«Latvija Statoil» turpina iniciatīvu Eiropas ceļu satiksmes drošības hartas ietvaros

 
14.aprīlis 2009 12:39

Pirms trim gadiem SIA Latvija Statoil kļuva par vienu no pirmajiem uzņēmumiem no Latvijas, kas ar plašu pasākumu kompleksu ceļu satiksmes uzlabošanā pievienojās Eiropas ceļu satiksmes drošības hartai. Uzņēmuma veikums guva plašu atzinību, jo tikai gadu pēc pievienošanās hartai Eiropas Komisija SIA Latvija Statoil pasniedza vienu no sešām izcilības balvām Eiropā. Turpinot aizsākto, SIA Latvija Statoil nule kā ir pagarinājis savu dalību Eiropas ceļu satiksmes drošības hartā.

Negatīvo ziņu gūzmā saistībā ar ekonomisko situāciju ikdienā nereti paslīd garām pozitīvās ziņas. Proti, pēc Ceļu Satiksmes Drošības direkcijas (CSDD) datiem pērn, salīdzinot ar 2007. gadu, ceļu satiksmes negadījumu skaits kopumā samazinājies gandrīz par 20 %. Savukārt negadījumos bojā gājušo skaits sarucis vairāk nekā par trešdaļu. Šie dati apliecina, ka kopīgi ieguldītais darbs drošības paaugstināšanā uz Latvijas ceļiem ir nesis rezultātus.

Apņemšanās veicināt drošību uz Eiropas ceļiem tiek parakstīta uz trim gadiem un, šim termiņam aizritot, ir jāizstrādā jauna programma un dalība hartā jāatjauno. Eiropas ceļu satiksmes drošības hartas aizsākumi meklējami 2004. gadā. Parakstot hartu, daudzi simti kompāniju un valsts iestāžu uzņemas konkrētas saistības ceļu satiksmes drošības paaugstināšanai.

Aizvadītajos gados Latvija Statoil guvis daudzpusīgu pieredzi satiksmes drošības veicināšanā un tā aptvērusi plašu sabiedrību. Izstrādāti izglītojoši materiāli un spēles, ar kurām apgādātas skolas visā Latvijā. Uzpildes stacijās auto vadītāji mācīti sniegt pirmo neatliekamo palīdzību, nemaz nerunājot, ka to sniegt ir apmācīti pilnīgi visi Latvija Statoil darbinieki. Statoil DUS eksponētas samīcītas mašīnas. Daudzus gadus pēc kārtas nepagurstot runāts par drošību uz ceļiem diennakts tumšajā laikā – atstarotājiem kājām gājējiem un noregulētām gaismām auto.

Turpinot savu līdzdarbību drošības paaugstināšanai uz Latvijas un Eiropas ceļiem, SIA Latvija Statoil aktivitāte koncentrēta divos pamatvirzienos:
  • sadarbība ar Ceļu Satiksmes Drošības direkciju (CSDD), kuras partneris Latvija Statoil ir jau vairāk kā 10 gadus, sniedzot regulāru atbalstu CSDD rīkotajām kampaņām;
  • sadarbība ar Drošas Braukšanas skolu (DBS), piedāvājot drošas un ekonomiskas braukšanas apmācības „Statoil Ekoceļš”  gan privāt-, gan juridiskām personām. Jaunā 2009. gada apmācību programma – ekonomiska braukšana smagajam autotransportam.        

„Pašreiz mainās fokuss. Esam ilgus gadus skaidrojuši pašus ceļu satiksmes drošības pamatus, bet tagad jau aktīvāk turpināsim izglītot cik svarīgas drošībai ir arī nianses. Ja pirms pieciem un 10 gadiem bija svarīgi izprast, ka, piemēram, drošības jostu nelietošana nenozīmē demonstrēt drosmi, vai braukšana alkohola reibumā nenozīmē izveicību, tad tagad tas pats ceļš ejams attiecībā uz agresīvu braukšanu,” stāsta SIA Latvija Statoil Vide, veselība, drošība departamenta vadītājs Viesturs Astičs. „Uzskatām, ka tieši augšminētās aktivitātes ir efektīvākais veids mērķa sasniegšanai.”
 
Komentāri
 
Nav pievienots neviens komentārs.
Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Ar 120 000 eiro vērtības kritumu – Vācijā pārdod Audi ar V12 dīzeļa dzinēju 29

Pirms 12 gadiem šī automašīna maksāja 145 000 eiro, tagad īpašnieks to gatavs atdot par 23 800 eiro. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: 1000 ZS un 2 sek. līdz 100. Porsche Taycan.(+VIDEO) 2

Lai gan uzlabotais Porsche Taycan ārēji izskatās ļoti līdzīgs oriģinālajam, tas uzlabots pilnīgi visos parametros, un, kas svarīgi, visās modeļu versijās, ieskaitot paaugstināto Cross Turismo. Ar atjaunināto Taycan TV Autoziņas iepazinās testa braucienā Spānijā, tostarp arī Monteblanko ātrumaplī. Lasīt vairāk

 

Bankrota ēnā - Fisker izziņo milzīgas atlaides; klienti dusmīgi 20

Bankrota priekšā nonākušais ASV elektroautomobiļu ražotājs Fisker paziņojis par iespaidīgām atlaidēm savai produkcijai, kas dažos gadījumos sasniedz 24 000 dolāru. Lasīt vairāk

 

Policija un mediķi informēs par bezatbildīgai elektroskrejriteņu vadīšanai veltītu kampaņu "Ātrākais, kā nonākt slimnīcā" 17

Valsts policija un mediķi trešdien plkst.11 informēs par kampaņu "Ātrākais, kā nonākt slimnīcā", aģentūru LETA informēja policija. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti