No 20 000 eiro - elektriskais Volkswagen e-up! kļūst pieejams Latvijas pircējiem (+ FOTO) 5

 

Foto: Publicitātes attēls

Volkswagen | 26.novembris 2019 11:28

Latvijā sākas pieejamākā Volkswagen elektriskā automobiļa e-up! iepriekšpārdošana

Sākot no šodienas, Volkswagen Latvijā sācis nākamās paaudzes elektriskā automobiļa e-up! iepriekšpārdošanu. Tagad iespējams iegādāties šo uzticamo un kompakto, bet vienlaikus četrām personām pilnībā piemēroto automobili, kas nodrošina braukšanas distanci līdz 260 kilometriem (WLTP), investējot vien aptuveni 20 000 eiro. Ar jauno e-up! Volkswagen plāno demokratizēt elektromobilitāti, tajā pat laikā rūpējoties par apkārtējo vidi. Pateicoties uzlabotiem akumulatoriem un palielinātai nobraukšanas distancei, e-up! ir lieliski piemērots ikdienas mobilitātei. Turklāt Volkswagen akumulatoriem tiek nodrošināta astoņu gadu vai 160 000 kilometru garantija. Pirmie automobiļi klientiem Latvijā tiks piegādāti 2020. gada februāra sākumā.

Jaunajam Volkswagen e-up! ir vairākas konkurētspējas priekšrocības, un viena no tām noteikti ir uzlabotie akumulatori – tiem ir divreiz lielāka enerģijas kapacitāte, tādējādi ar pilnu akumulatoru automobiļa nobraucamā distance reālos braukšanas apstākļos (WLTP) ir palielināta līdz pat 260 kilometriem. Paredzamais enerģijas patēriņš ir 12,7 kWh/100 km, kas nozīmē, ka jaunais e-up! ir ideāli piemērots, lai ikdienā pārvietotos pilsētā. Vien nieka 60 minūtēs ar līdzstrāvu (DC) iespējams uzlādēt akumulatoru līdz 80% ar 40 kW jaudu. Turklāt jaunajam e-up! ir divi lādēšanas režīmi – tūlītēja lādēšana un laika aiztures lādēšana. Lādēšanu iespējams pārvaldīt ar uzlādes pogu centrālajā konsolē, kā arī sākt un apturēt ar viedtālruni, izmantojot standarta Maps + more aplikāciju. Šo aplikāciju iespējams arī izmantot, lai e-up! pārvaldītu standarta aprīkojumā pieejamo gaisa kondicioniera sistēmu.

e-up! ir ļoti dinamisks, pateicoties tā zemajam smaguma centram, jo akumulatori ir iestrādāti automobiļa grīdā. Tādējādi šis automobilis ir ne tikai gudra izvēle, bet braukšana ar to sagādā patiesu prieku. Turklāt tas ir arī visai jaudīgs, jo 61 kW elektromotors nodrošina maksimālo jaudu, līdzko automobilis uzsāk kustību. Tādējādi e-up! no 0 līdz 100 km/h paātrinās vien nieka 11,9 sekundēs. Šī modeļa maksimālais ātrums ir 130 km/h.

Modeļa standarta aprīkojums ietver automātisku gaisa kondicioniera sistēmu, Composition phone radio sistēmu ar Bluetooth savienojumu saskarni, Maps + more izklaides sistēmu, kā arī joslas saglabāšanas sistēmu Lane Assist. Sistēma Lane Assist no 60km/h liela ātruma spēj noteikt, vai automobilis nejauši izbrauc no savas joslas. Automātiski koriģējot stūri, tā palīdz vadītājam nepamest braukšanas joslu. Dažādas e-up! stila versijas nodrošinās vēl vairāk funkciju un papildu personalizēšanas iespējas, tostarp jumtu un sānu spoguļu apdari kontrastējoši melnā krāsā.

e-up! zemā cena tiek panākta ar ietaupījumu, ko nodrošina lielais ražošanas apjoms. Volkswagen plāno piedāvāt krietni vairāk elektrisko automobiļu nekā līdz šim.

 
5 Lasīt visus komentārus → Populārākie komentāri
 
Nja 26.novembris 2019 22:53
5 0 Atbildēt

Kas tur pieejams? Par blusu 20k? Toyota AYGO sākot no 12k, Yaris 12,5k. Piekāš zaļos, ja kāds atdotu vismaz PVN var domāt.

Šumba 27.novembris 2019 12:17
1 0 Atbildēt

Un nekur nav minēts, cik maksā akumulatoru nomaiņa pēc tiem 160 000, kā arī, cik tiek piesārņots gaiss, tos izgatavojot!!!

 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Pa ceļam uz Marbelja 95 benzīns 1.799 un dīzelis 1.649 EUR. Paskaties iAuto iepriekšējo video no LV (+ VIDEO) 6

Attēlos un video var redzēt, kādas šobrīd ir degvielas cenas Spānijā, Latvijā un Lietuvā. Lasīt vairāk

 

Arī kā sedans - Volkswagen Passat Ķīnai 7

Jaunākais Volkswagen Passat Eiropā ir pieejams tikai universāla modifikācijā, taču Ķīnā to var nopirkt ar sedana virsbūvi. Lasīt vairāk

 

ADAC: Ķīnas autobūve ir nopietni konkurenti 8

Vācijas automobiļu kluba ADAC eksperti nonākuši pie secinājuma, ka Ķīnas autobūves produkcija pēdējos gados ir stingri pielikusi un min Eiropas ražotājiem uz papēžiem. Lasīt vairāk

 

2,8 sekundes līdz simtam - Mercedes-AMG prezentē 816 Zs jaudīgu kupeju (+ FOTO) 7

Vācijas Mercedes-AMG Šanhajā, Formula-1 sacensību pasākuma laikā nodemonstrējis savu GT saimes flagmani, kupeju Mercedes - AMG GT 63 S E-Performance, kas nodrošināta ar 816 Zs jaudīgu hibrīdiekārtu. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti