9.-10.jūlijs Liepājā - rallijs «Kurzeme 2004» 4

 
2.jūlijs 2004 10:31

9. jūlijā – Liepājā tiks dots starts rallijam „Kurzeme 2004”. Šogad Liepājā aprit 10 gadi kopš 1994. gadā kopā sanāca domubiedru grupa un sarīkoja pilsētā pirmās rallija sacensības pēc valsts ekonomisko pārmaiņu diktēta piespiedu pārtraukuma – ralliju „Liepāja”.

„Veidojot rallija „Kurzeme 2004” trasi, esam domājuši, lai skatītāji no sacensībām redzētu maksimāli daudz,” stāsta rallija direktors Dāvis Kalniņš. „Rūpīgi izplānojot skatīšanās maršrutu, būs iespējams vērot 7 no 9 rallija ātrumposmiem. Savukārt rallija oficiālajā izdevumā tiks ievietota īpaši skatītājiem gatavota leģenda, pēc kuras vadoties varēs vienkārši atrast ceļu no viena skatu punkta uz nākamo, kā arī ļaus nedaudz pašiem iejusties sacensību dalībnieku ādā.”

Sacensības sāksies piektdienas vakarā (9.jūlijs) ar diviem šova ātrumposmiem pa grants un asfalta ceļu Liepājas pievārtē. Šī ātrumposma norisei uz laiku tiks slēgta pat Liepājas – Rīgas dzelzceļa līnija, lai vilcieni netraucētu sportistiem forsēt augsto pārbrauktuves uzbērumu. Lielākā trases daļa sportistiem būs veicama sestdien (10. jūlijs), kad arī tiks noskaidroti rallija uzvarētāji. Lielāko daļu ātrumposmu sportisti veiks divreiz.

„Trasē atklāsies īstie meistari,” uzskata rallija direktors Dāvis Kalniņš. „Kā zināms, ar trasi iepazīties drīkst, ievērojot ceļu satiksmes noteikumus – ātrums līdz 90 km/h, atsevišķās vietās pat lēnāk. Braucot šādā ātrumā sportistiem ir grūti prognozēt, kā sarežģītākās vietās uzvedīsies automašīna. Veicot ātrumposmu divreiz, viltīgākajās vietās būs iespējams veikt „piešaudi”, lai otrajā reizē to veiktu maksimālā ātrumā. It īpaši tas attiecas uz slaveno Vecpils ātrumposmu, kurš šādā konfigurācijā rallija „Kurzeme” trasē iekļauts pirmo reizi. Meistarību pierādīs tie, kuri otro reizi veicot ātrumposmus, spēs uzlabot savu rezultātu.”

Kopējais rallija „Kurzeme 2004” trases garums ir 325,7 kilometri, no kuriem 122,8 km veicami deviņos ātrumposmos. Rallijs noritēs kā Latvijas čempionāta 5. posms un Baltijas rallija kausa 3. posms.

Gaidāmas spraigas cīņas

Cīņas Kurzemē būs spraigas. Vairāki Krievijas sportisti, kas startēja rallijā „Kurzeme 2003” (tas bija arī viens no Krievijas čempionāta posmiem), plāno atgriezties, lai parādītu uz ko ir patiešām spējīgi.

Pēdējā Krievijas čempionāta posma rallija „Belije noči” uzvarētājs Andrejs Žigunovs vairākkārtīgi uzsvēris, ka tieši uz ralliju „Kurzeme” plāno sasniegt labāko sportisko formu. Ja atceramies, tad tieši rallijā „Kurzeme” 2003. gadā viņš ieguva nepieciešamos punktus, lai kļūtu par pērnā gada Krievijas čempionu. Žigunovam piebiedroties gatavojas arī citas spēcīgas Krievijas ekipāžas.

Apkārt rallijam

Laika prognozes vēsta, ka jūlija pirmā dekāde būs karsta un saulaina. Līdz ar to var gaidīt, ka skatītāji beidzot varēs nolikt malā lietussargus un vējjakas, kā tās bija Talsu un Cēsu rallijā, un izrādīt jaunākās peldkostīmu kolekcijas. Skatītājiem, kas Liepājā ieradīsies savlaicīgi, varētu rasties lieliska iespēja novērtēt baltās smilšu pludmales burvību, un izbaudīt pilsētas krodziņu šarmu.

Aktīvākas atpūtas cienītājiem pēc piektdienas vakara šova ātrumposmiem būs visas iespējas kopā ar Rietumu Radio svinēt 10. gadu jubilejas koncertā „Pūt, vējiņi!” koncertdārzā. Tajā piedalīsies šobrīd popularitātes virsotnē esošā Valmieras grupa Re Public, ex-liepājnieku grupējums The Hobos un citi Liepājas un viesu mākslinieki.

Savukārt sestdiena tiks aizvadīta Jūras svētku zīmē – jau no paša rīta pilsētu modinās svētku kuģis, bet visas dienas gaitā līdz vēlai naktij Jūras ielā notiks dažādi koncerti, konkursi, atrakcijas.

 
Visi komentāri
 
131880. viesis 2.jūlijs 2004 14:29
0 0 Atbildēt

Noteikti braukšu!

131916. viesis 3.jūlijs 2004 1:42
0 0 Atbildēt

es ar :)

132054. viesis 5.jūlijs 2004 22:21
0 0 Atbildēt

es jau esmu :)

132055. viesis 5.jūlijs 2004 22:21
0 0 Atbildēt

liepaaja..

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Genesis parāda grezna elektriskās piedziņas krosovera konceptu (+ FOTO)

Ņujorkas autoizstādē izliktajam Neolun ir koncepta statuss, ar lielu potenciālu pārtapt par sērijveida modeli GV90. Lasīt vairāk

 

Iesaka eksperts: no kā jāuzmanās autovadītājiem pavasarī? 1

Varētu šķist, ka pavasarī, kad nokusis sniegs un kļuvis gaišāks, par ceļu satiksmes drošību var raizēties mazāk. Taču arī pavasarī ir vairāki būtiski faktori, kas jāņem vērā, lai droši un bez raizēm nokļūtu iecerētajā galapunktā, tāpēc Swedbank kopā ar Drošas Braukšanas Skolas direktoru Jāni Vanku sagatavojis padomus, kam jāpievērš īpaša uzmanība, pārvietojoties ar auto pavasarī. Lasīt vairāk

 

Frānsisa Skota Kī tilts pēc avārijas - postījumu apmērs (+ VIDEO) 16

Vakar pēc kravas kuģa DALI ietriekšanās sagruva Frānsisa Skota Kī tilts ASV ostas pilsētā Baltimorā. Drona lidojums ļauj novērtēt katastrofas apmērus, sagrauto tiltu un cietušo kuģi. Lasīt vairāk

 

KEM plāno paplašināt atbalsta programmu elektroauto un hibrīdauto iegādei 18

Klimata un enerģētikas ministrija (KEM) plāno paplašināt atbalsta programmu iedzīvotājiem elektroauto un hibrīdauto iegādei, aģentūru LETA informēja KEM pārstāvji. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti