CITROËN C4 AIRCROSS: jauns sporta apvidus auto

 
4.oktobris 2011 15:21

CITROËN savu modeļu gammu papildina ar vēl nebijušu piedāvājumu: CITROËN C4 AIRCROSS.

Ar jauno modeli CITROËN nebaidās mainīt tradicionālos priekšstatus par kompaktajiem sporta apvidus auto (SUV).  Apvienojot dizainu un tehnoloģiskas inovācijas, CITROËN C4 AIRCROSS atbilst modernās dzīves stilam, kas kļuvis par mūsu ikdienas sastāvdaļu. Tā siluetā pilnībā atklājas CITROËN labākā pieredze, apvienojot apvidus automašīnas spēku un hečbekam piemītošo komfortu. Atkarībā no dzinēja veida CITROËN C4 AIRCROSS būs pieejams ar divu vai četru riteņu piedziņu, tirdzniecībā tas parādīsies 2012. gadā, un savā segmentā viennozīmīgi būs viens no līderiem CO2 emisijas ziņā.

Izteiksmīgs stils, kas izceļ CITROËN vērtības

CITROËN C4 AIRCROSS apvienotas visu CITROËN modeļu labākās īpašības līdz ar apvidus automašīnas spēcīgajām līnijām.

Izteiksmīga stila vaibsti: izteiktas priekšdaļas horizontālās līnijas ar aerodinamiskiem deflektoriem, kas izceļ modeļa kompaktumu. Motora pārsega kontūras, kas redzamas no vadītāja vietas, paplašinātās riteņu arkas un samazinātās pārkares atstāj robustu iespaidu un veido vēl neredzētu siluetu.

Rūpība vissīkākajās detaļās, lai harmoniski apvienotu stilu un efektīgumu: priekšdaļā vertikāli iestrādātās LED lampiņas veido CITROËN C4 AIRCROSS gaismas zīmi, kas redzama kā dienā, tā naktī. 18 collu disku dizains un aizmugurējo gaismu optika ir pārņemta no Hypnos konceptauto, lai uzlabotu gaisa plūsmas novirzīšanu un samazinātu CO2 emisiju daudzumu.

Izsmalcināts dizains: CITROËN C4 AIRCROSS atpakaļskata spoguļos ir pagrieziena indikatori, aizmugurējo lukturu optikā gaismas līniju veidotas apmales un bagāžas nodalījuma pārsega hromētajā apmalē integrēta atpakaļskata kamera.

Tā izteiksmīgais stils ir mantots no CITROËN  standartiem: profilā spārns haizivs spuras stilā, ko papildina Hypnos konceptauto stiklotā sānu virsma un rotā hromēta vēja roze, norādot tā piederību markas sporta apvidus auto saimei.

Inteliģenta automašīna ar īpašu transmisiju

Pateicoties jaunākās paaudzes pilnpiedziņas sistēmai, CITROËN C4 AIRCROSS nodrošina optimālu stabilitāti uz ceļa jebkuros braukšanas apstākļos. Šāda tehnoloģija ļauj nepārtraukti braukt ar četriem velkošajiem riteņiem, nodrošinot optimālāko griezes momenta sadalījumu starp priekšējiem un aizmugurējiem riteņiem.

Atkarībā no savām vēlmēm un vajadzībām, vadītājs var izmantot aiz pārnesumu sviras izvietoto vienotu slēdzi, ar kā palīdzību var manuāli ieslēgt vienu no trim piedziņas režīmiem: divu velkošo riteņu režīms (2WD), lai optimizētu degvielas patēriņu, četru riteņu piedziņa (4WD), kas automātiski sadala griezes momentu starp priekšējo un aizmugurējo tiltu, vai sabloķēšanas režīms, kas aizmugurējiem riteņiem palielina griezes momentu, nodrošinot maksimāli lielu vilktspēju smagos braukšanas apstākļos.

Īpašs CO2 emisiju līmenis

CITROËN C4 AIRCROSS ar HDi 110 Zs dzinēju apvienojumā ar sešpakāpju mehānisko pārnesumu kārbu savā segmentā ierindojas starp līderiem CO2 emisiju ziņā, atbilstoši kompānijas nostājai attiecībā uz apkārtējās vides aizsardzību. Un, lai katrs varētu izvēlēties savam dzīves stilam piemērotāko, HDi 110 Zs dzinējs būs pieejams ar divu vai četru velkošo riteņu versiju. 

CITROËN C4 AIRCROSS no tā izlaišanas brīža būs pieejams ar HDi 150 Zs dzinēju (pieejams arī divu vai četru velkošo riteņu versijās ar sešpakāpju mehānisko pārnesumu kārbu) 1,6i benzīna dzinēju ar 115 ZS jaudu (pieejams divu velkošo riteņu versijā ar piecpakāpju mehānisko pārnesumu kārbu).

Kompaktums, manevrētspēja un tīkams brauciens

Automašīnas kompaktie izmēri (4,34 m garumā; 1,79 m platumā; 1,63 m augstumā) un nepārspējamā manevrētspēja (apgriešanās diametrs 10,6 m) ļauj CITROËN C4 AIRCROSS bez aizspriedumiem justies kā mājas arī pilsētā. Piecvietīgā hečbeka komforts ir augstākas klases segmenta cienīgs, bet tā 442 litrus ietilpīgais bagāžas nodalījums pilnībā atbilst mūsdienu daudzveidīgās dzīves prasībām. Tā piekare un šasija īpaši izveidotas, lai nodrošinātu Citroën vērtībām atbilstošu braucienu, piedāvājot ideālu kompromisu starp komfortu un kustību.

Iekarojums sākas, mainot skatu punktu

Izbaudiet mierīgu braucienu: CITROËN C4 AIRCROSS piedāvā paaugstinātu vadītāja vietas pozīciju, nodrošinot skaidru ceļa un apkārtnes pārredzamību.

Savukārt CITROËN C4 AIRCROSS pasažieri var vērot debesis, pat pilsētā, pateicoties lielajam stiklotajam panorāmas tipa jumtam, kas izgaismo salonu un rada komforta sajūtu. Naktī salona vide ir krēslaina, un panorāmas tipa jumtu papildina salona korpusā integrētas LED lampiņas.
Funkcionāla, ergonomiska vadītāja vieta izveidota tā, lai viss tajā būtu ērts un vienkārši lietojams ikdienā. Lai brauciens un vadīšana būtu pēc iespējas komfortablāka, CITROËN C4 AIRCROSS piedāvā augsta līmeņa aprīkojumu: pieslēgšanās brīvroku sistēmai, GPS navigācijas sistēma ar skārienjūtīgu ekrānu un atpakaļgaitas kameru, piedziņu atlases slēdzis, USB ligzda un Bluetooth savienojums portatīvajiem audio datu lasītājiem.

Tehniskie parametri:
Izmēri: garums 4,34 m; platums 1,79 m; augstums 1,63 m
Apgriešanās diametrs: 10,60 m
Bagāžas nodalījuma tilpums: 442 L



Lai atbilstu starptautiskā tirgus pieprasījumam, 2,0i 150 ZS benzīna dzinējs būs pieejams tirgū ārpus Eiropas divu un četru velkošo riteņu versijās, kas apvienotas ar piecpakāpju mehānisko pārnesumu kārbu vai nepārtraukti mainīga piedziņu (CVT).

CITROËN importētāja SIA VEHO valdes priekšsēdētājs Raimonds Dūda stāsta: „CITROËN C4 AIRCROSS ir lielisks papildinājums CITROËN modeļu gammai mazo SUV segmentā. Saprotamu iemeslu dēļ, kompaktie SUV bauda lielu popularitāti arī Latvijā, tādēļ mēs VEHO ar nepacietību sagaidām šo iespēju piedāvāt CITROËN C4 AIRCROSS saviem klientiem.”

 
Komentāri
 
Nav pievienots neviens komentārs.
Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

 

ADAC: Ķīnas autobūve ir nopietni konkurenti 8

Vācijas automobiļu kluba ADAC eksperti nonākuši pie secinājuma, ka Ķīnas autobūves produkcija pēdējos gados ir stingri pielikusi un min Eiropas ražotājiem uz papēžiem. Lasīt vairāk

 

2,8 sekundes līdz simtam - Mercedes-AMG prezentē 816 Zs jaudīgu kupeju (+ FOTO) 7

Vācijas Mercedes-AMG Šanhajā, Formula-1 sacensību pasākuma laikā nodemonstrējis savu GT saimes flagmani, kupeju Mercedes - AMG GT 63 S E-Performance, kas nodrošināta ar 816 Zs jaudīgu hibrīdiekārtu. Lasīt vairāk

 

Vācijas autotirgus 1.ceturksnī – pieprasījums pēc e-auto auto nokrities, pēc hibrīdiem – audzis 2

KBA (federālās motorizēto transportlīdzekļu aģentūras) apkopotie dati liecina, ka arī trīs mēnešu griezumā pieprasījuma kritums pēc elektroautomobiļiem ir gana iespaidīgs. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti