Notiks seno motociklu salidojums «Rīga Retro 2007»

 
6.augusts 2007 8:57

2007. gada 11. augustā Rīgā notiks starptautisks seno motociklu salidojums Rīga Retro 2007, kas veltīts sporta biedrības Marss dibināšanas 100. gadadienai. Rīga Retro notiek jau otro gadu, to organizē Rīgas Motormuzejs sadarbībā ar Latvijas Antīko automobiļu klubu.

Salidojums sāksies ar seno motociklu parādes braucienu no Biķernieku kompleksās sporta bāzes Mežciemā uz Vecrīgu, pēc tam no plkst. 12.00 līdz 15.00 būs izstāde Rātslaukumā. Izstādes laikā notiks motociklu prezentācijas kopā ar Arni Blodonu un Valdi Kļaviņu, būs konkursi, darbosies fotosalons. Pēc tam senie spēkrati dosies braucienā uz Lēdmani.

Pasākumā piedalīsies ap 60 seno motociklu no Latvijas, Lietuvas, Igaunijas un Krievijas. Viens no vecākajiem būs 1910. gadā Beļģijā ražotais F/N motocikls, kurš ir tipisks 20. gs. sākumam un kura konstrukcijā vēl vērojami velosipēda elementi.



Tehniskā progresa simbols ir Indian – Scout 37 motocikls (ASV, 1926) ar ''V'' veida 2 cilindru motoru. Būs apskatāms arī vienīgais Austrumeiropā saglabātais beļģu sporta notocikls F/N mod. M- 86 Special (Beļģija, 1936), A.J.S. mod. K – 3 (Anglija, 1928), BMW R – 12 (Vācija, 1930), Harley – Davidson E 61 (ASV, 1937) u.c. Būs pārstāvētas arī Latvijā unikālākās motociklu privātkolekcijas: Alekseja Popova militārie un padomju laika motocikli, Jura Rambas ekskluzīvie motocikli - starptautisko sacensību laureāti.

Visos pasākumos ieeja bez maksas.

Rīga Retro 2007 programma:

11. augusts sestdiena

11.30 – 12.00 motociklu parādes brauciens pa Rīgas ielām

Maršruts: Biķernieku kompleksā sporta bāze – Šmerļa iela – Brīvības gatve – Ropažu iela – Brīvības iela – Raiņa bulvāris – 13. janvāra iela – 11. novembra krastmala – Kaļķu iela – Rātslaukums.

12.00 – 15.00 Seno motociklu izstāde Rātslaukumā

-Motociklu prezentācijas ar Arni Blodonu un Valdi Kļaviņu

-Konkursi ar balvām skatītājiem;

-Motocikla apgleznošanas darbnīca bērniem;

-Balsojums par motociklu - skatītāju balvas ieguvēju;

-Foto salons ar Indian motociklu
 
Komentāri
 
Nav pievienots neviens komentārs.
Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Ar 120 000 eiro vērtības kritumu – Vācijā pārdod Audi ar V12 dīzeļa dzinēju 33

Pirms 12 gadiem šī automašīna maksāja 145 000 eiro, tagad īpašnieks to gatavs atdot par 23 800 eiro. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: 1000 ZS un 2 sek. līdz 100. Porsche Taycan.(+VIDEO) 3

Lai gan uzlabotais Porsche Taycan ārēji izskatās ļoti līdzīgs oriģinālajam, tas uzlabots pilnīgi visos parametros, un, kas svarīgi, visās modeļu versijās, ieskaitot paaugstināto Cross Turismo. Ar atjaunināto Taycan TV Autoziņas iepazinās testa braucienā Spānijā, tostarp arī Monteblanko ātrumaplī. Lasīt vairāk

 

Bankrota ēnā - Fisker izziņo milzīgas atlaides; klienti dusmīgi 20

Bankrota priekšā nonākušais ASV elektroautomobiļu ražotājs Fisker paziņojis par iespaidīgām atlaidēm savai produkcijai, kas dažos gadījumos sasniedz 24 000 dolāru. Lasīt vairāk

 

Policija un mediķi informēs par bezatbildīgai elektroskrejriteņu vadīšanai veltītu kampaņu "Ātrākais, kā nonākt slimnīcā" 17

Valsts policija un mediķi trešdien plkst.11 informēs par kampaņu "Ātrākais, kā nonākt slimnīcā", aģentūru LETA informēja policija. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti