Kas ātrāks – velosipēdists vai pasaulē lētākais automobilis? (+ VIDEO) 5

 
iAuto | 26.maijs 2021 5:47

YouTube kanāls Cars veicis neparastu eksperimentu salīdzinot velosipēdista un Bajaj Qute - pasaulē lētākā automobiļa dinamiku 402 m dragreisa distancē.

Tehniski Bajaj Qute ir kvadricikls, lai gan sava izskata dēļ tas tiek dēvēts par automašīnu. Indijas Bajaj Auto ražotais spēkrats aprīkots ar 216 kubikcentimetru motocikla motoru, kas uzstādīts zem aizmugurējiem sēdekļiem, bet visa 8,08 kW jeb 13 zirspēku jauda tiek nosūtīta uz aizmugurējiem riteņiem. Zināms, ka uz 100 kilometriem četrriteņu transportlīdzeklis patērē trīs litrus degvielas, bet tā maksimālais ātrums ir 70 kilometri stundā.

Bajaj Qute izaicinātājs ir profesionāls riteņbraucējs Ešlijs Oldfīlds, kurš ar pasaulē lētāko automobili sacentās divos braucienos.  

Pirmajā braucienā bez vadītāja Bajaj Qute iesēdās vēl trīs pasažieri, kā rezultātā sacensības beidzās ar sakāvi Indijas automašīnai. Otrajā braucienā vadītājs mašīnā palika viens. Neskatoties uz to, velosipēdists kādu laiku bija vadībā. Tomēr beigās Bajaj Qute spēja izvirzīties priekšā un uzvarēt ar ļoti nelielu pārsvaru.

 
5 Lasīt visus komentārus → Populārākie komentāri
 
Acīgais 26.maijs 2021 9:29
5 1 Atbildēt

Vai es vienīgais pamanīju, ka tajā mazmašīnā ir 4 vīri, kamēr uz velosipēda tikai 1. Vajag atkārtot sacīksti un uzsēdināt 4 vīrus uz velo un tad samērīties!

didzisk 26.maijs 2021 11:49
4 1 Atbildēt

Šim braucējam tālu līdz "profesionālam" līmenim - tik vien kā skūtas kājas. Bet pat ričukam ir meža (MTB) pedāļi (nevis šosejas) un kājās attiecīgi MTB kurpes, kas vien jau norāda, ka viņš tāds aizrautīgs amatieris vien ir.

Paskatījos vienu Strava segmentu, kur viņam pieder rekords ("KOM"). Zinot, ka viņa svars ir ap 70 kg un ieguldītā jauda 244 W, sanāk ap 3,5 W/kg. Pat ignorējot to, ka šo rādītāju parasti mēra 20 minūtes, pasaules klases profesionāļiem tas ir pie 6,0.

www.strava.com/segments/6003049

Patiesi profesionāļi finiša spurtā sasniedz pie 2000W. Pēdējos 100 metros ātrums var būt arī pāri 80 - tā ka šim auto nebūtu nekādu izredžu.

Stundas rekords uz divriteņa ir ap 55 km - vēl viens rādītājs, arī šiem cilvēkiem nebūtu problēmu apsteigt šo auto.

rupicii 26.maijs 2021 9:02
3 0 Atbildēt

bez ciskadrillas velosipēds finišētu pirmais!

 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Kāpēc ir tik svarīgi noteikt atbilstošu ātrumu satiksmes organizēšanai? Ceļa zīmes 110 km/h piemērs (+ VIDEO) 15

iAutolv skaidro, kādēļ arī tik nelielā satiksmes nogrieznī kāds ir Rīgas-Jūrmalas šosejas posms, nepieciešams savlaicīgi mainīt noteikto maksimālo ātrumu un kādēļ dažkārt lielāks ātrums nozīmē mazāku agresiju uz ceļa. Lasīt vairāk

 

6 Ginesa rekordi: Kārlis Bardelis ar laivu un velo apbraucis apkārt pasaulei (+ VIDEO) 3

Kad viņš sāka savu braucienu apkārt pasaulei, viņam bija 31 gads. To beidzot – 39. Kārlis Bardelis airu laivā un ar velosipēdu apceļojis zemeslodi un nu atgriezies Latvijā. Ceļojuma laikā sasniegti seši Ginesa rekordi un vākti līdzekļi labdarībai. Lasīt vairāk

 

No 1. maija atsevišķos valsts ceļu posmos palielinās maksimālo atļauto ātrumu 10

No 1. maija atsevišķos valsts galveno autoceļu posmos tiks ieviests palielināts atļautais braukšanas ātrums. Lasīt vairāk

 

Kas ir Cupra Tavascan ? (+VIDEO) 6

Izstādē Auto 2024 notika elektromobiļa Cupra Tavascan Baltijas pirmizrāde. Kā TV Autoziņām uzsvēra K-Auto Seat un Cupra tirdzniecības vadītājs Juha Patama, tā ir pilnībā elektriska SUV kupeja, SUV spēcīgā rakstura un kupejas elegances kombinācija. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti