Izskatīšanai pirmajā lasījumā virza grozījumus Autoceļu lietošanas nodevas likumā 5

 

Foto: Ekrānšāviņš no Google.com/maps

Nozare.lv | 19.marts 2019 8:18

Saeimas budžeta un finanšu (nodokļu) komisija pirmdien lēma virzīt izskatīšanai pirmajā lasījumā 2019.gada budžeta likumprojektu paketē esošos grozījumus Autoceļu lietošanas nodevas likumā, kas paredz, ka turpmāk autoceļu lietošanas nodevas nemaksātājus fiksēs automatizētas iekārtas, un par nodevas nesamaksāšanu varēs sodīt ne tikai transportlīdzekļa vadītāju un pārvadātāju, bet arī turētāju vai īpašnieku.

Likums nosaka, ka autoceļu lietošanas nodevu par valsts galveno un reģionālo autoceļu posmu lietošanu maksā par kravas transportlīdzekļiem, kuru pilna masa ir lielāka par 3000 kilogramiem, un kravas transportlīdzekļu sastāviem, kuru pilna masa ir lielāka par 3500 kilogramiem.

Lai uzlabotu autoceļu lietošanas nodevas samaksas kontroli, grozījumi Autoceļu lietošanas nodevas likumā precizē nodevu maksātāju loku, līdztekus mehāniskā transportlīdzekļa īpašniekam, turētājam un vadītājam turpmāk nodevas maksātājs būs arī - pārvadātājs. Lai nodrošinātu nodevas samaksas kontroli, paredzēts, ka turpmāk nodevas samaksas kontroli varēs veikt ar arī tehniskajiem līdzekļiem, proti, pārkāpumu varēs fiksēt neapturot transportlīdzekli.

Satiksmes ministrija (SM) skaidro, ka nodevas samaksas kontroli veiks Valsts policija (VP), bet AS "Latvijas valsts ceļi" (LVC) ar tās rīcībā esošajiem tehniskajiem līdzekļiem nodrošinās iespējamo pārkāpumu fiksēšanu, neapturot transportlīdzekli. Izdevumus, kas LVC radīsies saistībā ar šo uzdevuma izpildi, paredzēts segt no valsts pamatbudžeta programmai "Valsts autoceļu fonds" piešķirtajiem līdzekļiem.

LVC iegūtos datus par fiksētajiem pārkāpumiem, neapturot transportlīdzekli, nodos Ceļu satiksmes drošības direkcijai (CSSD), kas būs tiesīga noslēgt deleģēšanas līgumu ar VP, lai veiktu informācijas apstrādi, sagatavotu administratīvā pārkāpuma protokola projektu un nosūtītu to VP izvērtēšanai, kā arī nosūtītu VP lēmumu adresātam un citu Latvijas Administratīvo pārkāpumu kodeksā noteikto darbību veikšanai.

SM skaidroja, ka uz valsts autoceļiem plānots uzstādīt iekārtas, ar kuru palīdzību varēs veikt nodevas samaksas kontroli. Par autoceļu posma lietošanu ar transportlīdzekli, par kuru nebūs veikta autoceļu nodevas samaksa, tiks sastādīts administratīvo pārkāpumu protokols. LVC no 2017.gada 14.decembra līdz 2018.gada 15.jūnijam realizēja autoceļu nodevas samaksas kontroles pilotprojektu, lai noskaidrot, cik liela daļa nodevas maksātāju nav veikuši nodevas samaksu, kā arī samaksu ir veikuši vai veikuši neatbilstošā apmērā.

Ar likuma izmaiņām plānots budžetā iekasēt papildus 4,08 miljonus eiro.
 

 
5 Lasīt visus komentārus → Populārākie komentāri
 
650 19.marts 2019 11:10
22 11 Atbildēt

Kas var būt labāks par šo zelta olu- ka sodīt neapstādinot. Tur ne tikai ka vadītāju un īpašnieku, vēl pat vajadzētu visu turētāja ģimeni un, r/a izdevēju, vnz izgatavotāju un konkrētās automarkas ofic dīleri. Un Galvenais, ka visus vienlaicīgi un neierobežotu skaitu reižu. No plānotajiem 4mio attiecīgi pusi idejas autoriem par idejas uzturēšanu un trešdaļu juristiem par iekasēšanu. Par atlikumu iepirkt Greenlandē sauso ledu ar sezonas atlaidi un izdalīt (pagaidām) nesodītajiem ceļu lietotājiem- lai viņi sūkā un gaida savu kārtu.

ES 19.marts 2019 14:34
11 4 Atbildēt

pareizi, sen jau vajadzēja .

Freijers 19.marts 2019 16:31
3 8 Atbildēt

Labs....bet viens amplis jau priecājās, ka atkal kādu sodīs - tā jau ir tiem dzimtcilvēku pēctečiem, verdzība asīnis.

Principā ir laiks kādiem aktivistiem sākt vērsties pret šo robotizētās sodīšanas sērgu, jo sodītāji ir sajutuši asins garšu, Saeimai var cauri praktiski da jebko izstumt + vēl noderīgie idioti priecāsies.

 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Volkswagen ID.2 būs dažādas modifikācijas; starts 2025.gadā 3

Cenu ziņā pievilcīgajam Volkswagen plānotas vairākas modifikācijas, tajā skaitā arī krosovera modelis. Lasīt vairāk

 

Jonass izcīna savu pirmo uzvaru MXGP klasē

Latvijas motosportists Pauls Jonass svētdien izcīnīja uzvaru pasaules motokrosa čempionāta piektā posma - Portugāles "Grand Prix" - sacensībās prestižākajā MXGP klasē, svinot pirmo panākumu karjerā augstākajā līmenī. Lasīt vairāk

 

Rekordists? - brauciens ar “Audi” Liepājā rezultējas ar 2000 eiro naudas sodu un tiesību atņemšanu (+ VIDEO) 12

Aizvakar, 1.maijā Valsts policijas amatpersonas Liepājā fiksēja automašīnu “Audi”, kuras vadītājs pārvietojās ātri un agresīvi. Likumsargi uzsāka pakaļdzīšanos, kā rezultātā automašīna apturēta. Šāds brauciens vīrietim rezultējies septiņos administratīvajos pārkāpumos un vienā kriminālprocesā. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Izmēģinām jauno Škoda Kodiaq (+VIDEO) 4

No šīgada Škoda jaunumiem mūsu tirgum svarīgākais ir jaunais Kodiaq. TV Autoziņas devās uz Spāniju, lai tuvāk iepazītos ar lielākā Škodas krosovera otro izlaidumu. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti