Rīgas domes opozīcija ārkārtas sēdē lūgs atstādināt visu "Rīgas satiksmes" valdi 2

 

Foto: Ekrānšāviņš no Balticlivecam.com

Nozare.lv | 13.decembris 2018 7:56

Rīgas domes opozīcijas deputāti pieprasījuši sasaukt ārkārtas sēdi, kurā plāno rosināt atstādināt visu SIA "Rīgas satiksme" (RS) valdi, aģentūrai LETA apstiprināja Rīgas domes deputāts Vilnis Ķirsis (V).

Patlaban RS valdē strādā no valdes priekšsēdētāja amata atstādinātais Leons Bemhens, Rīgas domes Satiksmesdepartamenta direktora pienākumu izpildītājs Emīls Jakrins, Jūrmalas domes deputāte Larisa Loskutova (S), Baldones novada domes deputāts Andrejs Požarnovs ("Gods kalpot mūsu Latvijai"), kā arī partijas "Gods kalpot Rīgai" biedre Inese Švekle.

Balstoties uz normatīvajiem aktiem, domes ārkārtas sēde sasaucama trīs dienu laikā.

Jau vēstīts, ka Rīgas mērs Nils Ušakovs (S) no RS valdes priekšsēdētāja amata atstādinājis Bemhenu, vienlaikus saglabājot viņa valdes locekļa statusu.

Lēmums pieņemts pēc Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) paziņojuma, ka kriminālprocesā saistībā ar RS iepirkumiem aizturētas sešas personas Latvijā un divas Polijā.

KNAB paziņoja, ka otrdien šajā lietā veiktas vairāk nekā 30 kratīšanas un izmeklēšanā sadarbība notiek arī ar ārvalstu partnerdienestiem, tai skaitā ar Polijas pretkorupcijas dienestu (CBA).

CBA paziņojumā teikts, ka Rīgā KNAB aizturējis četrus cilvēkus, starp kuriem ir persona, kura vietējā sabiedriskā transporta kompānijā, proti, RS ir atbildīga par konkursiem, un cilvēki, kuri palīdzēja slēpt 800 000 eiro kukuli.

CBA iegūtā informācija liecina, ka šai naudai bija jābūt maksājumam, finansiālam labumam par līguma izkārtošanu par teju 200 autobusu un trolejbusu piegādi Rīgai. Konkursus 2013.-2016.gadā organizēja RS.

Zināms, ka otrdien KNAB aizturēja RS infrastruktūras uzturēšanas un attīstības departamenta direktoru, ilggadējo RS iepirkumu komisijas vadītāju Igoru Volkinšteinu, bet trešdien tiesa piemēroja viņam apcietinājumu.

CBA paziņojumā arī skaidrots, ka kopīgas starptautiskas izmeklēšanas ietvaros aģenti pie Poznaņas aizturējuši pilsētas sabiedriskā transporta ražošanas kompānijas valdes locekli, bet Varšavā vienu no kompānijas komercdirektoriem. Aizturētie nogādāti Poznaņas apgabala prokuratūrā, kur viņiem tiks izvirzītas apsūdzības korupcijā un naudas atmazgāšanā.

Pēc šī CBA vēstījuma KNAB informēja, ka konkrētie KNAB un CBA kriminālprocesi ir divi atšķirīgi kriminālprocesi, kurus saista tikai izmeklēšanā iesaistītās personas.

Kriminālprocess saistībā ar RS iepirkumiem uzsākts pēc KNAB iniciatīvas. Latvijas un Polijas pretkorupcijas iestāžu sadarbība notika jau pirms konkrētā kriminālprocesa uzsākšanas, skaidroja KNAB.

Tāpat LETA vēstīja, ka KNAB otrdien aizturēja arī uzņēmēju Māri Martinsonu, kuram tiesa šodien piemēroja apcietinājumu. KNAB komentārus par RS un Martinsonu aģentūrai LETA nesniedza. LETA noskaidroja, ka ar Martinsonu saistītā būvfirma SIA "Velve" iesaistīta RS ūdeņraža uzpildes stacijas būvniecības projektā.

 
Visi komentāri
 
i.s. 13.decembris 2018 11:57
1 0 Atbildēt

Jābeidz RS regulēt izbijušajiem deputātiem,vai citiem augstu amatu zaudējušiem darboņiem.ĻAUJIET BEIDZOT STRĀDĀT PROFESIONĀĻIEM!!!

Pirms TTP un autobusnieku apvienošanas,TTP bija topā.

Pēčāķ-jo lielāks kolhozs,jo lielāks bardaks.Tā nu ir dzīves patiesība...

ms 13.decembris 2018 12:39
0 0 Atbildēt

Kārtējais teātris!

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Jaunā Škoda Octavia stājas uz konveijera

Pagājušajā nedēļā Čehijā tika uzsākta modernizētās Škoda Octavia ražošanu. Modelis būs pieejams ar plašu dzinēju klāstu, ieskaitot elektrificētās mild-hybrid versijas. Lasīt vairāk

 

Vidzemes šosejas un Ķekavas apvedceļa posmos palielinās maksimālo atļauto ātrumu 8

No šodienas atsevišķos Vidzemes šosejas (A2) un Bauskas šosejas Ķekavas apvedceļa (A7) posmos tiks palielināts maksimālais atļautais ātrums, aģentūru LETA informēja VAS "Latvijas valsts ceļi" (LVC). Lasīt vairāk

 

Ķīnas autotirgus – 2024. gada marta rezultāti un ražīgāko zīmolu TOP-10 2

2024.gada martā Ķīnā pārdoti 1,690 miljoni automobiļu, ar lielu atrāvienu dominējot vienam pašmāju zīmolam. Lasīt vairāk

 

Par smagas avārijas izraisīšanu dzērumā piespriež četrus gadus cietumā 2

Kurzemes rajona tiesa kādam autovadītājam piespriedusi četrus gadus cietumā par bez tiesībām dzērumā izraisītu avāriju ar smagi cietušu pasažieri, aģentūra LETA uzzināja prokuratūrā. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti