Latvijā visvairāk zog BMW, Audi, VW, taču zagļu aktivitātei ir lejupejoša tendence 3

 

Ilustratīvs attēls Foto: iAuto.lv

Nozare.lv | 22.oktobris 2019 11:44

Kā liecinot Valsts policijas apkopotā informācija, šogad pirmajos deviņos mēnešos Latvijā reģistrētas 383 automašīnu zādzības, kamēr pērn - 595, 2017.gadā - 635, bet 2015.gadā - pat 703.

Šogad visbiežāk zagtās automašīnas ir "BMW" - 71 nozagts spēkrats deviņu mēnešu laikā, "Volkswagen" - 63, "Audi" - 62, "Toyota" - 43, "Mercedes Benz" - 21, "Opel" - 13 nozagti auto.

"Šogad pirmajā pusgadā automobiļu zādzības samazinājās uz pusi, salīdzinot ar iepriekšējo gadu, bet no augusta redzams, ka notiek zagļu aktivizēšanās, notiek kaut kādi procesi - intuitīvi jūtu," stāstījis Valsts policijas Galvenās kriminālpolicijas pārvaldes kriminālizmeklēšanas pārvaldes otrās nodaļas priekšnieks Māris Priednieks. No nozagtajiem automobiļiem atrodot aptuveni pusi.

Pēc viņa vārdiem, automašīnas zog atkarībā no pieprasījuma, un tas var būt visdažādākais. "Piemēram, vienu brīdi Latvijā sāka zust "BMW X1". Izrādījās, Lietuvā bija ievesti vairāki avārijās cietuši šādi modeļi no Rietumiem," stāstījis policists, "pirms kāda laika zagļi bija iecienījuši "Toyota" automobiļus, jo tie bija ļoti populāri, attiecīgs arī bija pieprasījums tirgū."

Dārgus automobiļus mēdzot "eksportēt" ar vilcieniem uz Tuvo Austrumu valstīm, kur tos var legalizēt ar visiem oriģinālajiem numuriem, savukārt uz Rietumiem galvenokārt vedot zagtās dārgās rezerves daļas.

Ja kādreiz no automašīnām visbiežāk zagtas magnetolas, logu tīrītāji, diski, riteņi un stikli, tad tagad mēdzot zagt visu priekšējo paneli ar visām modernajām iekārtām jeb tā saukto "torpēdu", pēc kā tirgū esot liels pieprasījums. "Ar šīm torpēdām uzlabo modeļus, kas no rūpnīcas iznākuši, lētāk aprīkoti vai cietuši avārijās. Īpaši Lietuvā ir attīstīts rūpals, kad no vairākiem sistiem automobiļiem saliek vienu. Šīs modernās iekārtas ir elektroniski numurētas un, ja automobilis ar tām nokļūs dīleru servisā, tad konstatējams, ka tās zagtas," teicis Priednieks.

Joprojām gana bieži mēdzot zagt automašīnu spoguļus. "Bet policija izvērsa kampaņu sabiedrībā, aicināja iegravēt spoguļos numurus un servisus - nepirkt no rokas spoguļus. Kratījām servisus. Un kuram servisam gan patīk, ka tos krata, pēta dokumentus. Tā sērga ir pagājusi, bet ne pavisam, protams," piebildis policists.

 
3 Lasīt visus komentārus → Populārākie komentāri
 
LMT 22.oktobris 2019 12:01
10 10 Atbildēt

Kurš ta opeli zog, gan jau sarūsēja un nevarēja vairs atrast!

JanJan 22.oktobris 2019 15:22
6 6 Atbildēt

Tu vispār zini kā izskatās un cik maksā teiksim jauna insignia ar labu aprīkojumu?

 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti1111

Mercedes: cilvēkveidīgie roboti cilvēku vietā 1

Mercedes-Benz rūpnīcās ieradīsies cilvēkveidīgie roboti, kas aizstās cilvēkus smagākos ikdienas darbos. Pagaidām tas ir eksperiments. Lasīt vairāk

 

Volkswagen ID.Unyx – sportisks krosovers Ķīnas tirgum 4

Volkswagen ID.Unyx ir gandrīz tas pats Cupra Tavascan, tomēr ne gluži. Lasīt vairāk

 

Elektriskā Škoda Epiq par 25 000 eiro ieradīsies 2025. gadā (+ FOTO) 15

Čehijas autobūves uzņēmums Škoda gatavo elektrisku mazauto, kas būs pievilcīgs arī cenu ziņā. Lasīt vairāk

 

Visu laiku jaudīgākais Volkswagen universāls – vēl viens elektriskais GTX saimes modelis (+ FOTO) 13

Reizē ar ID.3 GTX debitējis vēl viens šīs saimes modelis – ID.7 GTX Tourer. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti