Vai Liepājā kronēs jaunos Latvijas čempionus? 7

 
9.jūlijs 2004 9:03

Šajā nedēļas nogalē notiekošajā starptautiskajā autorallijā „Kurzeme 2004” jau priekšlaicīgi varētu tikt noskaidroti divi jaunie Latvijas rallija čempioni – Ivars Vasaraudzis un Raimonds Strokšs.

Ivars Vasaraudzis, kurš šajā sezonā ir startējis ar stūrmaņiem Valdi Spredzi un Andri Šimku, 2004. gada čempionātā ir uzvarējis trijos no četriem jau notikušajiem rallijiem, turklāt galveno konkurentu iztrūkums A8 grupā viņam ir ļāvis atrauties no konkurentiem praktiski neaizsniedzamā attālumā.

Tuvākais sekotājs kopvērtējuma tabulā Ivaram Vasaraudzim ir Latvijas eksčempions rallijā Roberts Kondrats, kurš šajā sezonā startē ar stūrmani Vladimiru Barinovu, taču šī ekipāža no čempionāta līderiem atpaliek jau par 17 punktiem.

Tas nozīmē, ka Vasaraudzim rallijā „Kurzeme” nepieciešams finišēt 3. vietā grupā, lai jau divus posmus pirms čempionāta beigām nodrošinātu sev pirmo vietu rallija kopvērtējumā. Tiesa, ja Roberts Kondrats „Kurzemē” A8 grupā neuzvar, Vasaraudzim pietiek ar tikai 4. vietu.

Par otru Latvijas čempionu Liepājā varētu kļūt ekipāža Raimonds Strokšs/ Jānis Volmanis, kuri šogad ir uzvarējuši pilnīgi visos čempionāta posmos. Viņu tuvākie sekotāji Klāvs Grimze/ Mārcis Purviņš atpaliek par 24 punktiem.

Tas nozīmē, ka Strokšam, lai pēc „Kurzemes” rallija kļūtu par Latvijas čempionu, pietiek arī ar otro vietu, taču jādomā, ka jaunais talsenieks ar savu dzelteno Audi arī Liepājā tieksies tikai un vienīgi pēc uzvaras savā grupā.

Spraigas cīņas par čempionāta kopvērtējuma punktiem norisināsies N4 grupā starp pagājušā gada čempionu šajā grupā Aivi Egli, Viktoru Lebedevu un Armandu Maspānu.

Šobrīd gan Aivis Egle no abiem konkurentiem ir atrāvies par attiecīgi 14 un 16 punktiem, taču kopvērtējuma līdera neveiksmes gadījumā jebkurš no viņiem abiem ir spējīgs izcīnīt pirmo vietu grupā un 10 kopvērtējuma punktus, tādā veidā saasinot cīņu par N4 grupas čempiona titulu.

Aivja Egles labā „strādās” arī Krievijas čempions Andrejs Žigunovs, kurš rallijā „Kurzeme” startēs ar savu jauno Mitsubishi Lancer Evo VII, lietuvietis Evaldas Čirbas, kurš vienā Lietuvas čempionāta posmā spēja pat uzvarēt daudz pieredzējušāko Šauļu Girdausku, kā arī 17gadīgais igauņu talants Jaans Molders juniors, kurš Cēsu rallijā spēja aizcīnīties līdz 4. vietai kopvērtējumā – ikviens no šiem rallija braucējiem ir spējīgs cīnīties par uzvaru ne tikai savā grupā bet arī visā rallijā, tādā veidā atņemot Lebedevam un Maspānam čempionāta kopvērtējumā svarīgus punktus.
 
Visi komentāri
 
132355. viesis 9.jūlijs 2004 10:43
0 0 Atbildēt

Jā jā jā trijos no darbiņa prom un uz Liepāju! Cerams ka nebūs lietus!!!! :(((

132358. viesis 9.jūlijs 2004 11:22
0 0 Atbildēt

es ar es ar' :)

132361. viesis 9.jūlijs 2004 11:32
0 0 Atbildēt

Ta jau kaut kur satiksies! :o)

132362. viesis 9.jūlijs 2004 11:41
0 0 Atbildēt

tikai sestdien, shodien tapat nekada kaifa

132363. viesis 9.jūlijs 2004 11:45
0 0 Atbildēt

6dien baigi agri sanāktu močīt!

132390. viesis 9.jūlijs 2004 13:58
0 0 Atbildēt

nu nekas, kas agri celjas, agri slauka deguntinju :)

132404. viesis 9.jūlijs 2004 23:50
0 0 Atbildēt
Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

 

ADAC: Ķīnas autobūve ir nopietni konkurenti 8

Vācijas automobiļu kluba ADAC eksperti nonākuši pie secinājuma, ka Ķīnas autobūves produkcija pēdējos gados ir stingri pielikusi un min Eiropas ražotājiem uz papēžiem. Lasīt vairāk

 

2,8 sekundes līdz simtam - Mercedes-AMG prezentē 816 Zs jaudīgu kupeju (+ FOTO) 7

Vācijas Mercedes-AMG Šanhajā, Formula-1 sacensību pasākuma laikā nodemonstrējis savu GT saimes flagmani, kupeju Mercedes - AMG GT 63 S E-Performance, kas nodrošināta ar 816 Zs jaudīgu hibrīdiekārtu. Lasīt vairāk

 

Vācijas autotirgus 1.ceturksnī – pieprasījums pēc e-auto auto nokrities, pēc hibrīdiem – audzis 2

KBA (federālās motorizēto transportlīdzekļu aģentūras) apkopotie dati liecina, ka arī trīs mēnešu griezumā pieprasījuma kritums pēc elektroautomobiļiem ir gana iespaidīgs. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti