„Gribu būt mobils!” lielais fināls

 
5.marts 2013 10:25

Šodien, 2013.gada 5.martā, pulksten 13:00, Rīgas Motormuzejā notiks Ceļu satiksmes drošības direkcijas (CSDD) ikgadējā konkursa 6.-8.klašu skolēniem – topošajiem mopēdistiem „Gribu būt mobils!” lielais Latvijas fināls.

Tajā sacentīsies visu septiņu reģionālo pusfinālu labākās komandas, katrā komandā – pieci dalībnieki.

- Gulbenes reģiona pusfināla līdere – Kusas pamatskolas komanda „Kusa – 1”;
- Rīgas reģiona pusfināla līdere – Rīgas Doma kora skolas komanda „Spriganais tupeļmotors”;
- Ogres reģiona pusfināla līdere – Jēkabpils Valsts ģimnāzijas komanda „Šaursliežu dzelzceļš”;
- Liepājas reģiona pusfināla līdere – Popes pamatskolas komanda „Drošie riteņbraucēji”;
- Kandavas reģiona pusfināla līdere – Jūrmalas Alternatīvā skolas komanda „Team Stripes”;
- Preiļu reģiona pusfināla līdere – Ilūkstes 1.vidusskolas komanda „Min un rullē – 1”;
- Valmieras reģiona pusfināla līdere – Cēsu pilsētas pamatskolas komanda „MM – 5”.

Lielajā finālā komandām, atbilstoši konkursa dalībnieku vecumam un satiksmes dalībnieka statusam, būs jāveic četri dažādi uzdevumi: datortests par ceļu satiksmes drošību un satiksmes noteikumiem; atbilstoši savam vecumam jāorganizē ceļu satiksme; jāprezentē mājas darbs – analīze par to, kā bērni un jaunieši apgūst un ievēro ceļu satiksmes drošības jautājumus; kā arī atsevišķs uzdevums būs jāpilda visu komandu kapteiņiem. Savukārt fināla uzvarētāji dosies izglītojošā ekskursijā uz zinātnes parku „Tom Tits Experiment” Zviedrijā, bet fināla 2. un 3.vietas ieguvēji saņems dāvanu karti ekskursijai.
Konkursa „Gribu būt mobils!” mērķis ir pilnveidot skolēnu zināšanas par satiksmes drošību un personīgās drošības garantēšanas iespējām. 12-14 gadu vecumā skolēni ir ne tikai gājēji vai velosipēdisti, bet arī topošie vai esošie mopēdu vadītāji, kam jāmāk pieņemt atbildīgi lēmumi arī sarežģītās satiksmes situācijās. Šosezon dalībai konkursa visās kārtās bija pieteikušās 443 komandas, kas ir par teju pussimts komandām vairāk nekā pērn.
Konkurss „Gribu būt mobils!” ir viens no 1990-to gadu sākuma īstenotajiem CSDD izglītības projektiem bērniem un jauniešiem. Pārējie CSDD satiksmes drošības projekti:
- sacensības jaunajiem velosipēdistiem, 10-12 gadus veciem skolēniem „Jauno satiksmes dalībnieku forums”;
- konkurss „Labākā CSDD satiksmes drošības skola”: tas ietver divu sacensību – „Jauno satiksmes dalībnieku forums” un „Gribu būt mobils!” rezultātus un labāko skolotāju noteikšanu;
- konkurss topošajiem un jaunajiem autovadītājiem, 16-18 gadus veciem jauniešiem „Gada jaunais autovadītājs”.

Konkursu „Gribu būt mobils!” organizē CSDD sadarbībā ar SIA „Aģentūra VB Plus”. Projekts tiek finansēts no OCTA, to atbalsta Rīgas Motormuzejs, SIA „Skaisto skatu aģentūra”, SIA „Ādažu kukulītis” un šokolāde „Kinder Delice”.
CSDD saka paldies skolēniem un viņu pedagogiem, kas veltījuši laiku, lai sagatavotu savu skolēnus dalībai konkursā „Gribu būt mobils!” un novēl panākumus visiem lielā fināla dalībniekiem!


CSDD Sabiedrisko attiecību daļa

 

 
Komentāri
 
Nav pievienots neviens komentārs.
Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Divi džigiti ar ZILiem nesadala ceļu; liktenis žēlo (+ VIDEO) 1

Divi kirgīzu džigiti ar padomjlaiku ZIL kraviniekiem nesadala ceļu un viens no kraviniekiem ietriecas brauktuves atdalošajās barjerās. No šī ZIL priekšpuses maz kas paliek pāri, taču trieciens šoferi izmet uz ielas un viņš paliek šķietami neskarts. Lasīt vairāk

 

80 500 eiro - elektriskais Cadillac jau Eiropā (+ FOTO) 7

Pilnībā elektriskais Cadillac Lyriq sper pirmos soļus Eiropā. Automašīna jau pieejama dažos tirgos, tostarp Vācijā, kur tās cena būs vismaz 80 000 eiro. Lasīt vairāk

 

Pilots, kurš uz Tallinas šosejas veica avārijas nosēšanos, ir pieredzējis instruktors (+ VIDEO) 12

Sestdien uz Tallinas šosejas avārijas nosēšanos veica privātā lidmašīna. Tās pilots ārkārtas situācijā rīkojies pareizi. Lasīt vairāk

 

Seat ar rekordlieliem ienākumiem pirmajā ceturksnī 7

Spānijas autoražotājs 2024.gadu iesācis teicami, pirmajā ceturksnī nopelnot 226 miljonus eiro. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti