Vienkāršos lietotu transportlīdzekļu reģistrāciju 2

 

Ilustratīvs attēls Foto: iAuto.lv

Nozare.lv | 9.janvāris 2019 8:33

Ministru Kabinets (MK) šodien atbalstīja grozījumus Mopēdu, mehānisko transportlīdzekļu, to piekabju un sastāvdaļu atbilstības novērtēšanas noteikumos, kas paredz vienkāršot lietotu transportlīdzekļu reģistrāciju.

MK atbalstīja Satiksmes ministrijas (SM) sagatavotos grozījumus noteikumos "Mopēdu, mehānisko transportlīdzekļu, to piekabju un sastāvdaļu atbilstības novērtēšanas noteikumi".

Ministrija skaidro, ka Eiropas Savienībā (ES) pastāvīgi mainās spēkā esošie transportlīdzekļu un to sastāvdaļu atbilstības novērtēšanu reglamentējošie tiesību akti un piemērošanas prakse, tāpēc ir nepieciešams atbilstoši precizēt nacionālās tiesību normas.

Noteikumu projekta mērķis ir precizēt nosacījumus vieglajiem sporta automobiļiem, uz kuriem nav attiecināmi noteikumi par mopēdu, mehānisko transportlīdzekļu, to piekabju un sastāvdaļu atbilstības novērtēšanu, papildināt atzītos ES sertificēšanas institūciju piešķirtos apstiprinājumus ar individuālajiem Eiropas Komisijas (EK) apstiprinājumiem, vienkāršot sēriju beigu transportlīdzekļu sarakstā iekļaujamo informāciju un precizēt šīs procedūras piemērošanu.

Tāpat grozījumu mērķis ir paplašināt nosacījumus lietotu transportlīdzekļu reģistrācijas apliecību atzīšanai par atbilstības apliecinājumu, kas ievērojami vienkāršos lietotu transportlīdzekļu reģistrāciju, kā arī vienkāršot transportlīdzekļu individuālai apstiprināšanai iesniedzamā informācijas dokumenta saturu, vienlaikus papildinot un precizējot piemērojamos atvieglojumus.

SM norāda, ka noteikumu projektā tiek aktualizētas arī piemērojamās ES Regulas un Apvienoto Nāciju Organizācijas Eiropas Ekonomikas komisijas (ANO EEK) tehniskie normatīvi, ieviešot informatīvas atsauces uz tiem.

 
Visi komentāri
 
art 9.janvāris 2019 23:04
9 0 Atbildēt

Kas šajā rakstā var kaut ko saprast.Kaut kādi murgi.

kkk 22.marts 2019 9:25
5 0 Atbildēt

tiešām murgi, vārdi (vienkāršot, precizēt, salīdzināt, atvieglot, atzīt utt) salikti tādās kombinācijās ka pat šajā sfērā strādājošs neko nesapratīs

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Pa ceļam uz Marbelja 95 benzīns 1.799 un dīzelis 1.649 EUR. Paskaties iAuto iepriekšējo video no LV (+ VIDEO) 6

Attēlos un video var redzēt, kādas šobrīd ir degvielas cenas Spānijā, Latvijā un Lietuvā. Lasīt vairāk

 

Arī kā sedans - Volkswagen Passat Ķīnai 7

Jaunākais Volkswagen Passat Eiropā ir pieejams tikai universāla modifikācijā, taču Ķīnā to var nopirkt ar sedana virsbūvi. Lasīt vairāk

 

ADAC: Ķīnas autobūve ir nopietni konkurenti 8

Vācijas automobiļu kluba ADAC eksperti nonākuši pie secinājuma, ka Ķīnas autobūves produkcija pēdējos gados ir stingri pielikusi un min Eiropas ražotājiem uz papēžiem. Lasīt vairāk

 

2,8 sekundes līdz simtam - Mercedes-AMG prezentē 816 Zs jaudīgu kupeju (+ FOTO) 7

Vācijas Mercedes-AMG Šanhajā, Formula-1 sacensību pasākuma laikā nodemonstrējis savu GT saimes flagmani, kupeju Mercedes - AMG GT 63 S E-Performance, kas nodrošināta ar 816 Zs jaudīgu hibrīdiekārtu. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti