OCTA degvielas uzpildes stacijās 7

 
18.janvāris 2013 9:51

43% autovadītāju izvēlas iegādāties OCTA degvielas uzpildes stacijās (DUS) brīžos, kad tuvojas esošās OCTA beigu termiņš, noskaidrots apdrošināšanas sabiedrības ERGO un Statoil veiktajā pētījumā. Savukārt katrs ceturtais atzinis, ka OCTA iegādājies DUS, jo nav bijusi iespēja to izdarīt internetā.

Kā citus iemeslus, kāpēc OCTA tiek pirkta DUS, autovadītāji minējuši - tas ir ērtākais veids kā to izdarīt (12%) vai tuvumā nebija apdrošināšanas filiāļu (8%). Tikai 2% autovadītāju atzinuši, ka OCTA DUS iegādājās pēc tam, kad Ceļu policija fiksēja, ka tie satiksmē bija devušies bez apdrošināšanas.

Ivars Vismanis, ERGO Transportlīdzekļu apdrošināšanas departamenta direktors: „Pirmkārt, jāuzsver, ka autovadītāji, iegādājoties OCTA polises DUS, jau priekšlaicīgi padomājuši par tās beigu termiņa tuvošanos. Tas liecina, ka OCTA 15 gadu pastāvēšanas laikā autovadītāji novērtē un apzinās tās nozīmi – drošība un aizsardzība no ievērojamiem finansiāliem izdevumiem, kas var rasties ceļu satiksmes negadījuma rezultātā. Ceļu satiksmes negadījumos autovadītājiem bez OCTA polises zaudējumi ir jāsedz no personīgajiem līdzekļiem, turklāt Latvijā vidējā zaudējumu summa sastāda 737 latus*.
Otrkārt, pētījums norāda, ka autovadītāji atzinuši DUS kā pārdošanas kanālu par vienu no pieejamākajiem. Savukārt gandrīz katrs ceturtais, it sevišķi reģionos, iegādājas OCTA DUS, ja nav pieejams internets.”

Kopā ar OCTA autovadītāji pērk arī pārtiku, bezalkoholiskos dzērienus un presi
„Aptaujas dati pierāda, ka OCTA polises lielai daļai autovadītāju ir „pēdējā brīža” pirkums, tāpēc arī autovadītāji novērtē iespēju to iegādāties pa ceļam degvielas uzpildes stacijā. Tomēr pozitīva ir tendence, ka apdrošināšanas polises kļūst par ikdienas pirkumu, kas ierindojams līdzās citām pirmās nepieciešamības precēm, piemēram, pārtikai vai preses izdevumiem,” Gatis Pavārs, Satoil Fuel & Retail Latvia veikala preču un pakalpojumu attīstības direktors.

Pētījums par autovadītāju OCTA polises pirkšanas paradumiem veikts sadarbībā ar MindScan, un tajā kopumā piedalījās 833 respondenti visā Latvijā.

*Saskaņā ar Latvijas Transportlīdzekļu apdrošinātāju biroja 2012.gada pirmo 9 mēnešu datiem par vidējās atlīdzības izmaksas lielumu par Latvijā notikušu ceļu satiksmes negadījumu.

Par OCTA iegādi Statoil DUS
Statoil mazumtirdzniecības tīklos ERGO OCTA un ceļojumu apdrošināšanas polises iespējams iegādāties kopš 2012. gada gada jūlija. Statoil degvielas uzpildes stacijās autovadītājiem ERGO OCTA polises iegāde notiks pēc tāda paša principa, kā jebkurā ERGO apdrošināšanas sabiedrības pārstāvniecībā vai pie brokeriem. ERGO standarta OCTA polises būtiskākā priekšrocība ir bez maksas iekļautā autovadītāja nelaimes gadījumu apdrošināšana, ko citi apdrošinātāji nereti piedāvā par papildus samaksu.

ERGO ir pirmais apdrošinātājs Latvijā, kas pirms diviem gadiem pēc brīvprātības principa uzsāka piedāvāt tiešo zaudējumu regulēšanu saviem klientiem. ERGO DubultOCTA ir papildus segums pie OCTA standarta polises, kas ļauj OCTA negadījumā cietušajai pusei ar zaudējuma pieteikumu vērsties pie sava apdrošinātāja - ERGO. Zaudējumus var pieteikt par ceļu satiksmes negadījumiem, kas ir notikuši ne tikai Latvijā, bet arī Lietuvā un Igaunijā. Gadījumos, kad negadījuma izraisīšanā daļēji atbildīgs pats DubultOCTA īpašnieks, radušos zaudējumus ERGO sedz pilnā apmērā.


Inese Kronberga
ERGO komunikācijas vadītāja
 

 
7 Lasīt visus komentārus → Populārākie komentāri
 
289029. viesis 18.janvāris 2013 10:37
1 0 Atbildēt

internāta lapā www.polise24.lv/lv/octa-online/ sanāk krietni izdevīgāk. protams ar atlaides kodu - ZW9742

priekā!

 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Krievijas autotirgus “ķīnizācija”

Krievijas automobiļu tirgu pārņem Ķīnas autobūve, Krievijas ražotāji nespēj konkurēt ar lielā Austrumu kaimiņa piedāvājumu. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Visu laiku labākais VW Passat? (+VIDEO) 13

Jaunais Volkswagen Passat bija un ir gada gaidītākais D segmenta modelis, kas turpmāk būs tikai universāļa izpildījumā. Pats galvenais, ka jaunais Passat būs ļoti “gardi” aprīkots un tas lieliski brauks. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Izmēģinām jauno Toyota C-HR PHEV (+VIDEO) 1

Jaunais Toyota C-HR ir lielāks, greznāks un jaudīgāks par iepriekšējo, turklāt tagad tam ir arī lādējamā hibrīda versija. TV Autoziņām bija izdevība iepazīties ar šo C-HR modeli testa braucienos Francijā. Lasīt vairāk

 

Šis hibrīds nav tas hibrīds. Kā atšķiras elektrificētie auto? (+VIDEO) 2

Daudzzīmolu auto dīleris Autohalle tagad saucas Auto Bassadone. Šoreiz sadarbībā ar AB servisa tehnisko speciālistu Edgaru Lulli salīdzināsim trīs veidu pašuzlādes hibrīdus - Opel mikrohibrīdu, Alfa Romeo vieglo jeb mild hybrid kā arī pavisam īstu Hyundai pašuzlādes hibrīdu. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti