Bobrovskis – septītais Eiropas čempionātā kartingā!

 
1.novembris 2004 8:12

Latvijas autosportists Toms Bobrovskis ieguvis septīto vietu Eiropas čempionātā kartingā “Rotax Max” kategorijā. Tas kļuvis skaidrs pēc pēdējām Eiropas čempionāta sacīkstēm Portugāles pilsētā Bragā.

Astoto vietu “RM-1” kategorijas kopvērtējumā ieņēma Latvijas sportiste Karlīne Štāla.

Eiropas čempionāts kartingā “Rotax” klasēs šogad pirmo reizi notika kā daudzposmu seriāls un sportistiem bija jāveic četras sacīkstes. Visos mačos stabilu sniegumu rādīja šīgada Latvijas čempions “Rotax Max” klasē Toms Bobrovskis. Viņš allaž cīnījās par vietu labāko desmitniekā, tāpēc kopvērtējuma pozīcija – septītā – ir likumsakarīga. Pēdējā posā Bragā Toms uzrādīja desmito labāko rezultātu.

Augsti mērķi uz pēdējo posmu bija Latvijas autosporta ātrākajai lēdijai Karlīnei Štālai, kura kvalifikācijā uzrādīja trešo labāko rezultātu un, ja pēdējā posmā viņa būtu finišējusi labāko pieciniekā, arī kopvērtējumā viņa noteikti būtu starp Eiropas pieciem labākajiem kartingistiem “RM-1” kategorijā. Diemžēl Karlīnei nepaveicās jau brauciena pirmajā līkumā, kad viņa iekļuva sadursmē un sacīkstes bija spiesta turpināt ar salocītu kartinga asi. Tādējādi posmā Štāla palika tikai 14. vietā, kas kopvērtējumā deva astoto rezultātu.

Līdz ar to šī gada sezonu starptautiskajā apritē Latvijas kartingisti var uzskatīt par ļoti izdevušos. Kristaps Mēters Eiropas čempionātā ieguva augsto desmito vietu prestižajā “ICA-Junior” kategorijā, savukārt Toms Bobrovskis bija septītais “Rotax Max” klasē, bet Karlīne Štāla – astotā “RM-1” kategorijā.

 
Komentāri
 
Nav pievienots neviens komentārs.
Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Uz Dienvidu gaisa pārvada jau vairākas nedēļas atjaunots 70 km/h, Rīgas-Jūrmalas šoseja vēl 90 km/h (+ VIDEO) 6

iAuto.lv ir neizpratnē par to, kādēļ labos laika apstākļos uz Rīgas-Jūrmalas šosejas maksimālais atļautais ātrums joprojām ir tikai 90 kilometri stundā. Lasīt vairāk

 

Elektrokabeļu zagļu dēļ traucēta vilcienu satiksme Vācijas rietumos 3

Elektrokabeļu zagļi aizvadītajā naktī paralizēja vilcienu satiksmi Vācijas rietumos. Lasīt vairāk

 

Palika 18 kilometri: 3 miljonus vērts Ferrari F40 piedzīvo avāriju Vācijā 11

Automašīna bija ceļā uz automobiļu izstāžu un pārdošanas kompleksu Motorworld Bublingenē, netālu no Štutgartes. Līdz mērķim bija atlikuši 18 kilometri. Lasīt vairāk

 

Kā izskatījās iepriekšējie visu paaudžu Dacia Duster... un tagad jaunais trešās paaudzes modelis (+ VIDEO) 1

iAuto.lv iepazīst jaunās paaudzes Dacia Duster, pie viena parādot visas Duster modeļu paaudzes evolūciju vairāk nekā desmit gadu garumā. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti