Šonedēļ – «Lai dzīvo bērni!» ne tikai skolās

 
4.oktobris 2005 0:04

Šonedēļ VAS „Ceļu satiksmes drošības direkcija” aicina pedagogus, skolēnus un vecākus: pievērsiet īpašu uzmanību bērnu drošības jautājumiem ceļu satiksmē.

Tā ikviens no mums var palīdzēt bērniem pamatīgāk ielāgot drošības (tajā skaitā ceļu satiksmes drošības) principus, par kuriem 1.-9. klašu skolēni šonedēļ padziļināti spriedīs skolās.

CSDD drošības jautājumu mācīšanu skolās ir atbalstījusi vienmēr. Direkcijas aktivitātes, uzsākot mācību gadu, jau kļuvušas par tradīciju. CSDD ļoti atzinīgi vērtē to, ar kādu nopietnību Izglītības un zinātnes ministrija organizē drošības nedēļu šogad. CSDD savukārt katru gadu skolām dāvina kādu mācību līdzekli par satiksmes drošību. Sākoties drošības nedēļai, CSDD aicina šos mācību līdzekļus izmantot gan šīs nedēļas mācību stundās, gan arī, runājot par drošības jautājumiem visu mācību gadu. Pašlaik pedagogiem ir pieejama jau virkne šāda veida materiālu: tā ir gan mācību filmiņa sākumskolai “Saku VAU, lai nebūtu AU!”, tāpat velosipēdistiem veltītās “Rullē droši” un “Velo skola”, ceļa zīmju mācību komplekti – tās ir lietas, ko CSDD dāvājusi katrai Latvijas skolai.

Kā jau tika ziņots, šodien sākās un līdz 7.oktobrim vienlaikus visās Latvijas pamatskolās un sākumskolās turpināsies drošības nedēļa 1.-9.klašu skolēniem ”Lai dzīvo bērni!”. To organizē Izglītības un zinātnes ministrijas Izglītības satura un eksaminācijas centrs (ISEC) sadarbībā ar Valsts jaunatnes iniciatīvu centru, CSDD, A/S “Latvenergo”, A/S “Latvijas Gāze”, Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienestu, Valsts policiju, VAS “Latvijas dzelzceļš” un Katastrofu medicīnas centru.

Šajā pasākumā, uzsākot jauno mācību gadu, atbilstoši skolēnu vecumposma raksturīgākajām iezīmēm tiek aktualizēti dažādi drošības jautājumi, sadalot mērķauditoriju 3 grupās: 1.-2., 3.-4. un 5.-9.klašu skolēni. Nedēļas laikā skolēni kopā ar skolotāju noskatās filmu „Lai dzīvo bērni 2!”, kuras kopiju skolas ir saņēmušas katra individuāli izglītības pārvaldē. Šonedēļ skolēni kopā ar skolotājiem pārrunās redzēto filmu „Lai dzīvo bērni 2!”, noskaidros galvenos drošības jautājumus, kas jāievēro, lai justos droši, diskutēs, kā pasargāt sevi un citus dažādās sadzīves situācijās. Veidojot spriedumus, skolēni izmantos no filmām un audio materiāla gūtās atziņas.

Drošības nedēļas noslēgumā iecerēts radošais uzdevums:
1.-2.klašu skolēni zīmēs filmas „Lai dzīvo bērni 3!” ainas, kopīgi veidojot konkursam iesniedzamo radošo darbu; 3.-4.klases skolēni zīmēs ainas nākamajai filmai „Lai dzīvo bērni 3!”, papildinot tās ar nosaukumu, komentāru vai paskaidrojumu, savukārt 5. – 9. klašu skolēni kopā ar skolotājiem vienosies par nākamās šādas filmas scenāriju – saturu, tematiku, sižetu, vēlamajām drošības tēmām, aktieriem u.tml. No 10. līdz 13. oktobrim skolēnu darbus izvērtēs skolas komisija, bet interesantākos izvērtēs ISEC īpaši izveidota vērtēšanas komisija. Pagājušajā mācību gadā par drošības nedēļas labo klasi 5.-6. klašu grupā kļuva Briģu pamatskolas 6. klase (Ludzas raj.) Šajās dienās Latgales zilo ezeru zemes bērniem bija aizraujošs un neaizmirstams piedzīvojums – CSDD organizētais brauciens uz Ventspili.

Informāciju sagatavoja:
Juris Saukāns, CSDD

 
Komentāri
 
Nav pievienots neviens komentārs.
Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Divi džigiti ar ZILiem nesadala ceļu; liktenis žēlo (+ VIDEO) 1

Divi kirgīzu džigiti ar padomjlaiku ZIL kraviniekiem nesadala ceļu un viens no kraviniekiem ietriecas brauktuves atdalošajās barjerās. No šī ZIL priekšpuses maz kas paliek pāri, taču trieciens šoferi izmet uz ielas un viņš paliek šķietami neskarts. Lasīt vairāk

 

80 500 eiro - elektriskais Cadillac jau Eiropā (+ FOTO) 5

Pilnībā elektriskais Cadillac Lyriq sper pirmos soļus Eiropā. Automašīna jau pieejama dažos tirgos, tostarp Vācijā, kur tās cena būs vismaz 80 000 eiro. Lasīt vairāk

 

Pilots, kurš uz Tallinas šosejas veica avārijas nosēšanos, ir pieredzējis instruktors (+ VIDEO) 12

Sestdien uz Tallinas šosejas avārijas nosēšanos veica privātā lidmašīna. Tās pilots ārkārtas situācijā rīkojies pareizi. Lasīt vairāk

 

Seat ar rekordlieliem ienākumiem pirmajā ceturksnī 7

Spānijas autoražotājs 2024.gadu iesācis teicami, pirmajā ceturksnī nopelnot 226 miljonus eiro. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti