Traktoru īpašniekiem ērtāki nosacījumi 13

 
5.augusts 2004 11:10

Valsts kanceleja, izvērtējot Valsts tehniskās uzraudzības inspekcijas (VTUI) statu, ir ierosinājusi tās funkcijas nodot Ceļu satiksmes drošības direkcijas (CSDD) pārraudzībā. Paužot neapmierinātību par šādu iespēju, Lauksaimnieku organizācijas sadarbības padome (LOSP) izvirzījusi virkni maldinošu apgalvojumu par šādas rīcības neefektivitāti un neizdevīgumu zemniekam, ko CSDD vēlētos atspēkot.

Traktori nebūs jānogādā TA stacijās LOSP biedē zemnieku, ka, ja CSDD tiks uzticēta traktortehnikas tehniskā apskate, tehnika būs jānogādā uz TA stacijām, kas būšot ļoti neērti un dārgi.

Šis apgalvojums ir pilnībā absurds, jo, pirmkārt, CSDD TA stacijas nav piemērotas traktortehnikas apskatei un kāpurķēžu traktoriem tehniskās apskates veikšana tur ir neiespējama. Otrkārt, tādā līmenī, kā patreiz tiek veiktas VTUI tehniskās apskates, to nepieciešamība ir apšaubāma. VTUI tās veic bez nepieciešamām diagnostikas iekārtām, tādēļ šīs apskates ir ļoti virspusējas un neattaisno cenu, kas par tām jāmaksā.

Ņemot vērā, ka Eiropas Savienības valstīs, piemēram, Lielbritānijā, Nīderlandē, Dānijā periodiskās TA vispār netiek veiktas, savukārt citās tās tiek veiktas retāk kā reizi gadā, būtu lietderīgi izvērtēt, vai Latvijā pagaidām nav vērts pilnībā atteikties no TA traktortehnikai.

Vienota vadītāja apliecība – ieguvējs braucējs Divu dažādu vadītāja apliecību nepieciešamība, kā tas ir patreiz (traktortehnikai un citiem transportlīdzekļiem), rada liekas izmaksas un neērtības lauciniekam. Traktora vadītāja kategorija ar valdības lēmumu jau patreiz iekļauta kopējā vadītāja apliecībā. Līdz ar to zemniekam, kuram pieder ne tikai traktortehnika, bet arī kāds cits transportlīdzeklis, pilnībā pietiktu ar vienu transportlīdzekļa vadītāja apliecību, ko izsniedz CSDD. Traktortehnikas vadītāja kategorija iekļauta kopējā vadītāja apliecībā daudzās Eiropas valstīs.

Apvienojot vadītāju reģistrus un izdodot vienota parauga kopēju vadītāja apliecību, būtu iespējams uzraudzīt traktoru vadītājus un to veiktos satiksmes noteikumu pārkāpumus. Piemēram, Pārkāpumu uzskaites punktu sistēma tiek piemērota pret autovadītājiem, bet netiek piemērota traktoru vadītājiem, lai gan tie arī ir transportlīdzekļu vadītāji, kas izraisa negadījumus. Kontroles un pārraudzības iespēju nodrošināšana, atvieglotu arī Ceļu policijas darbu.

Pakalpojuma cena nepieaugs LOSP apgalvo, ka, ja CSDD pārņems VTUI funkcijas, pakalpojumu cenas pieaugs. Tomēr cenas ne tikai nepalielināsies, bet gan mazināsies. Pirmkārt, traktortehnikas īpašniekiem, nebūtu jāiegādājas atsevišķa vadītāja apliecība traktortehnikas vadīšanai, par ko patreiz VTUI iekasē 3.50Ls. Piemēram, agregāta numuru salīdzināšana CSDD ir bezmaksas, bet VTUI pakalpojums maksā 1.50Ls. Numura zīmes cena CSDD ir 7.67Ls, VTUI – 7.95Ls.

Ja tiks nolemts daļēji vai vispār atteikties no TA traktortehnikai, arī tas mazinās izmaksas lauciniekiem.

 
Visi komentāri
 
134946. viesis 5.augusts 2004 11:58
0 0 Atbildēt

Sito varetu izdarit atrak, man tulit tiesibas jamaina un es labpratapvienotu abas, lai gan diez vai kadreiz vairs ar traktoru sanaks braukt...

134948. viesis 5.augusts 2004 12:03
0 0 Atbildēt

man liekas ka traktoristi iauto netusee, vinji tak nezin kas ir dators un ko ar to iesaakt-kur nu vel internets... tas toch...

134950. viesis 5.augusts 2004 12:07
0 0 Atbildēt

Es arii par to ka nevazaat N tiesiibas liidz, un viss buutu vienaas.

Un arii par to ka nav nekaadas jeegas no apskates 1 x gadaa. Nu mosh teiksim taa ka jaunam teiksim 2- 3 gadus nav jaaiet apskate, un peec tam CSDD atkariibaa no nobraukuma/motorstundaam, var dot uz 1-2 gadiem, vai vairaak. Kaut gan normalam traktoram ja uztur kaartiibaa jaaiet gadi 5, un tad var saakt domaat.

134953. viesis 5.augusts 2004 12:10
0 0 Atbildēt

2 CyberGhost

tu laikam zini tikai krievu traktorus !!! visi paareejie kas ir sastapushie ar normaaliem traktoriem jau sen zina kas ir dators, jo gandriiz katraa taadaa verkjiii taac ir. ljooti paliidz ja straadaa ar orgjinaalajiem agregaatiem.

Starp citu Fendt(aa) razjotaaja programmieri ir labi paziklaideejushies, pareizaa seciiba spiezjot pogas var visaadus kumendiinjus ( tipa multenes redzeet), viens no taadiem liekas bija, ka ragana panjem un aizlido no lauka. :)

134956. viesis 5.augusts 2004 12:28
0 0 Atbildēt

šitai traktoru inspekcijai vēl kādu laiku atpakaļ bija vēl jāmaksā 30 santīmi par plēves vāciņiem, kuros ielikt apliecību. Sakot, ka tādi jau ir, vīrelis paziņo, ka nē, jāpērk jauna.

134957. viesis 5.augusts 2004 12:31
0 0 Atbildēt

CyberGhost [?] 05.08.2004 12:03

Diemzeel maldiigs Tev uzskats. Sameeraa daudz tusee un taa pat skataas ne tikai tehnikas sludinajumus, bet arii zinjas palasa utt. Esmu ar vairaakiem ticies un dzirdeejis labas artsauksmes, kaa arii ieteikumus.

134959. viesis 5.augusts 2004 12:33
0 0 Atbildēt

Kur Rīgā atrodas traktoru inspekcija?

Man ir traktora tiesības, tikai kādi 10 moš 15 gadi kā izdotas, tagad nezinu vai der? Tāpēc gribu samainīt, kas zin kas dzīvē var gadīties.

134981. viesis 5.augusts 2004 15:16
0 0 Atbildēt

Hmm, pa Riigu neko nezinaashu.

134984. viesis 5.augusts 2004 15:31
0 0 Atbildēt

CyberGhost tev tieshaam ie slikts priekshtats.

Es atbalstu sho ideju, jo braukaat ar traktoru lielu gabalu ir *******a.

134991. viesis 5.augusts 2004 16:03
0 0 Atbildēt

lab-lab.. es jau ar esu braucis ar MTZ 50nieku un 82nieku, bet tie kam pieder attiecīgie traķi, neko nejeedz no PC...

135025. viesis 6.augusts 2004 10:35
0 0 Atbildēt

to drRD: Kalnciema 88a atrodas

to cyberghost : man arii pieder T40, tachu tas nenoziimee, ka es ar to nepaartraukti braucu (briivdienaas dazhreiz)

135035. viesis 6.augusts 2004 11:28
0 0 Atbildēt

A shodien viens traktors uz Akmens tilta uztaisiijaa taaaaaaaaadu korkji virzienaa uz centru, nu taaaadu korkji. Pats vadiitaajs pazudis, bet trakji noparkojis. Braucu pulksten 8, tas tur atradaas, 9 veelreiz braucu, veel tas staaveeja. Bled cik tie cilvinji ir bezatbildiigi. Taada viena loha deelj, cik daudz cilveeku shodien darbu nokaveeja. Ja bija teh. probl. vareeja noripinaat vismaz no tilta nost.

135059. viesis 8.augusts 2004 16:22
0 0 Atbildēt

CyberGhost kad tad tu esi braucis ar traktoru tad kad tie velk no graavjiem aaraa tavu BMW?

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Geparda – 110 km/h ātrs un jau no 16 gadiem (+ FOTO) 2

Ar pārbūvēto Volkswagen Up Vācijā drīkst braukt A1 kategorijas vadītāju tiesību īpašnieki, kas pie tādām var tikt jau no 16 gadu vecuma. Lasīt vairāk

 

Izmaiņas koplietojamo elektroskrejriteņu satiksmē Rīgā (+ VIDEO) 1

Rīgas dome šodien lēma, ka no maija koplietojamie elektriskie skrejriteņi pa Rīgas centru nebrauks ātrāk par 20 kilometriem stundā, kā arī pakāpeniski tiks ieviestas speciālas to novietošanas zonas un tos nedrīkstēs atstāt kur pagadās, kā tas nereti bijis līdz šim. Skrejriteņu operatori izmaiņas vērtē neviennozīmīgi. Lasīt vairāk

 

KEM plāno paplašināt atbalsta programmu elektroauto un hibrīdauto iegādei 17

Klimata un enerģētikas ministrija (KEM) plāno paplašināt atbalsta programmu iedzīvotājiem elektroauto un hibrīdauto iegādei, aģentūru LETA informēja KEM pārstāvji. Lasīt vairāk

 

Nepilni 18 000 eiro - jaunais Dacia Duster arī Latvijā 24

Piedāvājumā pilnais hibrīds HYBRID 140, jaunais benzīna dzinējs TCe 130 Mild Hybrid, pilnpiedziņas versijas, benzīna/LPG divdegvielu dzinējs ECO-G 100 un klientu iecienītās augstākā līmeņa Extreme un Journey aprīkojuma versijas, kas papildina viena otru. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti