Sezonas noslēgumā – debija grants ceļos 2

 
27.novembris 2007 13:10

„J.A.S. Motorsport” komanda sezonas nogalē gatavojas vēl vienai debijai – jaunais „Honda Civic TypeR” pirmo reizi startēs pasaules čempionāta grants posmā, piedaloties Lielbritānijas rallijā šīs nedēļas nogalē.

Slavenais Lielbritānijas rallijs, kas šogad notiks 75. reizi, ir viens no smagākajiem un sarežģītākajiem pasaules čempionāta posmiem, turklāt šogad tajā sasniegts lielākais pieteikušos ekipāžu skaits – starta estakādi Kārdifā gatavojas šķērsot 121 mašīna. „J.A.S. Motorsport” komandu pārstāvēs spāņu ekipāža Dani Sola/Oskars Sančess. Dani Solam ar šo ralliju saistās patīkamas atmiņas – 2002. gadā viņš Lielbritānijā uzvarēja savas klases ieskaitē un kļuva par pasaules junioru čempionu, bet gadu vēlāk šajā pašā rallijā pirmoreiz startēja ar WRC klases auto.

„Lielbritānijas rallijs ir viens no maniem mīļākajiem rallijiem un es ar prieku gaidu iespēju tajā atkal piedalīties,” atzīst spāņu pilots. „Galvenais mums būs nenovērtēt par zemu pretiniekus, turklāt kopš jūlija mēs neesam braukuši grants rallijos, un šis jaunais R3 klases auto vispār vēl nav braucis pa grants seguma ceļiem. Mūsu galvenais uzdevums būs nokļūt līdz finišam un censties pierādīt, ka varam būt konkurētspējīgi ne tikai uz asfalta.”

„J.A.S. Motorsport” komandas vadītājs Alesandro Mariani uzsver, ka Lielbritānijas rallijā komanda piedalās ar mērķi parādīt auto savai mērķauditorijai: „Pēc augstajiem rezultātiem, ko esam sasnieguši uz asfalta, Lielbritānijā gribam parādīt R3 klases auto potenciālu grants ceļos. Šis rallijs tam ir laba iespēja, kuru gribam izmantot.”

Turklāt nu jaunais „Honda Civic TypeR R3” auto tiek piedāvāts arī klientiem visā pasaulē. „Mašīna ir gatava 2008. gada sezonai un daudzas komandas un braucēji no dažādām valstīm ir izrādījušas interesi par to,” saka „J.A.S. Motorsport” tehniskais direktors Stefano Fini. „Mēs esam pārliecināti, ka varam piedāvāt konkurētspējīgu tehniku klientiem, kuri ir gatavi kļūt par „Honda” ģimenes cienīgākajiem locekļiem.”

Lai pārbaudītu automobili sacensību apstākļos, „J.A.S. Motorsport” komanda šogad piedalījās „Intercontinental Rally Challenge” (IRC) rallija seriālā, startējot tajā ar divām ekipāžām. Augstākais panākums jaunajam „Honda Civic TypeR” auto bija Lukas Beti iekļūšana TOP10 IRC posmā Šveicē.

Pasaules rallija čempionātā jaunais auto debitēja oktobrī, piedaloties Katalonijas rallijā un, Dani Solas pilotēts, ierindojoties 20. vietā absolūtajā ieskaitē.
 
Visi komentāri
 
247866. viesis 27.novembris 2007 15:54
0 0 Atbildēt

Izlasīju virsrakstu un domāju ka mums būs vēl kādi rallijsvētki ar savējo piedalīšanos...

247881. viesis 27.novembris 2007 18:47
0 0 Atbildēt

Bus w-enda labs un vieta priek4 potencialiem jumtiem jau atrasta!:):)

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Krievijas autotirgus “ķīnizācija”

Krievijas automobiļu tirgu pārņem Ķīnas autobūve, Krievijas ražotāji nespēj konkurēt ar lielā Austrumu kaimiņa piedāvājumu. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Visu laiku labākais VW Passat? (+VIDEO) 13

Jaunais Volkswagen Passat bija un ir gada gaidītākais D segmenta modelis, kas turpmāk būs tikai universāļa izpildījumā. Pats galvenais, ka jaunais Passat būs ļoti “gardi” aprīkots un tas lieliski brauks. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Izmēģinām jauno Toyota C-HR PHEV (+VIDEO) 1

Jaunais Toyota C-HR ir lielāks, greznāks un jaudīgāks par iepriekšējo, turklāt tagad tam ir arī lādējamā hibrīda versija. TV Autoziņām bija izdevība iepazīties ar šo C-HR modeli testa braucienos Francijā. Lasīt vairāk

 

Šis hibrīds nav tas hibrīds. Kā atšķiras elektrificētie auto? (+VIDEO) 2

Daudzzīmolu auto dīleris Autohalle tagad saucas Auto Bassadone. Šoreiz sadarbībā ar AB servisa tehnisko speciālistu Edgaru Lulli salīdzināsim trīs veidu pašuzlādes hibrīdus - Opel mikrohibrīdu, Alfa Romeo vieglo jeb mild hybrid kā arī pavisam īstu Hyundai pašuzlādes hibrīdu. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti