AT atstāj spēkā spriedumu par transportlīdzekļa ekspluatācijas nodokļa pārmaksas atmaksu uzņēmumam "OK Būvmateriāli" 4

 

Foto: iAuto.lv

Nozare.lv | 22.decembris 2016 8:27

Augstākās tiesas (AT) Administratīvo lietu departaments negroza spriedumu par transportlīdzekļa ekspluatācijas nodokļa pārmaksas atmaksu SIA "OK Būvmateriāli" 71,62 eiro apmērā.

Kā aģentūru LETA informēja AT preses sekretāre Baiba Kataja, spriedums nav pārsūdzams.

AT Administratīvo lietu departaments šodien skatīja Valsts ieņēmumu dienesta (VID) kasācijas sūdzību par Administratīvās apgabaltiesas spriedumu.

"OK Būvmateriāli" vērsās tiesā par VID lēmuma atcelšanu, ar ko iestāde atteicās atmaksāt nodokli 71,62 eiro apmērā. Lietā strīds bija par to, vai uzņēmumam ir tiesības uz transportlīdzekļa ekspluatācijas nodokļa pārmaksas atmaksu, ja tas ir samaksājis minēto nodokli par visu kalendāro gadu, pēc tam transportlīdzeklis ir noņemts no uzskaites izvešanai no Latvijas, reģistrēts Lietuvā, bet vēlāk atkārtoti reģistrēts Latvijā.

Pēc tam transportlīdzeklis nonāca citas personas īpašumā, bet tā neveica transportlīdzekļa ekspluatācijas nodokļasamaksu par atlikušo kalendāro gadu.

Ar Administratīvās apgabaltiesas spriedumu pieteikums apmierināts, atzīstot, ka no tiesību normām skaidri izriet pieteicējas tiesības uz pārmaksas atmaksu. AT motivētajā spriedumā norāda, ka, pārbaudot apgabaltiesas spriedumu, tiesa pareizi noskaidrojusi lietas faktiskos apstākļus, ir piemērojusi faktiskajai situācijai atbilstošas tiesību normas, apgabaltiesa tiesību normas ir iztulkojusi pareizi.

Apgabaltiesa spriedumā secināja, ka konkrētajā gadījumā ir acīmredzami izpildījušies visi Transportlīdzekļa ekspluatācijas nodokļa likumā noteiktie priekšnosacījumi, kas deva pieteicējai tiesības uz nodokļa atmaksu, proti, pieteicēja bija samaksājusi nodokli par kārtējo kalendāro gadu, bija noņēmusi transportlīdzekli no uzskaites izvešanai no Latvijas un bija iesniegusi dienestā atbilstošu pieprasījumu par nodokļa atmaksu.

Ne nodokļa administrēšanas īpatnības, ne sabiedrības un valsts pārvaldes ērtības nevar kalpot par tiesisku pamatu, lai liegtu personai tiesības, kas tai skaidri noteiktas ar likumu, konstatēja tiesa.

 
Visi komentāri
 
Palaidniex 22.decembris 2016 16:32
16 0 Atbildēt

Jauki! Zināmā mērā precedents!

Žēl tikai ka saprāta uzvarai pār birokrātiju un kāda ierēdņa ērtībām tas izmaksā tik daudz, ka nonāk līdz augstākajai tiesai jautājumi par 71 EUR atmaksu un ka konkrētie ierēdņi nekādi neizjūt personiskajā kabatā valstij (lasi nodokļu maksārtājiem) nodarīto zaudējumu atmaku, kā arī nekādi netiek papildus "moptivēti" par bezjēdzīgi notriekto laiku jau tā pārslogotajās tiesu institūcijās...

vilks 22.decembris 2016 17:23
1 0 Atbildēt

Āķis ir laika novilkšanā ,lai būtu iespēja savākt vajadzīgos "PIERĀDĪJUMUS" , -par labu (dotajā situācijā),- PAREIZAJAM klientam...? Te nestrādā :"kurš pirmais sit , tas -vinnē ! Ja stāvi kājās stabili , (jumtam ir jābūt), vari ,KAUT KO CERĒT !? Likumi mainās , gandrīz -ikdienu... .

71,62 € vienreiz 23.decembris 2016 13:55
13 0 Atbildēt

Valsts ieņēmumu dienesta (VID) kasācijas sūdzība!Un zaudēta tiesa!Kurš no VID maksās tiesas izdevumus?

Liela nauda 25.decembris 2016 19:59
0 0 Atbildēt

71,62 EUR VID-am spička.Par tādu naudu ne durvis,ne jumtu sal bot,tik pieķēzīt papīrus,lai gali pazūd.

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Genesis parāda grezna elektriskās piedziņas krosovera konceptu (+ FOTO)

Ņujorkas autoizstādē izliktajam Neolun ir koncepta statuss, ar lielu potenciālu pārtapt par sērijveida modeli GV90. Lasīt vairāk

 

Iesaka eksperts: no kā jāuzmanās autovadītājiem pavasarī? 1

Varētu šķist, ka pavasarī, kad nokusis sniegs un kļuvis gaišāks, par ceļu satiksmes drošību var raizēties mazāk. Taču arī pavasarī ir vairāki būtiski faktori, kas jāņem vērā, lai droši un bez raizēm nokļūtu iecerētajā galapunktā, tāpēc Swedbank kopā ar Drošas Braukšanas Skolas direktoru Jāni Vanku sagatavojis padomus, kam jāpievērš īpaša uzmanība, pārvietojoties ar auto pavasarī. Lasīt vairāk

 

Frānsisa Skota Kī tilts pēc avārijas - postījumu apmērs (+ VIDEO) 16

Vakar pēc kravas kuģa DALI ietriekšanās sagruva Frānsisa Skota Kī tilts ASV ostas pilsētā Baltimorā. Drona lidojums ļauj novērtēt katastrofas apmērus, sagrauto tiltu un cietušo kuģi. Lasīt vairāk

 

KEM plāno paplašināt atbalsta programmu elektroauto un hibrīdauto iegādei 18

Klimata un enerģētikas ministrija (KEM) plāno paplašināt atbalsta programmu iedzīvotājiem elektroauto un hibrīdauto iegādei, aģentūru LETA informēja KEM pārstāvji. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti