Bensons Honda Racing uzvar LČ I posmā Biķerniekos

 
9.maijs 2005 8:43

Biķernieku trasē 7. un 8. maijā norisinājās NEZ Čempionāta, Baltijas čempionāta un Latvijas autošosejas čempionāta pirmais posms. Autošosejas komanda "Bensons Honda Racing" izcīnīja uzvaru Latvijas čempionāta komandu ieskaitē.

Prestižajā B2000 klasē līdzīgi kā kvalifikācijas braucienos, arī sacensību braucienos bija vērojams nopietns latviešu sportistu pārspēks – abos sacensību braucienos nepārspējami ātrs bija "Bensons Honda Racing" pilota Ģirta Krūzmaņa un viņa Honda Civic Type-R tandēms. Tikpat stabils bija otrās vietas ieguvēja Jāņa Horelika sniegums. Toties pārsteigumu skatītājiem sagādāja autošosejas un B2000 klases debitants Juris Sprūde, kurš pirmajā braucienā, pateicoties Egidijus Dapšas auto tehniskajām problēmām, izcīnīja trešo vietu, bet otrajā braucienā tikai pāris apļus pirms finiša piekāpās pieredzējušākajam igaunim Margusam Pihlakam un finišēja ceturtais gan braucienā, gan abu braucienu summā. Ne tik veiksmīga šī sacensību nedēļas nogale padevās sportistam, kurš pēc gada pārtraukuma ir atgriezies autošosejas sacensībās, Jānim Ankravam. Pirmajā braucienā viņš finišēja 5. vietā, bet otrajā braucienā Biķernieku mototrases "Raganu katlā" viņu pievīla vēl darba temperatūru nesasniegušās auto riepas, un viņš atdūrās pret trases nožogojumu. Toties lietuviešu Nerijusa Dagiļa un Egidijusa Dapšas tehniskās problēmas Jānim Ankravam ļāva izcīnīt piekto vietu abu braucienu summā.

Baltic GT klasē nepārspējams bija soms Kalle Sarlins ar savu Ford Escort Cosworth. Ar 2. vietu pirmajā braucienā un 3. vietu otrajā, abu braucienu summā lietuvietim Mindaugam Dainauskam ar Chrysler/Dodge Stratus izdevās apsteigt citu lietuvieti Alfrēdu Kudlu ar Porsche GT3. Tas droši vien nebūtu noticis, ja vien Kudla 1. braucienā netiktu sodīts ar "Stop & Go" par pāragru startu. Ceturto vietu abu braucienu summā izcīnīja Latvijas čempionāta dalībnieks, "Adampolis - Oktanas" komandas pilots Nemunas Dagilis ar otru Porsche GT3, kurš pēc pirmā posma ir līderis Baltic GT klasē Latvijas čempionātā. Izcīnot 7. vietu pirmajā braucienā un 5. vietu otrajā, piekto vietu abu braucienu summā un 2. vietu Latvijas čempionātā Baltic GT klasē izcīnīja "Bensons Honda Racing" pilots Oskars Laivenieks.

Vislielāko pārsteigumu un ažiotāžu trasē radīja Oskara komandas biedrs Arvis Zārbergs. Pēc pirmā brauciena starta Arvis Zārbergs ar daudz vājāko "Honda Challenge" Honda Civic Type-R automašīnu no astotās starta vietas nokļuva starp līderiem. Pirmajā aplī, izejā uz mototrasi līkuma iekšmalu bija ieņēmis Mindaugas Dainauskas, tam blakus turējās Arvis Zārbergs, bet Arvja apdzītais Aivis Ohtla ar savu Super 2000 klases Honda Accord izdomāja līkumā ieiet blakus Arvim kā trešais, bet viņam pietrūka vietas un viņš atdūrās drošības valnī. Vēlāk par šo incidentu Aivis Ohtla vainoja Arvi Zārbergu, bet, izskatot šo incidentu, sacensību komisāru žūrija Arvja vainu nesaskatīja. Otrs Super 2000 klases sportists, kurš Aivja Ohtlas avārijas brīdī atradās aiz Arvja Zārberga neoficiāli komentēja, ka jaunais talants Arvis esot malacis un turējis savu trajektoriju, bet Aivis esot mēģinājis veikt neiespējamu manevru. Attiecīgi pirmā brauciena finišu Arvis Zārbergs sasniedza sestais Baltic GT klasē.

Otro braucienu Arvis Zārbergs uzsāka tikpat veiksmīgi, bet sacensību otrajā aplī slodzi neizturēja uz Arvja Honda Civic Type-R automašīnas uzstādītais sporta amortizators, kurš, iespējams, ir bijis brāķis. Šī defekta dēļ Arvja automašīna nobrauca no trases un uz tās vairs neatgriezās. Šī izstāšanās Arvim Zārbergam laupīja iespēju izcīnīt labu vietu abu braucienu summā un nācās samierināties ar 10. vietu sacensībās un 6. vietu Latvijas čempionāta 1. posmā.

Patreiz Latvijas autošosejas čempionāta komandu ieskaitē sacenšas četras komandas, kuru līdere pēc 1. posma ar 86 punktiem ir "Bensons Honda Racing" – Ģirts Krūzmanis; Oskars Laivenieks; Arvis Zārbergs. 2. vietu ar 70 punktiem ieņem lietuviešu komanda "Adampolis - Oktanas" – Vidas Čebatavičius; Nemunas Dagilis. 3. vietā ar 54 punktiem ir "JH Motorsports/Ankravs" – Jānis Ankravs; Jānis Horeliks. 4. vietā ar 52 punktiem ir "Permalat Racing" – Vadims Vihņēvičs; Artūrs Zantmanis.

Citu klašu TOP3:
Super 1600 klasē abu braucienu summā uzvarēja Mindaugas Nelibšis, 2. vietā atstājot Madisu Kasemetu, bet 3. vietā Pauliusu Macevičiusu. Formula Baltic abu braucienu summā uzvarēja Teppo Suvanto, kurš 2. vietā atstāja Tomasu Kallasmā, bet trešajā Jegoru Popovu. Ceturtajā vietā Formula Baltic klasē palika pagājušā gada vicečempions un pirmā brauciena uzvarētājs, jo 2. braucienā piedzīvoja avāriju ar Ramunas Čapkauskas. Nacionālajā klasē uzvarētāja laurus plūca Edgars Vītols, kurš apsteidza 2. vietas ieguvēju Vadimu Vihņēviču un 3. vietas ieguvēju Jāni Kārkliņu.

Latvijas autošosejas 2. posms notiks 6. un 7. augustā Pērnavā.

 
Komentāri
 
Nav pievienots neviens komentārs.
Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Krievijas autotirgus “ķīnizācija”

Krievijas automobiļu tirgu pārņem Ķīnas autobūve, Krievijas ražotāji nespēj konkurēt ar lielā Austrumu kaimiņa piedāvājumu. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Visu laiku labākais VW Passat? (+VIDEO) 13

Jaunais Volkswagen Passat bija un ir gada gaidītākais D segmenta modelis, kas turpmāk būs tikai universāļa izpildījumā. Pats galvenais, ka jaunais Passat būs ļoti “gardi” aprīkots un tas lieliski brauks. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Izmēģinām jauno Toyota C-HR PHEV (+VIDEO) 1

Jaunais Toyota C-HR ir lielāks, greznāks un jaudīgāks par iepriekšējo, turklāt tagad tam ir arī lādējamā hibrīda versija. TV Autoziņām bija izdevība iepazīties ar šo C-HR modeli testa braucienos Francijā. Lasīt vairāk

 

Šis hibrīds nav tas hibrīds. Kā atšķiras elektrificētie auto? (+VIDEO) 2

Daudzzīmolu auto dīleris Autohalle tagad saucas Auto Bassadone. Šoreiz sadarbībā ar AB servisa tehnisko speciālistu Edgaru Lulli salīdzināsim trīs veidu pašuzlādes hibrīdus - Opel mikrohibrīdu, Alfa Romeo vieglo jeb mild hybrid kā arī pavisam īstu Hyundai pašuzlādes hibrīdu. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti