Konceptuāli atbalsta ieceri par ceļu satiksmes noteikumu pārkāpumu sodīt arī ar tiesību izmantošanas aizliegumu 5

 

Foto: Ekrānbilde

Nozare.lv | 19.septembris 2019 17:23

Saeima šodien pirmajā lasījumā atbalstīja grozījumus Ceļu satiksmes likumā, kas tostarp paredz noteikt iespēju par ceļu satiksmes noteikumu pārkāpumu sodīt arī ar tiesību izmantošanas aizliegumu.

Likumprojekta mērķis ir nodrošināt sabiedrisko kārtību un drošību uz ceļiem, kā arī atturēt personas no pārkāpumu izdarīšanas šajā jomā. Likumprojekts paredz noteikt administratīvos pārkāpumus ceļu satiksmes jomā, par tiem piemērojamos sodus un institūciju kompetenci sodu piemērošanā.

Likumprojekts izstrādāts, ņemot vērā uzdevumu veikt administratīvo pārkāpumu kodifikāciju ceļu satiksmes jomā.

Likumprojektā saglabāti aktuālie administratīvo sodu apmēri, taču agrākās tiesību atņemšanas vietā likumprojektā ir paredzēts sods - tiesību izmantošanas aizliegums un tiesību atņemšana. Tiesību atņemšana, kas nozīmē to pilnīgu atņemšanu un atkārtotu to iegūšanu pēc atņemšanas termiņa beigām, ir paredzēta tiem pārkāpumiem, par kuriem iepriekš atņemšanas termiņš bija lielāks par 12 mēnešiem, kā arī par visiem pārkāpumiem, kas saistīti ar transportlīdzekļu vadīšanu reibumā. Pārējos gadījumos ir paredzēts piemērot tiesību izmantošanas aizliegumu.

Likumprojekts stāsies spēkā vienlaikus ar Administratīvās atbildības likumu.

 
Visi komentāri
 
Kanibaals 19.septembris 2019 21:20
0 0 Atbildēt

Ja atņem tiesības tad pēkšņi braukt aizmirst? Latvijā jau raustās tikai tie kam ir ko atņemt, ja nav ko atņemt vari braukt bez maksas sabiedriskajā, vai braukt palī un nekas.

GB12 20.septembris 2019 10:04
2 2 Atbildēt

Nu, tā īsti nav... ja pieķer 2.reizi, tad uz sutkām. Tikai, cik sapratu, tās sutkas jau arī jaunajā likumā plāno noņemt nost. Līdz ar to, vienīgais veids, kā cīnīties ar šo, laikam ir kriminālatbildība.

ES 20.septembris 2019 15:18
2 1 Atbildēt

nu...aizgāji pa velti pasēdēji sutkas, tevi pabaroju, tiec ārā un atkal pierijies un brauc....un tā mūžīgais riņķa dancis.

gunbox 20.septembris 2019 9:48
2 3 Atbildēt

Beidzot kaut kas sakarīgs. Vēl pie šī paša punkta varēja uzlikt ceļu policistus uz ceļa, lai ir kas šos sodus liek. Citādi Rīgā labi ja 1 auto kaut kur pa centru vazājas. Otrs stāv pie VEF un regulē baltā balansu uz gājēju pārejas.

topinamburs 20.septembris 2019 11:13
2 0 Atbildēt

tas taču tiaki juridisks kalambūrs. Ja tiesības atņem - tās jāpārliek, ja tiesības neļauj lietot - tās jāpārliek nav. Būtība jau nemainās.

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

 

800 Zs mustangs - Shelby izlaiž Mustang Super Snake (+ FOTO) 2

Shelby American parādījis savu pirmo projektu, kas radīts uz jaunās S650 Mustang platformas. Lasīt vairāk

 

Gaidāmā sniegputeņa dēļ Rīgā ievieš "sniega biļetes" un bezmaksas sabiedrisko transportu autovadītājiem 9

Gaidot sniegputeni, Rīgā pirmdien tiek ieviestas "sniega biļetes" un autovadītāji varēs izmantot sabiedrisko transportu bez maksas, aģentūru LETA informēja Rīgas dome. Lasīt vairāk

 

Latvijas elektrisko automašīnu tirgū ienāk Ķīna; vai rietumu ražotājiem ir ko likt pretī? (+ VIDEO) 6

Pasaulē lielākā elektrisko automašīnu ražotāja Ķīna pagaidām gan mazā apmērā, bet sāk startēt arī Latvijā. Pasaulē otras lielākās ekonomikas pārstāvniecība ar šāda tipa transporta līdzekļiem pagaidām nav sevišķi liela, taču tuvāko gadu laikā tas varētu mainīties. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti