No 1.jūlija iespējams pieteikties izmēģinājuma braukšanas eksāmenam 6

 
30.jūnijs 2009 10:37

Sākot ar 1.jūliju CSDD piedāvā jaunu pakalpojumu „Braukšanas iemaņu pārbaude”. Ideja par šāda pakalpojuma ieviešanu aizgūta no Nīderlandes, kur tā veiksmīgi tiek īstenota jau ilgāku laiku.

Jāpiebilst, ka sekmības procents tiem, kas kārtojuši izmēģinājuma eksāmenu ir augstāks nekā tiem, kas uzreiz dodas uz valsts eksāmenu.

Izmēģinājuma eksāmens ir brīvprātīga izvēle personām, kuras vēl mācās autoskolā B kategorijas vadīšanas tiesību iegūšanai vai ir jau to pabeigušas. Vienīgais nosacījums – iepriekš jābūt izietām obligāti noteiktajām 14 praktiskās apmācības stundām.

Izmēģinājuma eksāmena secība ir tāda pati kā īstajā pārbaudījumā. CSDD inspektors pārbauda klienta zināšanas par transportlīdzekļa tehnisko stāvokli, pēc tam ir jāizbrauc figūras speciālajā laukumā (tāpat kā īstajā eksāmenā tiek dotas divas iespējas vienas figūras izbraukšanai), visbeidzot notiek braukšana ceļu satiksmē. Pārbaudes ilgums ir aptuveni 50 minūtes.

Izmēģinājuma eksāmena divas galvenās priekšrocības ir:

•    Inspektors pārbaudījuma beigās novērtē vadīšanas iemaņu līmeni, izskaidro pieļautās kļūdas un neprecizitātes, kā arī izsniedz protokolu ar vērtējumu. Būs trīs vērtējumu līmeņi – vāji, apmierinoši, labi. Vērtējums ļaus klientam pašam izvērtēt, kādos braukšanas elementos nepieciešams uzlabot iemaņas un aptuveno laiku, kāds vēl jāpavada autoskolā.

•    Kārtojot šo pārbaudījumu, iespējams izbaudīt eksāmena atmosfēru. Klienti bieži mēdz būt uztraukušies, nepārliecināti par sevi, kas nereti beidzas ar nespēju pilnībā nodemonstrēt iegūtās zināšanas un nejaušu kļūdu pieļaušanu. Nokārtojot izmēģinājuma eksāmenu, persona iepazīsies ar eksāmena kārtību un uzzinās, kas to sagaida, tādējādi īstajā eksāmenā jutīsies daudz drošāk un pašpārliecinātāk, kas ievērojami paaugstina iespēju sekmīgi iegūt transportlīdzekļa vadītāja apliecību ar pirmo reizi.

Lai pieteiktos izmēģinājuma eksāmenam pirmo reizi, personīgi jāierodas tajā CSDD nodaļā, kurā reģistrēta mācību grupa līdzi ņemot braukšanas mācību atļauju vai kādas citas kategorijas vadītāja apliecību un aizpildītu apmācību karti, kurā norādīts, ka persona ir apguvusi vismaz minimālo braukšanas stundu skaitu. Cena par izmēģinājuma eksāmenu noteikta Ls 19.50 apmērā un apmaksa veicama pirms pakalpojuma saņemšanas.

Jāatceras, ka gadījumos, ja klients nevar ierasties uz izmēģinājuma eksāmenu, tas, tāpat kā īstais pārbaudījums, jāatsaka ne vēlāk kā iepriekšējā darba dienā. To iespējams izdarīt personīgi ierodoties tajā CSDD nodaļā, kurā pieteikts eksāmens vai piezvanot pa tālruni. Neierodoties uz pārbaudījumu bez iepriekšēja brīdinājuma, tas būs jāapmaksā pilnā apmērā.
 
Visi komentāri
 
269716. viesis 30.jūnijs 2009 12:51
0 0 Atbildēt

CSDD beidzot sapratis, ka to naudu, ko instruktori noslauc pa virsu tā obligātajām 14 stundām, var noslaukt paši. :)

269733. viesis 1.jūlijs 2009 3:00
0 0 Atbildēt

Laba slaukšanas ideja, bet man patīk, man zivtiņš grib iestāstīt ka es slikti braucu nu vajadzēu aiziet un kopā arviņu izbraukt ta apstitos... kurš nenoliktu!

269739. viesis 1.jūlijs 2009 10:12
0 0 Atbildēt

Ja kāds neatceras, tad atkārtošu, ka padomjlaikos visus jautājumus par autovadītāju eksaminaciju organizēja pati CP (jeb Valsts autoinspekcija tolaik). Autoeksāmenus pieņēma speciāli CP eksaminacijas inspektori ar attiecīgi aprīkotiem CP auto. Izskatās, ka šobrīd CP vadība jau pakapeniski sāk vilkt uz vecās kārtības atjaunošanu,uzskatot, ka varētu veikt autovadītāju eksaminaciju daudz augstākā līmenī, nekā to šobrīd veic CSDD. Plus vēl peļņas piķis klāt. Krīzes apstākļos visādi var būt.

269742. viesis 1.jūlijs 2009 11:25
0 0 Atbildēt

Jau šodien profesionālo transportlīdzekļu vadītāju apmācīšanā un sagatavošanai Valsts eksāmenu kārtošanai [95] koda iegūšanai autoskolas nav vajadzīgas.

269744. viesis 1.jūlijs 2009 11:43
0 0 Atbildēt

Liekas, ka Beneluksa valstīs ir iespēja pašmācības ceļā kārtot Valsts eksāmenus. Tikai eksāmena jautājumi nav publicēti un to kārtība un attēli tajos mainās. Bezceris nokārtot bez autoskolas! Bez autoskolas šo iespēju izmanto pārkāpēji atkārtotai eksaminācijai.

269767. viesis 2.jūlijs 2009 12:52
0 0 Atbildēt

Tikai IkdienasViesis ir aizmirsis vienu lietu, uz ko ļoti precīzi kādreiz norādīja Lukstiņš: ja CSDD nebūtu pārņēmusi tās "autoinspekcijas" funkcijas, tad tā vēl jo projām būtu pati korumpētākā un nesakārtotākā joma Latvijā!

Piemērus škiet nevaig minēt, ne? :)

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Vācijas autotirgus martā: elektriskie ar gandrīz 29% kritumu 4

Eiropas lielākajā jauno automobiļu tirgū 2024. gada marts izrādījies ne tas veiksmīgākais, sāpīgāko kritumu piedzīvojot pilnībā elektrisko auto segmentam. Lasīt vairāk

 

Īlons Masks veic optimizāciju: "Tesla" plāno likvidēt vairāk nekā 10% darbavietu 1

ASV elektromobiļu ražošanas uzņēmums "Tesla Motors" pasaulē plāno likvidēt vairāk nekā 10% darbavietu, pirmdien ziņoja interneta vietne "Electrek", kas publiskojusi kompānijas vadītāja Īlona Maska e-pasta vēstuli. Lasīt vairāk

 

Geely Panda tagad stilīgajā Go Kart Edition versijā 5

Ķīnas autobūves koncerns Geely nodemonstrējis elektriskā Panda Mini EV Go Kart Edition versiju, uzsverot, ka šāds modelis paredzēts gados jaunākiem pircējiem. Lasīt vairāk

 

Ford parādījis perfektāko hot hatch zīmola vēsturē (+ FOTO) 8

Ražotājs uzskata, ka jaunākais Focus ST Edition ir noslīpēts līdz pilnībai. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti