Toyota uzstāda jaunu pārdošanas rekordu Baltijas valstīs 2

 

Foto: iAuto.lv

Toyota | 6.februāris 2019 13:48

Pārdodot 12 320 jaunas automašīnas, Toyota uzstāda vēl nebijušu pārdošanas rekordu Baltijas valstīs. Cilvēki pieņem arvien dabai draudzīgākus lēmumus, jo katrs trešais pārdotais automobilis ir hibrīds-elektroautomobilis.

Toyota, kas Latvijā ieņem otro vietu, pagājušajā gadā pārdeva 2727 jaunus automobiļus, kas ir par 9,6 % vairāk nekā gadu iepriekš.

Kā atzīmē A/S Toyota Baltic valdes loceklis Mareks Maide: “Pieaugušie pārdošanas skaitļi norāda uz patiesu klientu uzticību zīmolam. Šo uzticības formulu veido – droša kvalitāte, augsta līmeņa pakalpojumi un pastāvīgi centieni radīt videi draudzīgākus automobiļus. Toyota 2018. gada pārdošanas skaitļi norāda uz izmaiņām pasaulē un cilvēku domāšanas veidā – katra trešā jaunā Toyota bija hibrīds, un trīs valstīs kopā hibrīdu pārdošana pieauga par 48 procentiem.”

RAV4 un C-HR ir kļuvuši par pārdotākajiem SUV

2019. gadā klientu izvēles iespējas kļūst plašākas gan ar jauniem modeļiem, gan dzinējiem. Ilgi gaidīto atgriešanos piedzīvo leģendārais Camry, pārdošanā nonāk nākamās paaudzes RAV4 un trīs jauni Corolla modeļi, kas visi ir pieejami kā hibrīdi. Camry un RAV4 ir aprīkoti ar jaudīgāku un ekonomiskāku jaunās paaudzes hibrīda-elektrisko spēka piedziņu. Corolla hečbeka un universāļa gadījumā pirmo reizi var izvēlēties starp diviem hibrīdiem – 1,8 un 2 litru.

“Mūsu modeļu piedāvājumā gan vairs nav iemīļotā Avensis, tomēr Corolla dažādās variācijās, atjauninātais RAV4 un Carry, kas pievienosies pavasarī, paplašinās klientu izvēles iespējas tieši ar uzlabotiem produktiem un motoru tehnoloģiju. Kopš šī gada katra jauna Toyota hibrīda modeļa akumulatoram būs spēkā desmit gadu garantija, kas pierāda mūsu tehnoloģijas augsto kvalitāti un ilgtspējību,” atzīmēja Maide. “Divu gadu desmitu laikā esam pārdevuši vairāk nekā 12 miljonus hibrīdu, un, kā rāda Baltijas statistika, esam jaunā laikmetā – hibrīda-elektriskais transportlīdzeklis no alternatīvas tehnoloģijas kļūst par ikdienu. Tādēļ Toyota ir arī auto marka ar visplašāko hibrīda modeļu klāstu.”

Toyota PROACE ir pārliecinoši kļuvis par vienu no iecienītākajiem furgoniem

Latvijā Toyota ar 14,1% tirgus daļu notur otro vietu (pārdošanas pieaugums 9,6%). Lielākais pārdošanas pieaugums skaitļos Baltijas valstīs bija tieši Lietuvā, kur, salīdzinājumā ar 2017. gadu,  tika pārdots par 36% vairāk Toyota automobiļu, jaunu īpašnieku rada 4868 automobiļi. Latvijā un Lietuvā Toyota automobiļu ar dīzeļdzinēju pārdošana kritās, galvenokārt tieši uz hibrīda rēķina.

Japānas autoražotājam būtisks orientieris bija arī PROACE, kas tirgū ir otro gadu, ātrā pacelšanās savas klases augšgalā, otrajā vietā. Igaunijā PROACE ir pirmais furgonu segmentā, Latvijā otrais un Lietuvā ceturtais.

“Toyota PROACE tirgū ir bijis tikai divus gadus, bet, pateicoties daudzveidīgajiem un elastīgajiem risinājumiem, to ir silti uzņēmuši gan uzņēmumi, gan privātpersonas. PROACE nav vienkārši furgons, bet gan daudzveidīgs un uzticams darba līdzeklis ļoti dažādu uzdevumu veikšanai,” sacīja Maide.

PROACE modeļu klāstā ir 65 dažādi risinājumi, kurus ar papildaprīkojuma palīdzību var paplašināt vēl vairāk.

Šobrīd pieejami šādi Toyota modeļi ar hibrīda piedziņu: Yaris, Auris, Auris Touring Sports, C-HR, Prius, Prius+, Prius Plug-in un RAV4. 2019. gada laikā šo uzskaitījumu papildinās Corolla, Corolla Touring Sports, Corolla sedans un Camry.

 
Visi komentāri
 
rodo 7.februāris 2019 16:53
0 0 Atbildēt

minēšu, kāds paliels uzņēmums ir šamos paņēmuši kā darba auto? un vuallā, slavas dziesmas raksts gatavs.

Namejs 23.marts 2019 3:33
0 0 Atbildēt

3 auto vietaa paardoti 4...

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Pa ceļam uz Marbelja 95 benzīns 1.799 un dīzelis 1.649 EUR. Paskaties iAuto iepriekšējo video no LV (+ VIDEO) 5

Attēlos un video var redzēt, kādas šobrīd ir degvielas cenas Spānijā, Latvijā un Lietuvā. Lasīt vairāk

 

Arī kā sedans - Volkswagen Passat Ķīnai 7

Jaunākais Volkswagen Passat Eiropā ir pieejams tikai universāla modifikācijā, taču Ķīnā to var nopirkt ar sedana virsbūvi. Lasīt vairāk

 

ADAC: Ķīnas autobūve ir nopietni konkurenti 8

Vācijas automobiļu kluba ADAC eksperti nonākuši pie secinājuma, ka Ķīnas autobūves produkcija pēdējos gados ir stingri pielikusi un min Eiropas ražotājiem uz papēžiem. Lasīt vairāk

 

2,8 sekundes līdz simtam - Mercedes-AMG prezentē 816 Zs jaudīgu kupeju (+ FOTO) 7

Vācijas Mercedes-AMG Šanhajā, Formula-1 sacensību pasākuma laikā nodemonstrējis savu GT saimes flagmani, kupeju Mercedes - AMG GT 63 S E-Performance, kas nodrošināta ar 816 Zs jaudīgu hibrīdiekārtu. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti