Šauri, ātri un akmeņaini ceļi – Viru Rally 2004 1

 
22.augusts 2004 21:39

Rakverē un tās apkārtnē no 20. līdz 21. augustam notika Igaunijas autorallija čempionāta 5. posms "Viru Rally 2004", kurā notika iepriekš paredzamā cīņa ļoti svarīgajiem Igaunijas čempionāta punktiem, jo pirms šī rallija tikpat kā nevienā sava čempionātā grupā paši igauņi nebija līderi.

Vienīgie no Latvijas sportistiem Igaunijas autorallija čempionātā, neizlaižot nevienu posmu, piedalās rallija komandas "Honda Racing Latvia" ekipāža Kaspars Šimkus / Armands Šimkus ar savu N2 klases Honda Civic Type-R. Pirms "Viru Rally 2004" viņi bija F2 ieskaites līderi.

Pirmajā rallija dienā sportistiem bija jāveic viens ātrumposms ar grants segumu, un divreiz jāveic speciālais ātrumposms pa Rakveres pilsētas ielām. Diemžēl pirmajā ātrumposmā avāriju piedzīvoja Igora Sokolova / Timura Kafarova ekipāža, un ātrumposms tika atcelts, nestartējušajām ekipāžām piešķirot vienādus laikus. Šajā ātrumposmā nepaveicās arī igaunim Urmo Āvam, kurš rallijā startēja ar to mašīnu, ar kuru viņš startē arī Junioru WRC čempionātā - Suzuki Ignis Super 1600. Viņš šajā ātrumposmā kļūdījās un uzrādīja ļoti sliktu rezultātu, kurš viņam tika ieskaitīts, bet viņa konkurentiem pēc ātrumposma atcelšanas tika piešķirts daudz labāks laiks.
Pilsētas ātrumposmā nekādu pārsteigumu nebija, vienīgi motora defekta dēļ no sacensībām izstājās viens no pretendentiem uz uzvaru F2 ieskaitē Andrus Laurs / Kristo Krāgs ar Citroen Saxo Super 1600.
    Pēc pirmās dienas rallija līderi absolūtajā vērtējumā bija igauņu ekipāža Prīts Saluri / Indreks Leps, kuri par nepilnām 2 sekundēm apsteidza Krievijas pagājušā gada čempionu ekipāžu Andrejs Žigunovs / Igors Ter-Oganesjants. Vienīgā latviešu ekipāža Kaspars Šimkus / Armands Šimkus pirmo dienu beidza 3. vietā N2 klasē un 5. vietā F2 ieskaitē, no F2 līderiem Arvo Ojapervs / Marts Ojapervs atpaliekot par nepilnām desmit sekundēm.

"Honda Racing Latvia" ekipāža vislielākās cerības rezultāta uzlabošanai lika uz rallija 5. un 6. ātrumposmu. Garākajā, 5. ātrumposmā brāļiem Šimkus tas arī izdevās. Viņi rezultātu tabulā strauji pakāpās, ieņemot pirmo vietu savā klasē un 3. vietu F2 ieskaitē. Savukārt rallija 6. ātrumposms smagas Slavas Popova / Aivara Jārveta ekipāžas avārijas dēļ tika atcelts. Šī igauņu ekipāža cīnījās ar krievu ekipāžām Andreju Žigunovu / Igoru Ter-Oganesjantu un Aleksandru Dorošinski / Dmitriju Balinu par līdera pozīcijām absolūtajā ieskaitē, bet neizturēja spriedzi un kļūdījās. Rallija 8. ātrumposmā šo cīņu neizturēja arī Aleksandra Dorošinska / Dmitrija Balina ekipāžas pilotētā Subaru Impreza WRX ātrumkārba, un viņi no rallija izstājās. Tādejādi rallijā netraucēti ļaujot uzvarēt Andreja Žigunova / Igora Ter-Oganesjanta ekipāžai. Otrajā vietā absolūtajā vērtējumā finišēja Jāns Molders / Tonu Vuns, bet trešie Ago un Kalle Ahu.

Brāļi Šimkus rallija 9. ātrumposmā, braucot pa pamatīgi izdangāto ceļu, neveiksmīgi trāpīja pa kādu akmeni, kurš sadragāja viņu automašīnas izpūtēju, kas krasi atsaucās uz automašīnas darbību. Pēc 9. ātrumposma viņi zaudēja savu līdera pozīciju N2 klasē, no līderu ekipāžas Marko Virkoja / Jāns Poldseps atpaliekot par 1,3 sekundēm. Pirms 10. ātrumposma starta brāļu treneris Andris Šimkus ekipāžai lika veikt 10. ātrumposmu maksimāli ātri, bet aptuveni ātrumposma vidū slodzi neizturēja viņu automašīnas ātrumpārslēdzēja mehānisms un ceļš līdz rallija finišam tika veikts tikai ar ceturto pārnesumu.

"Honda Racing Latvia" ekipāža Kaspars Šimkus / Armands Šimkus "Viru Rally 2004" finišēja 17. vietā absolūtajā vērtējumā, 2. vietā N2 klasē un 4. vietā F2 ieskaitē. 1. vietu F2 ieskaitē un A5 klasē ieguva Urmo Āva / Kuldars Siks; 2. vietu F2 ieskaitē un A5 klasē ieguva Arvo Ojapervs / Marts Ojapervs, bet 3. vietā F2 ieskaitē un 1. vietā N2 klasē ieguva Marko Virkoja / Jāns Poldseps.

Pēc neoficiāliem rezultātiem pašlaik Igaunijas čempionātā Kaspars Šimkus / Armands Šimkus ar 25 punktiem ieņem otro vietu. 1. vietu ieņem Arvo Ojapervs / Marts Ojapervs – 26 punkti, bet 3. vietu ar 22 punktiem ieņem Marko Virkoja / Jāns Poldseps.

Kaspars Šimkus: "Šis mums bija nepazīstams rallijs, tajā startējām pirmo reizi. Šie ļoti ātrie, šaurie un akmeņainie ceļi, kur starp kokiem ir vieta tikai vienai mašīnai mani sākumā biedēja. Tagad varu teikt, ka šīs rallijs bija lielisks treniņš pirms rallija "Latvija 2004", kur noteikti arī būs daudz šauru celiņu. Ar rezultātu esmu apmierināts, ko no nepazīstama rallija var gribēt? Atlikušie divi Igaunijas čempionāta posmi mums ir pazīstami, tur arī pacīnīsimies, bet tagad ir intriga čempionātā"

Sīkāku informāciju par ralliju "Viru Rally 2004" iespējams atrast internetā www.virurally.ee

Nākamais Igaunijas autorallija čempionāta posms "Škoda Rally 2004" no 10. līdz 11. septembrim notiks Paidē un tās apkārtnē.

 
Visi komentāri
 
136798. viesis 23.augusts 2004 10:57
0 0 Atbildēt

šimkusi rulē!!!!!!!!

(no 3 talantiem, vismaz kādam izdevies kaut ko ierakstīt bērnu gēnos)

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Vācijas autotirgus 1.ceturksnī – pieprasījums pēc e-auto auto nokrities, pēc hibrīdiem – audzis

KBA (federālās motorizēto transportlīdzekļu aģentūras) apkopotie dati liecina, ka arī trīs mēnešu griezumā pieprasījuma kritums pēc elektroautomobiļiem ir gana iespaidīgs. Lasīt vairāk

 

Valsts policija pastiprināti kontrolēs atļautā braukšanas ātruma ievērošanu (+ VIDEO) 3

No 15. līdz 21. aprīlim Eiropas Savienības dalībvalstīs organizē Eiropas ceļu policijas tīkla ROADPOL akciju "Atļautā braukšanas ātruma kontroles nedēļa". Akcijā piedalās arī Latvija, un Valsts policija 19. aprīlī organizē 24 stundu ātruma kontroles maratonu, kura laikā pastiprināti uzrauga atļautā braukšanas ātruma ievērošanu. Lasīt vairāk

 

Porsche pirms termiņa izbeidz 718 modeļa pārdošanu Eiropā 12

Par iemeslu modeļa izņemšanai no konfiguratora kļuva neatbilstība Eiropas kiberdrošības likumam. Lasīt vairāk

 

Vācijas autotirgus martā: elektriskie ar gandrīz 29% kritumu 17

Eiropas lielākajā jauno automobiļu tirgū 2024. gada marts izrādījies ne tas veiksmīgākais, sāpīgāko kritumu piedzīvojot pilnībā elektrisko auto segmentam. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti