Pierīgā un Zemgalē nolietotās riepas var nodot bez maksas! 8

 

Foto: Ekrānšāviņš

Fox Consulting | 8.marts 2019 10:24

Marts ir klāt, un aktuāls kļūst jautājums – kur likt vecās ziemas riepas? Daudzkārt izskanējis viedoklis, ka riepu maiņas servisi tās pieņem tikai par maksu, tomēr Pierīgā un Zemgalē ir vairāki autoservisi, kur nolietotās ziemas riepas var atstāt bez maksas.

“Riepu aprites jautājums Latvijā joprojām nav pilnībā sakārtots, tomēr esam uz pareizā ceļa – strādājam pie tā, lai servisi būtu motivēti pieņemt nolietotās riepas, organizējam to savākšanu un nogādāšanu uz reālu pārstrādi,” stāsta Latvijas Zaļā fonda izpilddirektore Solveiga Grīsle. Viņa pauž pārliecību, ka “ritenis nav jāizgudro no jauna” un ir jāuzlabo esošā likumdošana, kas spētu ierobežot nelegālo riepu importu un kontrolēt Dabas resursu nodokļa (DRN) nomaksu.

Latvijā jau šobrīd ir uzkrāts vairāk nekā 40 tūkstoši tonnu nolietotu riepu, taču pareizā riepu aprites sistēmā šis materiāls nav kaitīgs dabai. Pārstrādātas riepas kļūst par vērtīgu materiālu – gumijas granulām, kuras izmanto sporta laukumu segumu ražošanā, būvniecībā vai ceļu būvē, tāpēc Latvijas Zaļais fonds aicina iedzīvotājus būt atbildīgiem un neizmest riepas mežos un grāvjos, bet nodot pārstrādei.

Turpinot aizsākto akciju “Dod riepām otru dzīvi”, vairāk nekā 12 atbildīgos autoservisos Pierīgā un Zemgalē nolietotās ziemas riepas ir iespējams nodot bez maksas. Autoservisu atrašanās vietas atrodamas Latvijas Zaļā fonda mājas lapā https://zalaisfonds.lv/dod-riepam-otru-dzivi/

 

 

 

 

 

 

 

 

 
Visi komentāri
 
as 8.marts 2019 11:57
0 1 Atbildēt

Labais! Pērkot 4 riepas piemaksāt 8 EUR par veco nodošanu neesam gatavi, bet, kad tas tiek iecenots cenā un padarīts mums neredzams, tipa bez maksas, tad sitam plaukstas un pērkam!

Godīgi sakot, es šito reāli nesaprotu - riepas ir resurss, no kura tiek ražoti produkti, līdzīgi kā papīrs, plastmasa, stikls. Kāpēc to pārstrādājošie uzņēmumi to nepieņem bez maksas?

Pļurkt 8.marts 2019 13:59
4 4 Atbildēt

1. Tāpēc ka visiem ir pajāt.

2. Bijušie kas ņēma uz pārstrādi ir nolikvidēti, bet jaunos smacē nost un neļauj pat atvērties.

-----------

Vēl 80-to gadu beigās bija eksperimenti ar pozitīvu rezultāti par riepu pārstrādes produktu izmantošanu ceļu būvē, taču zagļu varzai tas nav vajadzīgs, jo nevar pakampt miljonus tūlīt un uz vietas.

he 8.marts 2019 14:17
0 0 Atbildēt

tas jau ir sadalīts bizness. Kamēr Šķēli, Šleseru un Co galīgi neatgrūdīs no varas grožiem, tikmēr šajā biznesā konkurentiem jau esošajiem uzņēmumiem neklāsies viegli, ja vispār izdosies kaut ko atvērt...

Pirms vairākiem gadiem interesējos par riepu pārstrādes uzņēmuma iespējām, uzreiz pateica, ka varu nemēģināt...

Pļurkt 8.marts 2019 16:30
4 2 Atbildēt

Tieši tā!! Polijā pirolīzes rūpnīcas ir teju vai katrā palielākā pagastā, ražo siltumu, elektrību un degvielu komunālo dienestu traktoriņiem. Polijā ražotās pirolīzes uzpariktes - tādas kas pārstrādā gumijas un plastmasas atkritumus siltumā un šķidrā, degošā frakcijā var nopirkt gandrīz internetveikalos. BET Latvānijā šie procesi ir tik tāl nopbirokratizēti, ka pat ja kāds uzdāvinās, atvedīs un uzstādīs PAR VELTI tik un tā neļaus strādāt - noēdīs ar papīru kalniem.

Latvānijas valdošai zagļu kliķei taču neko no ražošanas, vai kaut vai reālas SAVU pašu atkritumu pārstrādes nevajag!!

he 8.marts 2019 14:13
1 0 Atbildēt

Jelgavā Paula Lejiņa ielā (tuvāk Aviācijas ielai) ir Dalīto atkritumu savākšanas laukums (var meklēt google pēc šīs frāzes, atradīsiet vēl 2 punktus). Tur droši var vest un tiešām pilnīgi bez maksas atdot savas riepas (protams ne jau 20 vai vairāk gab. vienlaicīgi, bet pa komplektam noteikti pieņems). Tur vispār var vest bezmakasas atdot visus atkritumus (sašķirotus).

Pieņemu, ka līdzīgiem punktiem būtu jābūt arī citur.

viencexperc 8.marts 2019 14:23
2 3 Atbildēt

Daudz vieglāk izmest grāvmalās, nevis braukāt kā bomzim un meklēt, kurš pieņems.

Gumija nav kaitīga. Tā sadalās.

solaris 8.marts 2019 15:01
4 1 Atbildēt

Bomži ir nevis tie, kuri rūpējas par vidi, bet gan tie, kuri visur ap sevi izmet mēslus. Tādi, kā tu.

Pļurkt 8.marts 2019 16:23
2 0 Atbildēt

Precizēšu - tie kas savos mēslos dzīvo!

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Vācijas autotirgus 1.ceturksnī – pieprasījums pēc e-auto auto nokrities, pēc hibrīdiem – audzis

KBA (federālās motorizēto transportlīdzekļu aģentūras) apkopotie dati liecina, ka arī trīs mēnešu griezumā pieprasījuma kritums pēc elektroautomobiļiem ir gana iespaidīgs. Lasīt vairāk

 

Valsts policija pastiprināti kontrolēs atļautā braukšanas ātruma ievērošanu (+ VIDEO) 3

No 15. līdz 21. aprīlim Eiropas Savienības dalībvalstīs organizē Eiropas ceļu policijas tīkla ROADPOL akciju "Atļautā braukšanas ātruma kontroles nedēļa". Akcijā piedalās arī Latvija, un Valsts policija 19. aprīlī organizē 24 stundu ātruma kontroles maratonu, kura laikā pastiprināti uzrauga atļautā braukšanas ātruma ievērošanu. Lasīt vairāk

 

Porsche pirms termiņa izbeidz 718 modeļa pārdošanu Eiropā 12

Par iemeslu modeļa izņemšanai no konfiguratora kļuva neatbilstība Eiropas kiberdrošības likumam. Lasīt vairāk

 

Vācijas autotirgus martā: elektriskie ar gandrīz 29% kritumu 17

Eiropas lielākajā jauno automobiļu tirgū 2024. gada marts izrādījies ne tas veiksmīgākais, sāpīgāko kritumu piedzīvojot pilnībā elektrisko auto segmentam. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti