Bērnu rallijs «Kurzeme» gatavojas sveikt uzvarētājus!

 
7.jūlijs 2005 10:22

Jau sestdien būs zināmi 2005.gada bērnu rallija ”Kurzeme” uzvarētāji. Liepājā, pie viesnīcas „Līva” veiksmīgākie Liepājas, Saldus, Ventspils, Kuldīgas un Talsu kvalifikācijas posmu dalībnieki demonstrēs savas prasmes sacensību finālā, sacentīsies par „Siemens” mobilajiem tālruņiem, kuru šogad būs trīs reizes vairāk nekā pērn, saņems uzvarētāju kausus un klātienē vēros rallija ”Kurzeme – Žemaitija 2005” noslēdzošo jeb „Siemens” ātrumposmu. Pasākumu bērnu rallijs ”Kurzeme” rīko starptautiskā autorallija „Kurzeme” organizators SIA „MPA Fortius” sadarbībā ar Ceļu Satiksmes Drošības Direkciju un Siemens.

Ar dubultu sparu šogad jācīnās ventspilniekiem – viņiem pagaidām nav neviena bērnu rallija uzvarētāja kausa. Pagājušajā gadā Ventspils jaunajiem sportistiem mazliet nepaveicās, jo divi ventspilnieki palika tieši dažus punktus aiz goda pjedestāla. Pērn uz Saldu aizceļoja trīs bērnu rallija “Kurzeme” uzvarētāju kausi un tāds pats daudzums kausu palika Liepājā. Tikai par vienu godalgoto vietu mazāk izcīnīja Kuldīgas pārstāvji, bet pie viena kausa tika Talsi. Interesanti, ka šī gada finālistu vidū ir arī vairāki pērnā gada bērnu rallija uzvarētāji. Varbūt kādam no viņiem izdosies jau otro gadu pēc kārtas mājās braukt ar uzvarētāja kausu padusē. Šogad bērnu rallijā savu meistarību nopietni pierādījušas arī meitenes. Bērnu rallija „Kurzeme” finālistu vidū viņas ir četras –  viena no Saldus, viena no Ventspils un divas meitenes no Talsiem. Vērosim vai pirmo reizi bērnu rallija vēsturē par pirmās vietas ieguvēju kļūs kāda no meitenēm.

 
Pagājušajā vasarā bērnu rallija „Kurzeme” sacensību finālā, katrā vecuma grupā pirmās vietas ieguvēji tika pie „Siemens” telefoniem – kopumā trim. Šogad dalībniekus gaida pārsteigums - jaunus telefonus iegūs katras vecuma grupas pirmo trīs vietu ieguvēji, tātad kopumā deviņi cilvēki. Otrs pārsteigums ir 3,45 km garš – sestdienas pēcpusdienā visi bērnu rallija „Kurzeme” finālisti varēs klātienē, pie Kalpaka tilta vērot rallija „Kurzeme – Žemaitija” noslēdzošo jeb „Siemens” ātrumposmu.

 

Turpinot pērn aizsākto bērnu rallija tradīciju, jūnijā ir aizvadīti pieci interesanti bērnu rallija kvalifikācijas posmi, pa vienam katrā Kurzemes rajonā – Liepājā, Saldū, Ventspilī, Kuldīgā un Talsos. Kopumā šī gada bērnu rallijā piedalījās vairāk kā divi simti bērnu un jauniešu vecumā no 6 līdz 14 gadiem, kas bija sadalīti trīs vecuma grupās. Sacensību dalībnieki ir atbildējuši uz organizatoru sagatavotajiem jautājumiem par ceļu satiksmes noteikumiem un autoralliju, braukuši velo veiklības trasē un pārbaudījuši savu prasmi rīkoties ar radio vadāmajām rallija automašīnām.

 

 Bērnu rallijs vērš gados jauno velobraucēju uzmanību ceļu satiksmes noteikumiem un drošas braukšanas principiem, kā arī izglīto Latvijas autosporta un autorallija jautājumos. Atšķirībā no autorallija, kad ātrumposms jāveic iespējami ātrāk, bērnu rallijā ”Kurzeme” svarīgāk ir būt precīzam. Jo vairāk šķēršļu tiek pareizi apbraukti, jo vairāk punktu katrs sacensību dalībnieks saņem. Kā zināms, liela daļa avāriju uz ielām notiek tieši pārāk liela ātruma dēļ, tāpēc sacensību mērķis ir nākotnes autovadītājos ieaudzināt citus ceļu kultūras principus.

 

Bērnu rallija „Kurzeme” fināla norise:

 

09.07.2005.

Fināla norises vieta – Liepāja, pie viesnīcas „Līva” (Rožu laukums)

plkst.13.30

sākas sacensību dalībnieku reģistrācija

plkst.14.00

Starts

plkst.15.00

Finišs

plkst.16.30

dalībnieki klātienē vēro rallija „Kurzeme – Žemaitija” „Siemens” ātrumposmu Liepājā, pie Kalpaka tilta 

plkst.18.30

Beidzas „Siemens” ātrumposms

plkst.20.30

Bērnu rallija apbalvošanas ieskaņai „Pablo bruģī” uzstājas Igetas Gaiķes grupa

plkst.21.00

Bērnu rallija „Kurzeme” apbalvošanas ceremonija Liepājā pie Latvijas 1.rokkafejnīcas, spēlē bērnu popgrupa „Bums”

plkst.22.00

Rallija „Kurzeme – Žemaitija” apbalvošanas ceremonija Liepājā pie Latvijas 1.rokkafejnīcas

 

 

Bērnu rallija “Kurzeme” finālisti:

 

 

Liepāja

Saldus

Ventspils

Kuldīga

Talsi

6 – 7 gadi

1.Rūdolfs Ciukors

2.Artis Strems

3.Kārlis Pupils

 

1.Renārs Kandavnieks

2.Rainers Prūsis

3.Elvijs Voldājevs

1.Kristaps Blaubergs

2.Reinis Reinholds

3.Reinis Petrevics

1.Toms Fogels 2.Mārtiņš Kuršinskis 3.Andris Pladers

1.Henrihs Tauriņš

2.Henrijs Šterns

3.Diāna Rozenberga

 

8 – 10 gadi

1.Māris Zonenbergs

2.Dāvis Kronbergs

3.Artis Mucenieks

1.Toms Ozols

2.Oskars Jānis

3. Monta Otto

1.Dāvis Fišers

2. Māra Lode

3.Elvis Caunītis

1.Dāvis Budovskis

2.Dairis Volotkevičs

3.Ēriks

Krišs Vilerts

1.Hendriks Apsītis

2.Ieva Beidiņa

3.Ojārs Leja

11 – 14 gadi

1.Mārtiņš Trumpenieks

2.Kristaps Ozoliņš

3.Reinis Reinholds

3.Jānis Riters

1. Jānis Puriņš

2.Mareks Zavickis

3.Arnis Levickis

1.Valters Kohs

2.Artūrs Skadulis

3.Andris Zviedrītis

1.Rolands Otto

2.Dairis Jēkabsons

3.Kaspars Gertners

1.Agris Šteinerts

2.Jānis Dreimanis

3.Elvis Bīriņš

 

Uzmanību! Katram finālistam reģistrējoties jāuzrāda personu apliecinošs dokuments. Katram finālistam tiks izsniegta „Skatītāja karte“ rallija ātrumposma „Siemens“ apmeklējumam.

 
Tiekamies superfinālā Liepājā, 2005. gada 9. jūlijā!

Ilze Tihanovska Bērnu rallija ”Kurzeme” preses sekretāre
 
Komentāri
 
Nav pievienots neviens komentārs.
Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Krievijas autotirgus “ķīnizācija”

Krievijas automobiļu tirgu pārņem Ķīnas autobūve, Krievijas ražotāji nespēj konkurēt ar lielā Austrumu kaimiņa piedāvājumu. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Visu laiku labākais VW Passat? (+VIDEO) 13

Jaunais Volkswagen Passat bija un ir gada gaidītākais D segmenta modelis, kas turpmāk būs tikai universāļa izpildījumā. Pats galvenais, ka jaunais Passat būs ļoti “gardi” aprīkots un tas lieliski brauks. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Izmēģinām jauno Toyota C-HR PHEV (+VIDEO) 1

Jaunais Toyota C-HR ir lielāks, greznāks un jaudīgāks par iepriekšējo, turklāt tagad tam ir arī lādējamā hibrīda versija. TV Autoziņām bija izdevība iepazīties ar šo C-HR modeli testa braucienos Francijā. Lasīt vairāk

 

Šis hibrīds nav tas hibrīds. Kā atšķiras elektrificētie auto? (+VIDEO) 2

Daudzzīmolu auto dīleris Autohalle tagad saucas Auto Bassadone. Šoreiz sadarbībā ar AB servisa tehnisko speciālistu Edgaru Lulli salīdzināsim trīs veidu pašuzlādes hibrīdus - Opel mikrohibrīdu, Alfa Romeo vieglo jeb mild hybrid kā arī pavisam īstu Hyundai pašuzlādes hibrīdu. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti