Ko latvietim nozīmē auto, un vai būtu prātīgi ar nodokļu palīdzību ierobežot to izvēles brīvību? (+ VIDEO) 71

 
Tavs Auto TV speciāli iAuto.lv | 6.novembris 2019 17:00

Pavisam nesen Latvijas mediju vidi pāršalca ziņa, ka automobiļi varētu kļūt par luksusa preci, kuru vairs nevarētu atļauties ikviens!

Galu galā izrādījās, ka brēka ir lielāka nekā vilna, jo šīs ieceres ir minētas projektā, kurš vēl nav līdz galam izstrādāts un kur nu vēl apstiprināts.

Lai kā arī būtu, ir skaidrs, ka mums ir jābūt gataviem pārmaiņām! Tādēļ TAVS AUTO TV dodas meklēt mazlietotus ekomobiļus, ar kuru palīdzību iespējams samazināt kaitīgo izmešu apjomu!

 
71 Lasīt visus komentārus → Populārākie komentāri
 
felix65 6.novembris 2019 20:39
23 9 Atbildēt

Interesanti, kāpēc Tu uzņemies soģa lomu? Arī piecgadīgas mašīnas var būt nodzītas līdz kliņķim, savukārt divdesmitgadīgas ideālā stāvoklī. 2004. gadā nopirku jaunu opeli un pašlaik viņa stāvoklis neko daudz sliktāks nav kā jaunam, tāpēc mainīt pagaidām netaisos. Paskaties jutūbā, cik sliktas mašīnas ir sākuši ražot. Nafig man labu mašīnu mainīt pret mēslu, kurš knapi 100 štukas var novilkt! Elektroauto? Da kurš Latvijā to var atļauties! Valsts dotācijas? Nekādā gadījumā. Tā ir tirgus kropļošana. Ja jau brīvais tirgus, tad uz tā pamatiem arī dzīvojam, nevis sabiedrība apmaksā izredzētajiem, kuri spēj kādas štukas 20 par auto, kura kopējais cikls ir netīrāks kā benzīnniekam vai dīzelim, izmest. Nospiedošajam vairumam tas nav un pārskatāmā nākotnē nebūs pa kabatai. Gribi rūpēties par ekoloģiju, piespied ražotājus ražot mašīnas, kuras nav jāutilizē pēc garantijas laika. Lielākais drauds jau arī ir pašreizējā vienreizējo preču ražošana. Ražotāju alkatībai un planētas resursu izšķērdēšanai reiz jāpieliek punkts. Tā pat kā jāaplauž ragus zīmuļiem, kuriem mašīna ir vijebons, nevis pārvietošanās līdzeklis. Tad arī ar ekoloģiju viss būs štokos.

RobertsJansons 6.novembris 2019 17:42
11 2 Atbildēt

Tā visa ir teorija, tikko, tepat LV, Nissan Leaf ar 300 000+ km noskrējienu tika nomērīta akumulatora kapacitāte un rezultāts bija vairāk nekkā 80% no ražotāja solītās...

Freijers 7.novembris 2019 10:11
9 0 Atbildēt

Latvietim auto nozīmē pārvietošanās brīvību, ko pilnvētīgi nevar sniegt vilciens/autobuss vai kāds cits sabiedriskais transports, jo tā pārklājums un kursēšanas grafiks visā LV teritorijā nav pilvērtīgs, ko nevar sniegt velo, iepretīm visādu aktīvistu propogandai, jo cilvēkiem vienkārši nav tik daudz laika, kā arī ir jāparved mantas nereti.

To čakarējot, vietā piedāvājot kādu kolektīvisma surogātu, ļoti dārgu alternatīvu e-auto veidā vai citus zicrisinājumus vienkārši neies krastā, sevišķi jau Lv reģionos. Ja 2x gadā izlien no Rīgas ir cita runa, bet tādu ir ļoti maz.

 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Pa ceļam uz Marbelja 95 benzīns 1.799 un dīzelis 1.649 EUR. Paskaties iAuto iepriekšējo video no LV (+ VIDEO) 6

Attēlos un video var redzēt, kādas šobrīd ir degvielas cenas Spānijā, Latvijā un Lietuvā. Lasīt vairāk

 

Arī kā sedans - Volkswagen Passat Ķīnai 7

Jaunākais Volkswagen Passat Eiropā ir pieejams tikai universāla modifikācijā, taču Ķīnā to var nopirkt ar sedana virsbūvi. Lasīt vairāk

 

ADAC: Ķīnas autobūve ir nopietni konkurenti 8

Vācijas automobiļu kluba ADAC eksperti nonākuši pie secinājuma, ka Ķīnas autobūves produkcija pēdējos gados ir stingri pielikusi un min Eiropas ražotājiem uz papēžiem. Lasīt vairāk

 

2,8 sekundes līdz simtam - Mercedes-AMG prezentē 816 Zs jaudīgu kupeju (+ FOTO) 7

Vācijas Mercedes-AMG Šanhajā, Formula-1 sacensību pasākuma laikā nodemonstrējis savu GT saimes flagmani, kupeju Mercedes - AMG GT 63 S E-Performance, kas nodrošināta ar 816 Zs jaudīgu hibrīdiekārtu. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti