Vairāki simti cilvēku piketē pret bedrainajām Rīgas ielām un rosinās atlaist domi 7

 

Foto: Ekrānšāviņš no Facebook.com

Nozare.lv | 2.marts 2019 20:18

Pie Rīgas domes šorīt piketā pulcējušies vairāki simti cilvēku, lai prasītu Rīgas domes atlaišanu un rosinātu pilna audita veikšanu visās domes struktūrvienībās un kapitālsabiedrībās, novēroja aģentūra LETA.

Dažiem protestētajiem ir Latvijas karogi un dažādi plakāti, piemēram, uz kāda no tiem ir attēlots Rīgas mērs Nils Ušakovs (S) un bijušais vicemērs Andris Ameriks (GKR) aiz restēm. Uz mītiņa dalībnieku plakātiem rakstīts: "Mēslu tik daudz, ka plakātā nesalien", "Rīga nav slaucama govs", "Ušakoff", "Corruption kills" un citi izteikumi.

Uz piketu ieradušies arī vairāku Rīgas domes opozīcijas partiju pārstāvji.

Klātesošie skandēja "Auditu!" un "Atlaist domi!" pēc tam, kad organizators un klātesošie piketa laikā norādīja uz situāciju "Rīgas satiksmē". Tāpat tiek skandēts sauklis "Cietumā!" un "Atdod Rīgu!".

Pasākuma dalībnieki arī tika aicināti piedalīties Rīgas domes atbildīgo komiteju sēdēs. Tāpat kāds no runātājiem norādīja, ka mīl "latviešus un krievus" un ka "nav vajadzīga "Saskaņa", lai būtu saskaņa".

Pikets sācies plkst.10.30 un paredzēts līdz 12.30.

Sociālajā vietnē "Facebook" pieejamā informācija liecina, ka pasākuma rīkotājs ir Dāvis Suneps, kurš sevišķi iesaistīties mītiņā aicina nevalstiskās organizācijas. Pasākuma pieteikumā norādīts, ka tajā plānots paust neapmierinātību par bedrainajām Rīgas ielām, dārgāko sabiedrisko transportu reģionā, fiktīviem konsultantiem Rīgas domes kapitālsabiedrībās, nesamērīgi dārgajiem remontiem un citiem procesiem.

Suneps plānojis, ka pasākumā piedalīsies aptuveni 100 cilvēku, taču atbalstu viņa iniciatīvai paudušas arī teju visas Rīgas domes opozīcijas partiju frakcijas, aicinot tajā piedalīties arī partiju biedrus un citus aktīvus rīdziniekus.

Jau vēstīts, ka 9.februārī partija "Saskaņa" organizēja mītiņu Rātslaukumā Rīgas mēra Ušakova atbalstam, un tajā piedalījās aptuveni 3000 dalībnieku.

 
Visi komentāri
 
reku 2.marts 2019 21:45
4 4 Atbildēt

Rīgas domi tad vajadzēs atlaist katru pavasari,jo pavasaris līdz ar bedrēm pienāk katru gadu tāpat kā stārķi.

Gunča 4.marts 2019 9:59
1 0 Atbildēt

tik slikta situācija, kā šogad, Rīgā bija tikai 90. tajos gados...

Protests jau nav pret to, ka iestājas pavasaris un veidojas bedres uz atsevišķām ielām, protests ir pret vispārējo ielu stāvokli, kur neviena iela nav bez bedrēm - pat tās 3 (!!!), kas tika remontētas pēdējo 2 gadu laikā.

Pirmkārt ielu segumi praktiski vispār netiek atjauno, otrkārt - to ko atjauno, atjauno nekvalitatīvi, ka vēlākais pēc 2 gadiem jau atkal veidojas bedres.

Nemaz nerunāsim par visām lietām, kas izpeld ar Rīgas Satiskmi un citiem uzņēmumiem/korupcijas skandāliem.

ženija vindača 3.marts 2019 9:15
4 0 Atbildēt

Ogrē dome jāatlaiž., jo visi pilsētas ceļi ir tik bedraini, ka pat kājām iet nevar.

haaaaaaa 3.marts 2019 9:35
5 2 Atbildēt

Visa Latvija vienās bedrēs!Balvi-Gulbene-Velēna,un tā uz priekšu uz Pleskavas šoseju-ja to var saukt par šoseju!!!Pat iebraucēji smejas par tādu šoseju!!!Sanāk par mašīnu lauzšanu jāmaksā vēl nodokļi!Trakāk kā Latvijā vairs nekur nav!Priekš kam tāda valdība,ja pat 30 gados neko nav izdarījuši un nedara!Tik zin kā ar nodokļiem aplikt cilvēkus,lai vairāk varētu sabāzt savās kabatās!

OJĀ 3.marts 2019 10:59
0 0 Atbildēt

Tieši tā! Visus parazītus sākot ar rimšavnieku un valdību-uz Sibīriju!

he 4.marts 2019 9:55
0 0 Atbildēt

ja tiek pieminēta Pleskava, tad tas laikam domāts kaut kur Krievijā.

Bet pēc pieminētajām apdzīvotajām vietām drīzāk izskatās, ka domāta tomēr ir Veclaicenes šoseja.

he 4.marts 2019 10:00
0 0 Atbildēt

tā bija atbilde lietotāja "haaaa" komentāram

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Uz Dienvidu gaisa pārvada jau vairākas nedēļas atjaunots 70 km/h, Rīgas-Jūrmalas šoseja vēl 90 km/h (+ VIDEO) 6

iAuto.lv ir neizpratnē par to, kādēļ labos laika apstākļos uz Rīgas-Jūrmalas šosejas maksimālais atļautais ātrums joprojām ir tikai 90 kilometri stundā. Lasīt vairāk

 

Elektrokabeļu zagļu dēļ traucēta vilcienu satiksme Vācijas rietumos 3

Elektrokabeļu zagļi aizvadītajā naktī paralizēja vilcienu satiksmi Vācijas rietumos. Lasīt vairāk

 

Palika 18 kilometri: 3 miljonus vērts Ferrari F40 piedzīvo avāriju Vācijā 11

Automašīna bija ceļā uz automobiļu izstāžu un pārdošanas kompleksu Motorworld Bublingenē, netālu no Štutgartes. Līdz mērķim bija atlikuši 18 kilometri. Lasīt vairāk

 

Kā izskatījās iepriekšējie visu paaudžu Dacia Duster... un tagad jaunais trešās paaudzes modelis (+ VIDEO) 1

iAuto.lv iepazīst jaunās paaudzes Dacia Duster, pie viena parādot visas Duster modeļu paaudzes evolūciju vairāk nekā desmit gadu garumā. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti