2/3 autovadītāju ir gatavi CSNg apstākļus fiksēt elektroniski mobilajā saskaņotajā paziņojumā 7

 
LTAB | 17.jūnijs 2019 12:34

Latvijas Transportlīdzekļu apdrošinātāju biroja (turpmāk – LTAB) apkopotie dati liecina, ka 63,2% autovadītāju ir gatavi turpmāk atteikties no saskaņotā paziņojuma papīra formātā izmantošanas un nepieciešamības gadījumā aizpildīt saskaņoto paziņojumu elektroniskā formā. Pērn šādu apņemšanos apliecināja nedaudz vairāk kā 50% autovadītāji.

Šī gada maijā LTAB īstenoja skaidrojošu kampaņu, lai mudinātu autovadītājus lejuplādēt LTAB OCTA mobilo lietotni, un, nepieciešamības gadījumā, CSNg apstākļus fiksēt mobilajā saskaņotajā paziņojumā. "Satiksmes drošībā ļoti būtiskas ir sabiedrības zināšanas par rīcību pēc CSNg, jo satiksmes dalībniekiem ir jābūt sagatavotiem, informētiem un zinošiem par saviem pienākumiem un tiesībām. Tas ļauj ne vien samazināt nevajadzīgu sastrēgumu rašanos, bet arī novērš jaunu negadījumu draudus. Turklāt CSNg, kas tiek noformēti, izmantojot saskaņoto paziņojumu, atvieglo Valsts policijas darbu, radot iespēju tai operatīvi ierasties vietās, kur būtiska ir policijas klātbūtne vai izmantot šo laiku preventīvajam darbam," skaidro LTAB valdes priekšsēdētājs Jānis Abāšins.

Kampaņas laikā LTAB OCTA lietotni lejuplādējuši vairāk nekā 7000 lietotāju un patlaban to kopumā izmanto gandrīz 30 000 viedierīču īpašnieki. "Lai arī LTAB OCTA lietotne jau kļuvusi pazīstamāka un tiek arvien aktīvāk izmantota autovadītāju ikdienā, pagaidām ik mēnesi CSNg ar mobilo saskaņoto paziņojumu fiksē vien daži desmiti autovadītāji. Līdzīgi kā ar ikvienu jaunu tehnoloģiju, visi autovadītāji nesāks to lietot vienā dienā, tāpēc mūsu uzdevums ir skaidrot lietotnes priekšrocības, apmācīt lietotājus un radīt visus priekšnoteikumus, lai CSNg dalībnieki izvēlētos aizpildīt tieši mobilo saskaņoto paziņojumu," skaidro J.Abāšins.

LTAB pērn izstrādāja un ieviesa mobilā saskaņotā paziņojuma funkciju lietotnē LTAB OCTA. Tā ļauj CSNg cietušajiem ātri un ērti fiksēt negadījuma apstākļus, norādīt informāciju par iesaistītajām pusēm, apstiprināt datus un elektroniski nosūtīt tos apdrošinātājiem. Ņemot vērā, ka LTAB OCTA lietotne piesaistīta LTAB uzturētajai OCTA datubāzei, datu ievade cietušajiem prasa mazāk laika, jo tie saskaņotā paziņojuma protokolā ielasās automātiski. Turklāt aizpildītu saskaņoto paziņojumu abas puses autorizē ar elektronisko parakstu, un tas ir saistošs ikvienam apdrošinātājam.

 

 
7 Lasīt visus komentārus → Populārākie komentāri
 
felix65 18.jūnijs 2019 8:10
3 0 Atbildēt

Interesanti, kur tas tāda aptauja tika veikta? 30000? Da tas ir piliens jūrā, nevis 2/3. Diez vai pat pusei šoferu ir viedtālruņi. Dzīve jau tā paliek ar vien sarežģītāka, lai vēl čakarētu sev smadzenes ar bakstīšanos tajos.

as 17.jūnijs 2019 15:04
2 0 Atbildēt

Patiešām problēma ar šo konkrēto app ir tāda, ka ar to nevar "paspēlēties",- tā uzreiz prasa konkrētas OCTA polises nr+ CSN datus vadīt! Kad sieva tikk apskādēja auto, tad es pat nepiedāvāju mēģināt, jo CSN gadījumā stresa pietiek, lai mēģinātu kko jaunu! Es appu novilku, cerēju pabakstīt, bet nekā, pat printcreenu nekādu sakarīgu nav!

Kanibaals 17.jūnijs 2019 23:34
2 0 Atbildēt

Tas pirms vai pēc juridiski pareizās sabraukšanas?

Vispār CSN tu esi izķidājis, bet to ka saskaņotā paziņojuma drukātajās versijās ir kļūdas neesi pat pamanījis.

 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Ar 120 000 eiro vērtības kritumu – Vācijā pārdod Audi ar V12 dīzeļa dzinēju 33

Pirms 12 gadiem šī automašīna maksāja 145 000 eiro, tagad īpašnieks to gatavs atdot par 23 800 eiro. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: 1000 ZS un 2 sek. līdz 100. Porsche Taycan.(+VIDEO) 3

Lai gan uzlabotais Porsche Taycan ārēji izskatās ļoti līdzīgs oriģinālajam, tas uzlabots pilnīgi visos parametros, un, kas svarīgi, visās modeļu versijās, ieskaitot paaugstināto Cross Turismo. Ar atjaunināto Taycan TV Autoziņas iepazinās testa braucienā Spānijā, tostarp arī Monteblanko ātrumaplī. Lasīt vairāk

 

Bankrota ēnā - Fisker izziņo milzīgas atlaides; klienti dusmīgi 20

Bankrota priekšā nonākušais ASV elektroautomobiļu ražotājs Fisker paziņojis par iespaidīgām atlaidēm savai produkcijai, kas dažos gadījumos sasniedz 24 000 dolāru. Lasīt vairāk

 

Policija un mediķi informēs par bezatbildīgai elektroskrejriteņu vadīšanai veltītu kampaņu "Ātrākais, kā nonākt slimnīcā" 17

Valsts policija un mediķi trešdien plkst.11 informēs par kampaņu "Ātrākais, kā nonākt slimnīcā", aģentūru LETA informēja policija. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti