Eiropas tirgus – kritums turpinās 2

 
20.februāris 2013 10:26

Janvāris 2013. salīdzināts ar janvāri 2012. rāda vēl 8,7% kritumu jaunu auto pārdošanā Eiropā – tā liecina ACEA dati.

Janvāra rādītāji esot zemākie kopš asociācija sākusi statisko uzskaiti – tātad kopš 1990. gada. Tirgus kritums turpinās jau 16 mēnešus.
Joprojām vienīgā valsts reģionā ar pozitīvu bilanci ir Lielbritānija (+11.5%). Vācijā (-8,6), Spānijā (-9,6), Francijā (-15,1), Itālijā (17,6) regress. Arī Latvijas autotirgū janvāris bijis mazāk veiksmīgs nekā pērn – mīnus 12,3%.
Absolūtos skaitļos lielākais tirgus apjoms joprojām ir Vācijai – 192 000 jaunu auto. Uz otro vietu pakāpusies Lielbritānija (143 000).
 

 
Visi komentāri
 
289598. viesis 21.februāris 2013 15:31
0 0 Atbildēt

Lai tik krītās. Tā ir laba zīme. Sāks pievērst atkal uzmanību kvalitātei, savādāk cienījami auto ražotāji ar kārtīgu, senu vēsturi sāk pārvērsties par spekulantiem. Pieprasījums to lietu paregulēs.

289623. viesis 22.februāris 2013 16:01
0 0 Atbildēt

Vēl nesen, kad biju komandējumā vāczemē, pavēroju turienes autoparku. Nu, nebūt acīs nezibēja pēdējo modeļu jauni e-merši, jaunie bembji,golfi7 un opeļi insignijas...Joprojām vairākumā tur manāmi e-38 un e-39 bembji, ļoti daudz opel-zefiiras un 4 golfi, netrūkst pat w-124 meršu un daudz pavecu opel-omegu. Gadījās pamanīt pat vairākas pajaunas krievu volgas 3110 un itin daudz 2104 žiguļus. Arī trabanti nekur nav pazuduši... Cik sarunās sapratu no saviem kolēģiem - augstskolu lektoriem, vāczemiešiem finanšu lietās šobrīd arī neesot tie labākie laiki - auto arī esot dārgāki un to kvalitāte zemāka. Arī tur autogribētāji atkāpjas no konservatīvajiem principiem, un arvien biežāk iegādājas daudz lētākos un izturīgākos japaniešu un korejiešu auto.Ne velti jaunie KIA -ceedi, optimas, hundaji i35 - pilni ielu stūri.

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Kāpēc ir tik svarīgi noteikt atbilstošu ātrumu satiksmes organizēšanai? Ceļa zīmes 110 km/h piemērs (+ VIDEO) 6

iAutolv skaidro, kādēļ arī tik nelielā satiksmes nogrieznī kāds ir Rīgas-Jūrmalas šosejas posms, nepieciešams savlaicīgi mainīt noteikto maksimālo ātrumu un kādēļ dažkārt lielāks ātrums nozīmē mazāku agresiju uz ceļa. Lasīt vairāk

 

Ko dara šī tehnika? (+ VIDEO) 5

Kravas auto ar piekabi kaut ko vienmērīgi izkaisa uz ceļa. Vai varētu būt, ka šādi ātrā un vienkāršā veidā tiek atjaunots ceļa segums? Lasīt vairāk

 

Tikai tagad Latvijas Valsts ceļi atjauno 110 km/h uz Rīgas - Jūrmalas šosejas 30.04.2024 (+ VIDEO) 18

iAutolv konstatē, ka aprīļa pēdējā dienā situācija uz Rīgas-Jūrmalas šosejas izmainījusies un tagad maksimālais atļautais ātrums ir 110 km/h. Lasīt vairāk

 

Tiesai būs vēlreiz jāskata lieta par bēgšanu no policijas pirms 5 gadiem (+ VIDEO) 3

Tiesai atkārtoti būs jāizskata krimināllieta, kurā pirms aptuveni pieciem gadiem kāds autovadītājs narkotisko vielu reibumā bēga no policijas. Pakaļdzīšanās laikā – no Rīgas līdz Ogrei – cieta vairāki likumsargi. Bēgošo autovadītāju izdevās apturēt, tikai lietojot šaujamieroci. Un tieši ar vīrieša ievainošanu galvā saistīts Augstākās tiesas Senāta lēmums, kas paredz daļēji atcelt zemākās instances tiesas lemto, ka vīrietim par izdarīto jāizcieš piecarpus gadu cietumsods. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti