Uzvar Jānis Martinovs

 
17.oktobris 2012 6:00

Pagājušās nedēļas nogalē, 2012.gada 13.oktobrī, Biķernieku kompleksās sporta bāzes (BKSB) trasē pulcējās Ceļu satiksmes drošības direkcijas (CSDD) un raidījuma „Zebra” rīkotā konkursa „Gada jaunais autovadītājs 2012” finālisti, lai pierādītu savu auto vadīšanas prasmi un zināšanas par ceļu satiksmes noteikumiem.

Titulu „Gada jaunais autovadītājs 2012” izcīnīja puisis no Birzgales – Ķeguma Komercnovirziena vidusskolas 12.klases skolnieks Jānis Martinovs. 0,5 sekundes no uzvarētāja atpalika 2.vietas ieguvējs, Vaiņodes vidusskolas 12.klases skolnieks Rolands Mozrims, savukārt rīdzinieks, Rīgas Valsts 1.ģimnāzijas 11.klases skolnieks Dāvis Čeže ieguva godpilno 3.vietu. Uzvarētājs, tāpat kā drosmīgā Superfināla (labākie desmit) dalībniece Laura Romanova, tika pie jauniem velosipēdiem no veikala „XSports” un piemiņas veltēm. Cīņa par 1.vietu izvērtās īpaši spraiga, diviem labākajiem dalībniekiem izcīnot vienādu punktu skaitu. Uzvarētāja likteni izšķīra par 0,5 sekundēm labāks apļa laiks braucienā ar kartingu. Atšķirībā no citiem gadiem, šoreiz saņēmušas drosmi piedalīties bija vairāk meiteņu, vienai no kurām izdevās iekļūt arī Superfināla rindās.


Konkursa finālā piedalījās 30 jaunieši no visas Latvijas. Ceļu uz Rīgu mēroja konkursa dalībnieki no Gulbenes, Viļakas, Kuldīgas, Cēsīm, Daugavpils un citām Latvijas pilsētām. Visi konkursa dalībnieki tika pārbaudīti gan praktiskos braukšanas uzdevumos, gan zināšanās par ceļu satiksmes noteikumiem.


CSDD direktors Andris Lukstiņš: „Šis konkurss ir jaunākais no CSDD izglītības projektiem – tādējādi esam aptvēruši visus skolas vecuma bērnus un jauniešus. Tas ir īpaši svarīgi, jo bieži vien vidusskolas pēdējā klasē jaunieši jau ir ieguvuši autovadītāja apliecību vai grasās to iegūt, tādējādi kļūstot par pilntiesīgiem ceļu satiksmes dalībniekiem. Un mūsu rūpes ir, lai viņi būtu zinoši un atbildīgi ceļu satiksmes dalībnieki”.


„Šī konkursa mērķis ir sekmēt drošu braukšanas kultūru uz ceļa, kas nozīmē gan spēju veikli un precīzi braukt, gan arī pārzināt noteikumus. Piemēram, puisis, kurš uzrādīja labāko laiku veiklības braucienos, zaudēja iespēju cīnīties par uzvaru, pieļaujot pārāk daudz kļūdu teorētisko jautājumu atbildēs”, stāsta konkursa galvenais tiesnesis Mareks Dombrovskis.


Pēc godam padarīta darba, visi konkursa dalībnieki tika cienāti ar siltu zupu, desmit labākie drifta automašīnās tika vizināti pa BKSB trasi, tikmēr pārējie izmēģināja alkohola reibumu imitējošo briļļu ietekmi uz savu koordināciju, kā arī pārliecinājās par to, cik sarežģīti ir izkļūt no avarējušas automašīnas un kā to izdarīt pareizi un droši.


Konkursu „Gada jaunais autovadītājs” organizē CSDD sadarbībā ar raidījumu „Zebra”. Tas notiek jau trešo gadu un tā ir bezmaksas iespēja jauniešiem vecumā no 16-18 gadiem pierādīt savas topošā autovadītāja prasmes, un zinošu instruktoru uzraudzībā pārbaudīt sevi dažādās situācijās uz ceļa. Kopumā šogad konkursa 1.kārtā piedalījās 578 jaunieši.
 

 
Komentāri
 
Nav pievienots neviens komentārs.
Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Genesis parāda grezna elektriskās piedziņas krosovera konceptu (+ FOTO)

Ņujorkas autoizstādē izliktajam Neolun ir koncepta statuss, ar lielu potenciālu pārtapt par sērijveida modeli GV90. Lasīt vairāk

 

Dīzelis beidzot lētāks par benzīnu: Dīzelis 1.637 un 95 benzīns 1.657 EUR -26.03.2024 (+ VIDEO) 16

iAutolv uzpilda degvielu, secina, ka dīzeļdegviela lētāka par benzīnu un aicina aizdomāties par to, vai varam atļauties zaļo politiku šādā formātā un maksāt par degvielu vairāk kā, piemēram, Spānijā. Lasīt vairāk

 

Saskaņotais paziņojums – kā to pareizi aizpildīt 11

Ceļu satiksmes negadījums var notikt ar ikvienu, neatkarīgi no autovadītāja vērības vai braukšanas pieredzes. Pārsvarā notiek nelieli satiksmes negadījumi, un ļoti bieži auto braucējiem nākas pildīt saskaņoto paziņojumu. Lasīt vairāk

 

ASV kravas kuģis daļēji sagrauj 2,5 km garo tiltu Baltimoras pilsētā (+ PAPILDINĀTS 11:45 VIDEO) 25

ASV, Baltimorā kuģim ietriecoties tilta konstrukcijās daļēji sagrauts tilts pār Potapskas upi. Tiek ziņots, ka tajā brīdī pār tiltu braukušas automašīnas un pārvietojušies gājēji, tādēļ iespējami upuri. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti