Žūrija balsos par “Latvijas Gada auto 2017” septiņiem finālistiem - sācies “Lielais testa brauciens” (+ video) 6

 
iAuto.lv | 4.novembris 2016 17:35

Sākusies konkursa “Latvijas Gada auto 2017” nopietnākā pretendentu izvērtēšana “Lielais testa brauciens”, kas no 3. līdz 6. novembrim notiks Ādažos ar bāzes vietu “Port Hotel” viesnīcā. Šo dienu laikā konkursa žūrija izvērtēs un noteiks septiņus finālistus, kas turpinās cīņu par “Latvijas Gada auto 2017” titulu.

Lai arī laika apstākļi “Lielā testa brauciena” pirmajā dienā nelutina, konkursa žūrija ir labā noskaņojumā, jo beidzot vienlaicīgi var sastapt visus “Latvijas Gada auto 2017” pretendentus – gan ašas sporta mašīnas, gan sabiedrībā populāros krosoverus un kompaktklases modeļus, gan arī kārtīgus bezceļu automobiļus. Plašs spektrs ar automašīnām, kas žūrijas darbu padara arvien grūtāku.

Žūrijas priekšsēdētājs Atis Jansons stāsta, ka  žūrijai paredzēts grūts uzdevums: “Šogad konkursam ir pieteikts interesants un spožs dalībnieku sastāvs, kā dēļ būs jāpapūlas, lai noteiktu “Latvijas Gada auto 2017” ieguvēju. Arī cenas ziņā maz ir tādu automašīnu, kuras varam uzskatīt par pieejamām tautai. Lētajā galā šogad praktiski nemaz nav piedāvājumu. Katrs trešais konkursā ir krosovers, ir arī trīs pikapi, kuriem par godu izveidota nominācija “Latvijas pikaps 2017”. Vecais tanku ceļš pierādīja, cik tomēr liela loma ir atbilstošām riepām, ne tikai piedziņai.”  

Par plašo pikapu dalību konkursā priecājas žūrijas biedrs Jānis Rapa – “Lattelecom” transporta nodaļas vadītājs: “Es interesējos par tām automašīnām, ar kurām naudu pelna, nevis par tām tērē, tāpēc man ir ļoti interesanti, ka varu salīdzināt trīs pikapus savā starpā, nevis vienu pikapu pašu ar sevi. Priecē arī tas, ka ir salīdzināmas grupas citos segmentos – piemēram, krosoveri, “premium” segments. Ar “Gada auto 2017” izvēli gan būs sarežģīti, jo jāsaprot, kā vērtēt šī gada daudzveidīgos pretendentus – vai tas ir gada auto, vai darba auto, vai sapņu auto. Būs smags, bet interesants darbs šo dienu ietvaros.” 

Kopumā konkursam “Latvijas Gada auto 2017” pieteikti 24 jaunākie auto modeļi: “Opel Astra”, “Opel Astra Sports Tourer”, “Opel Mokka X”, “Nissan Navara”, “Mazda MX-5”, “Ford Edge”, ”Ford Mustang”, ”BMW X1”, “Renault Megane”, “Renault Talisman Grandtour”, “KIA Sportage”, “Volkswagen Tiguan”, “Volvo S90”, “Volvo V90”, “Hyundai Ioniq”, “Mitsubishi L200”, “Audi Q2”,  “Audi A5 Coupe”, “Peugeot 3008”, “Peugeot Traveller”, “Toyota RAV4 Hybrid”, “Toyota Hilux”, “Lexus RX” un “Škoda Kodiaq”.

Svētdien no plkst. 9:00 līdz 11:00 Ādažos pie viesnīcas “Port Hotel” ikvienam būs iespēja apskatīt visus “Latvijas Gada auto 2017” pretendentus vienkopus. Konkursa “Latvijas Gada auto 2017” uzvarētājs tiks paziņots apbalvošanas ceremonijā 9. decembrī, ko varēs vērot arī tiešraidēs TV un internetā.

Atbalsta: Delfi, iAuto.lv, Latvijas Avīze, Tvnet, jauniauto.lv, Auto ziņas, garaza.lv, dzivoklis.lv, T/c Mols, Avalon Hotel, LAMB, KPMS & Partneri, Skrivanek, Intergaz, V4 motors.

Foto: Publicitātes attēls

 
Visi komentāri
 
tas labi 4.novembris 2016 18:40
4 1 Atbildēt

Cenzūra darbojas perfekti, teiktais par LT Gada auto kādam likās ļoti nepatīkams...he, he

kl 4.novembris 2016 21:24
3 1 Atbildēt

Ātrākais, drošākais, uzticamākais, izturīgākais, lētākais, dārgākais, unvisneuztiamistubākineuzticaminedrošākais: VISA ŽŪRIJA

iAuto 5.novembris 2016 8:51
1 0 Atbildēt

Arī mes te esam un informēsim par jaunumiem portālā iAuto.lv + šodien būs arī tiešraides musu FB profilā facebook.com/iAutolv

nomiks 5.novembris 2016 8:58
0 0 Atbildēt

Ar nepacietību gaidu rītdienu. Visvairāk interesē tuvāk iepazīties ar Ford Edge, VW Tiguan, Volvo V90, Škoda Kadiaq, Opel Mokka X un Renault Megane.

VWfans 5.novembris 2016 20:12
0 0 Atbildēt

Ceru, ka Tevi savaldzinās Škoda-Kodiaq. Tam automobilim, kurš piedalās pasākumā, ir 2 litru 190 zirgspēku turbodīzelis.

Janis_Mezulis 7.novembris 2016 9:21
1 0 Atbildēt

Lielais testa brauciens šogad sanācis daudz smagāks nekā citus gadus. Laika apstākļi šogad nelutināja un veikt auto novērtēšanu braukšanas apstākļos kļuva daudz grūtāk. Līdz ar to varēju pievērsties auto iekšējām vērtībām. Bet par to būs komentāri pie katra konkrētā auto foruma.

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Krievijas autotirgus “ķīnizācija”

Krievijas automobiļu tirgu pārņem Ķīnas autobūve, Krievijas ražotāji nespēj konkurēt ar lielā Austrumu kaimiņa piedāvājumu. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Visu laiku labākais VW Passat? (+VIDEO) 13

Jaunais Volkswagen Passat bija un ir gada gaidītākais D segmenta modelis, kas turpmāk būs tikai universāļa izpildījumā. Pats galvenais, ka jaunais Passat būs ļoti “gardi” aprīkots un tas lieliski brauks. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Izmēģinām jauno Toyota C-HR PHEV (+VIDEO) 1

Jaunais Toyota C-HR ir lielāks, greznāks un jaudīgāks par iepriekšējo, turklāt tagad tam ir arī lādējamā hibrīda versija. TV Autoziņām bija izdevība iepazīties ar šo C-HR modeli testa braucienos Francijā. Lasīt vairāk

 

Šis hibrīds nav tas hibrīds. Kā atšķiras elektrificētie auto? (+VIDEO) 2

Daudzzīmolu auto dīleris Autohalle tagad saucas Auto Bassadone. Šoreiz sadarbībā ar AB servisa tehnisko speciālistu Edgaru Lulli salīdzināsim trīs veidu pašuzlādes hibrīdus - Opel mikrohibrīdu, Alfa Romeo vieglo jeb mild hybrid kā arī pavisam īstu Hyundai pašuzlādes hibrīdu. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti