Lielākā daļa Peugeot modeļu no 2010. gada tiks aprīkoti ar otrās paaudzes Stop&Start sistēmu, bet 2011. gadā vairāki Peugeot modeļi, tai skaitā 3008 būs iespējami komplektācijā ar HYbrid4 dīzeļa-hibrīddzinēju.

PSA Grupa ir pasaulē lielākais elektrotransportlīdzekļu ražotājs, kas ir pārdevis vairāk nekā 10 000 transportlīdzekļu ar elektromotoru.
 
Komentāri
 
Nav pievienots neviens komentārs.
Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Krievijas autotirgus “ķīnizācija”

Krievijas automobiļu tirgu pārņem Ķīnas autobūve, Krievijas ražotāji nespēj konkurēt ar lielā Austrumu kaimiņa piedāvājumu. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Visu laiku labākais VW Passat? (+VIDEO) 13

Jaunais Volkswagen Passat bija un ir gada gaidītākais D segmenta modelis, kas turpmāk būs tikai universāļa izpildījumā. Pats galvenais, ka jaunais Passat būs ļoti “gardi” aprīkots un tas lieliski brauks. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Izmēģinām jauno Toyota C-HR PHEV (+VIDEO) 1

Jaunais Toyota C-HR ir lielāks, greznāks un jaudīgāks par iepriekšējo, turklāt tagad tam ir arī lādējamā hibrīda versija. TV Autoziņām bija izdevība iepazīties ar šo C-HR modeli testa braucienos Francijā. Lasīt vairāk

 

Šis hibrīds nav tas hibrīds. Kā atšķiras elektrificētie auto? (+VIDEO) 2

Daudzzīmolu auto dīleris Autohalle tagad saucas Auto Bassadone. Šoreiz sadarbībā ar AB servisa tehnisko speciālistu Edgaru Lulli salīdzināsim trīs veidu pašuzlādes hibrīdus - Opel mikrohibrīdu, Alfa Romeo vieglo jeb mild hybrid kā arī pavisam īstu Hyundai pašuzlādes hibrīdu. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti