Izaugsme vērojama arī Latvijā 7

 
25.septembris 2012 13:13

Kia Motors ir viens no ražotājiem, kurš šajā gadā visā pasaulē piedzīvo visstraujāko pārdošanas apjomu kāpumu. Šis progress ir redzams arī Latvijā – salīdzinot ar pērno gadu, aizvadītajos astoņos mēnešos pārdoto Kia vieglo automobiļu skaits ir pieaudzis par 90%, kas ir lielākais kāpums divdesmit pārdotāko auto marku vidū.

 Kopumā Eiropā Kia tirdzniecības apjoms ir palielinājies par 23,4%, kas līdzīgi kā Latvijā ir labākais rādītājs pārdotāko auto zīmolu divdesmitniekā. Papildus apliecinājums Kia Motors izaugsmei ir saņemtās godalgas, kā arī ražotāja regulārie paziņojumi par jaunu modeļu izstrādi un to pirmizrādēm.

 
Kia Motors  ir pasaulē viens no visstraujāk augošajiem autoražotājiem. Salīdzinot ar iepriekšējo gadu, Kia automobiļu tirdzniecības rādītāji pasaulē ir pieauguši par 11,1% – pirmajos astoņos mēnešos pasaulē ir pārdoti 1,79 miljoni automobiļu.
 
Latvijā vispopulārākais no Kia modeļiem ir vidējā izmēra apvidus automobilis Sportage, kam strauji tuvojas kompaktklases modelis Kia Cee'd, kura hečbeka versija pirmizrādi piedzīvoja tikai šī gada pavasarī. Šobrīd Latvijā ir uzsākta arī ilgi gaidītā Cee'd Sport Wagon universāla tirdzniecība.  Savukārt Eiropā, kur izstrādāts visu jaunāko Kia modeļu dizains un kur notiek arī to ražošana, vispopulārākais modelis ir jaunās paaudzes Rio, savukārt ASV tirgu pārliecinoši ir iekarojusi Optima.
 
"Automobiļu pircēji beidzot arī Latvijā ir pamanījuši Kia straujo izaugsmi un ir sapratuši, ka, neesot pārliecināts par savu produktu kvalitāti un izturību, 7 gadu garantiju nedotu neviens ražotājs. Bez tam Kia Motors šobrīd ir vienīgais auto ražotājs, kas saviem klientiem piedāvā tik ilgu garantijas termiņu," atzīst Kia Automobiles direktors, Didzis Kalnietis.
 
Kia Motors izaugsmi apliecina arī vairākas prestižas godalgas. Amerikā Kia Optima un Soul ir saņēmuši J.D. Power un Associates APEAL Study balvas, savukārt starptautiskajā Automobiļu Zīmolu konkursā Kia saņēma trīs godalgas. Divas no tām saņēma Kia Cee'd par labāko eksterjera un interjera dizainu, trešo saņēma Kia GT kā labākais konceptmodelis. Savukārt neatkarīgais ekspertu birojs TÜV Nord atzinis Kia Motors kā videi draudzīgu auto ražotāju un tādiem modeļiem kā Kia cee'd, Optima un Sorento izsniedzis ISO sertifikātus, novērtējot videi draudzīgu dzīves ciklu.
 
Kia Motors šobrīd gatavo vairākus jaunus modeļus, kā arī dažu modeļu modernizētās versijas. Daļa no šiem jaunumiem pirmizrādi piedzīvos jau jau Parīzes motoršovā, septembra beigās.
 
Ar Kia jaunākajiem modeļiem tuvāk iespējams iepazīties Kia Automobiles salonā Pulkveža Brieža ielā 31, Rīgā. Testa braucieniem iespējams pieteikties arī Kia Automobiles mājas lapā www.kiaauto.lv
 
 
Visi komentāri
 
287260. viesis 26.septembris 2012 11:57
0 0 Atbildēt

man jau atkal pārmetīs, ka slavēju korejiešu auto, bet nekas jau dzīvē nenotiek tāpat vien. Vienkārši, pēdējo 5-6 gadu laikā cilvēki ir pārliecinājušies, ka auto ,kurus var nopirkt par sakarīgākām cenām - kalpo ne sliktāk kā dārgie tituliem un slaveniem zīmoliem apkarinātie visiem zināmie vācu auto. Un kvalitāte kia un hundai modeļiem pavisam starujā tempā, kam friči vairs netur līdzi. jebkurš auto īpašnieks apliecinās faktu,ka viņa 1987.gada mersis w-126 bija labāks nekā 2006.līdzīgs modelis. Šodien jau daudzi slaveno 500 sērijas bembju braucēji izsakās, ka labi aprīkots hundajs i40 nav sliktāks par šodienas 500 -to bembi. (IV)

287271. viesis 27.septembris 2012 9:53
0 0 Atbildēt

Kāda tur kvalitāte, ble. Piecus gadus vecs huidai ir sarūsējis vairāk par 86-gada audi. Bijām te saspiedušies, skatījāmies tos korejiešus. Izrādās, korejiešiem nav pat cinkotās virsbūves, tik vien kautkāda ķīmiskā metāla apstrāde, kas iztur garantijas laiku. Brāļiem japāņiem tāpat, piecgadīgai mazdai visa apakša un arkas rūsā.

287276. viesis 27.septembris 2012 11:12
0 0 Atbildēt

..271:

Nu, nezinu, kas tie par hundajiem, kuri tik braši rūsē..? Varbūt, kādi veci galloperi ,tarakāni un lantras. Man meita brauc ar 2004.gada sonāti - rūsas nav NEKUR, manai 2006.gada sonatai arī tādas pazīmes virsbūvei vēl nav manāmas. Pat izpūtējs vēl kā no autosalona. Bez tam, abas sonatas ir apstrādātas ar cinku(autoexspertu vērtējums), nevis kaut kādu turfosfātu, kā daudzi smalkie japanieši. Labāk vajag paskatīties uz teju visiem 10-gadīgiem meršiem, īpaši jau uz "acaino" e-klasi : tur gan rūsiņu var pamanīt "kilogramiem"...(IV)

287279. viesis 27.septembris 2012 11:36
0 0 Atbildēt

Aizbrauc Mežciemā uz Auto halles salonu un apskaties tos lietotos hundajus. Tur ir kādi (vismaz bija) 5 matriksi un daži getzi. Pat nesistam auto caur krāsu spiežās cauri rūsa. Arī rumbulas apkārtnes salonos līdzīga situācija. Varbūt tie "biezā gala" korejieši ir cinkoti, bet darba zirgi točna nav.

287310. viesis 27.septembris 2012 14:46
0 0 Atbildēt

vispār jau mans bembis e-39 /2002.g./ arī diemžēl ir stipri aprūsējis. kaut auto ir labi aprūpēts, pret rūsu cīnīties ir grūti. Ziemas pie mums ir smagas. vecais bembis e-34 šajā ziņā bija izturīgāks - pa 15 gadiem tam rūsas nebija vispār. jaunie auto tagad ir švakāki. manam fateritim darba auto - sešgadīgs e-mersis jau pamatīgi aprūsējis. ko var vēl gribēt no salīdzinoši lētajem hundajiem?

287345. viesis 28.septembris 2012 10:00
0 0 Atbildēt

Hmm, principā jau ar tiem korejiešiem ir tāpat, kā ar jebkuriem citiem auto -

kā saimnieks pret auto "atnesīsies", tā auto kalpos :-) Ir redzēti koreāņi brieduma gados, padsmit gadus veci, nekādas rūsas ... Īpašnieks vienkārši ir nolēmis braukt ar savo "galoperu" līdz "galam", attiecīgi arī pieskata to auto.

Ja kas, auto, kuru reizēm mēdzu izmantot, Chevrolet Lacetti (tas pats Daewoo),

ir 5+ gadus nodzīvojis, nu nav tur nekādas rūsas ... Tiesa, pretkorozijas apstrāde

pēc 3 gadiem ir izdarīta, bet nu īpašniece ir dāma, turklāt ļoti pedantiska dāma ..

287401. viesis 2.oktobris 2012 15:32
0 0 Atbildēt

Ja kāds sāk klāstīt, ka vācu mašīnas netur līdzikorejiešu mašīnām, tad par to stāstnieku šis tas top skaidrs.

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Krievijas autotirgus “ķīnizācija”

Krievijas automobiļu tirgu pārņem Ķīnas autobūve, Krievijas ražotāji nespēj konkurēt ar lielā Austrumu kaimiņa piedāvājumu. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Visu laiku labākais VW Passat? (+VIDEO) 13

Jaunais Volkswagen Passat bija un ir gada gaidītākais D segmenta modelis, kas turpmāk būs tikai universāļa izpildījumā. Pats galvenais, ka jaunais Passat būs ļoti “gardi” aprīkots un tas lieliski brauks. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Izmēģinām jauno Toyota C-HR PHEV (+VIDEO) 1

Jaunais Toyota C-HR ir lielāks, greznāks un jaudīgāks par iepriekšējo, turklāt tagad tam ir arī lādējamā hibrīda versija. TV Autoziņām bija izdevība iepazīties ar šo C-HR modeli testa braucienos Francijā. Lasīt vairāk

 

Šis hibrīds nav tas hibrīds. Kā atšķiras elektrificētie auto? (+VIDEO) 2

Daudzzīmolu auto dīleris Autohalle tagad saucas Auto Bassadone. Šoreiz sadarbībā ar AB servisa tehnisko speciālistu Edgaru Lulli salīdzināsim trīs veidu pašuzlādes hibrīdus - Opel mikrohibrīdu, Alfa Romeo vieglo jeb mild hybrid kā arī pavisam īstu Hyundai pašuzlādes hibrīdu. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti