"DPD Latvija" sāk sūtījumu piegādes ar mazizmēra elektromobili "Paxster" 3

 

Foto: Publicitātes attēls SA

Nozare.lv | 1.marts 2019 13:35

Sūtījumu pārvadātājs "DPD Latvija" pirmo reizi Latvijā uzsācis sūtījumu piegādes ar mazizmēra elektromobili "Paxster", aģentūru LETA informēja uzņēmumā.

Ar mērķi veicināt videi draudzīgas piegādes, tiek testēta jaunā bezemisiju transportlīdzekļa efektivitāte un atbilstība kurjerpiegāžu vajadzībām.

Šobrīd "Paxster" tiek izmantots sūtījumu piegādēm Rīgas centra rajonā un Skanstes apkaimē ar aptuveni 60 pieturvietām dienā. Mazizmēra transportlīdzeklis ir īpaši piemērots sīkpaku piegādēm rajonos ar ciešu pieturvietu pārklājumu. "Paxster" ir aprīkots ar elektromotoru, un viena elektromobiļa uzlādes reize dod iespēju mērot līdz 120 kilometrus garu ceļu.

"Viens no mūsu šābrīža mērķiem ir mazināt piegāžu ietekmi uz vidi, īstenojot DPD grupas iniciatīvu "Smart Urban Logistics". Strādājam pie tā, lai mazinātu oglekļa dioksīda emisijas, ieviestu gudrākus piegādes risinājumus un veicinātu dažādas inovācijas, tostarp alternatīvās degvielas transportlīdzekļu izmantošanu. Attiecīgi ar lielu interesi pārbaudīsim "Paxster" elektromobiļa priekšrocības pilsētvidē un atbilstību piegāžu vajadzībām. Paralēli šobrīd testējam arī "Volkswagen" elektrofurgonu, tāpat Rīgas ielās piegādes veic mūsu pirmie kurjeri-kājāmgājēji," uzsvēra "DPD Latvija" valdes priekšsēdētājs Jānis Grants.

"Paxster" elektromobilis sver 500 kilogramus un spēj pārvadāt līdz 200 kilogramiem smagu kravu. Transportlīdzeklis spēj uzņemt ātrumu līdz 45 kilometriem stundā, un tā vadīšanai ir nepieciešamas mopēda tiesības. Lai gan šāda tipa elektromobilis sūtījumu piegādēs Latvijā ir jaunums, DPD grupas ietvaros šo risinājumu ikdienā izmanto Apvienotajā Karalistē, Polijā, Francijā un Norvēģijā.

"DPD Latvija" reģistrēta 1998.gadā, un tās pamatkapitāls ir 266 136 eiro. Uzņēmuma apgrozījums 2017.gadā bija 15,606 miljoni eiro, bet peļņa - 1,341 miljons eiro. "DPD Latvija" pieder Francijā reģistrētam uzņēmumam "Geopost".

Paxster Foto: Publicitātes attēls SA

 
3 Lasīt visus komentārus → Populārākie komentāri
 
Ojaars 1.marts 2019 14:51
3 0 Atbildēt

atkal tas pats "Viens no mūsu šābrīža mērķiem ir mazināt piegāžu ietekmi uz vidi ..." Kādēļ vajag liekuļot?

Kā jau pie vw elektrofurgona nokomentēju - tikai izmaksas ir aktuālas, šajā gadījumā iespējams klāt nāk arī funkcionalitāte - parkošanās/iebraušana tur, kur ar busu tas nav iespējams.

p.s. mans personīgais viedoklis par elektro auto ir - es šeit tikai par publicitātes valodiņu

tito 1.marts 2019 17:21
2 0 Atbildēt

Ziemā būs pavēsi...

imzz 1.marts 2019 19:55
2 1 Atbildēt

Hm. Kaut kādu līdzīgu "auto" izmanto lai pa golfa laukumiem vadātu golfa spēlētājus ASV. Saucas "golf cart".

 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Ar 120 000 eiro vērtības kritumu – Vācijā pārdod Audi ar V12 dīzeļa dzinēju 33

Pirms 12 gadiem šī automašīna maksāja 145 000 eiro, tagad īpašnieks to gatavs atdot par 23 800 eiro. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: 1000 ZS un 2 sek. līdz 100. Porsche Taycan.(+VIDEO) 3

Lai gan uzlabotais Porsche Taycan ārēji izskatās ļoti līdzīgs oriģinālajam, tas uzlabots pilnīgi visos parametros, un, kas svarīgi, visās modeļu versijās, ieskaitot paaugstināto Cross Turismo. Ar atjaunināto Taycan TV Autoziņas iepazinās testa braucienā Spānijā, tostarp arī Monteblanko ātrumaplī. Lasīt vairāk

 

Bankrota ēnā - Fisker izziņo milzīgas atlaides; klienti dusmīgi 20

Bankrota priekšā nonākušais ASV elektroautomobiļu ražotājs Fisker paziņojis par iespaidīgām atlaidēm savai produkcijai, kas dažos gadījumos sasniedz 24 000 dolāru. Lasīt vairāk

 

Policija un mediķi informēs par bezatbildīgai elektroskrejriteņu vadīšanai veltītu kampaņu "Ātrākais, kā nonākt slimnīcā" 18

Valsts policija un mediķi trešdien plkst.11 informēs par kampaņu "Ātrākais, kā nonākt slimnīcā", aģentūru LETA informēja policija. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti