No 20 000 eiro - elektriskais Volkswagen e-up! kļūst pieejams Latvijas pircējiem (+ FOTO) 5

 

Foto: Publicitātes attēls

Volkswagen | 26.novembris 2019 11:28

Latvijā sākas pieejamākā Volkswagen elektriskā automobiļa e-up! iepriekšpārdošana

Sākot no šodienas, Volkswagen Latvijā sācis nākamās paaudzes elektriskā automobiļa e-up! iepriekšpārdošanu. Tagad iespējams iegādāties šo uzticamo un kompakto, bet vienlaikus četrām personām pilnībā piemēroto automobili, kas nodrošina braukšanas distanci līdz 260 kilometriem (WLTP), investējot vien aptuveni 20 000 eiro. Ar jauno e-up! Volkswagen plāno demokratizēt elektromobilitāti, tajā pat laikā rūpējoties par apkārtējo vidi. Pateicoties uzlabotiem akumulatoriem un palielinātai nobraukšanas distancei, e-up! ir lieliski piemērots ikdienas mobilitātei. Turklāt Volkswagen akumulatoriem tiek nodrošināta astoņu gadu vai 160 000 kilometru garantija. Pirmie automobiļi klientiem Latvijā tiks piegādāti 2020. gada februāra sākumā.

Jaunajam Volkswagen e-up! ir vairākas konkurētspējas priekšrocības, un viena no tām noteikti ir uzlabotie akumulatori – tiem ir divreiz lielāka enerģijas kapacitāte, tādējādi ar pilnu akumulatoru automobiļa nobraucamā distance reālos braukšanas apstākļos (WLTP) ir palielināta līdz pat 260 kilometriem. Paredzamais enerģijas patēriņš ir 12,7 kWh/100 km, kas nozīmē, ka jaunais e-up! ir ideāli piemērots, lai ikdienā pārvietotos pilsētā. Vien nieka 60 minūtēs ar līdzstrāvu (DC) iespējams uzlādēt akumulatoru līdz 80% ar 40 kW jaudu. Turklāt jaunajam e-up! ir divi lādēšanas režīmi – tūlītēja lādēšana un laika aiztures lādēšana. Lādēšanu iespējams pārvaldīt ar uzlādes pogu centrālajā konsolē, kā arī sākt un apturēt ar viedtālruni, izmantojot standarta Maps + more aplikāciju. Šo aplikāciju iespējams arī izmantot, lai e-up! pārvaldītu standarta aprīkojumā pieejamo gaisa kondicioniera sistēmu.

e-up! ir ļoti dinamisks, pateicoties tā zemajam smaguma centram, jo akumulatori ir iestrādāti automobiļa grīdā. Tādējādi šis automobilis ir ne tikai gudra izvēle, bet braukšana ar to sagādā patiesu prieku. Turklāt tas ir arī visai jaudīgs, jo 61 kW elektromotors nodrošina maksimālo jaudu, līdzko automobilis uzsāk kustību. Tādējādi e-up! no 0 līdz 100 km/h paātrinās vien nieka 11,9 sekundēs. Šī modeļa maksimālais ātrums ir 130 km/h.

Modeļa standarta aprīkojums ietver automātisku gaisa kondicioniera sistēmu, Composition phone radio sistēmu ar Bluetooth savienojumu saskarni, Maps + more izklaides sistēmu, kā arī joslas saglabāšanas sistēmu Lane Assist. Sistēma Lane Assist no 60km/h liela ātruma spēj noteikt, vai automobilis nejauši izbrauc no savas joslas. Automātiski koriģējot stūri, tā palīdz vadītājam nepamest braukšanas joslu. Dažādas e-up! stila versijas nodrošinās vēl vairāk funkciju un papildu personalizēšanas iespējas, tostarp jumtu un sānu spoguļu apdari kontrastējoši melnā krāsā.

e-up! zemā cena tiek panākta ar ietaupījumu, ko nodrošina lielais ražošanas apjoms. Volkswagen plāno piedāvāt krietni vairāk elektrisko automobiļu nekā līdz šim.

 
Visi komentāri
 
IQ 26.novembris 2019 12:46
0 0 Atbildēt

Latvijas Valsts ceļi iesālīs auto tā, ka trešās ziemas beigās vairs nebūs braucams! Kam izteikt pretenzijas, kas kompensēs skādi?

Nja 26.novembris 2019 22:53
5 0 Atbildēt

Kas tur pieejams? Par blusu 20k? Toyota AYGO sākot no 12k, Yaris 12,5k. Piekāš zaļos, ja kāds atdotu vismaz PVN var domāt.

Laaciz 27.novembris 2019 12:07
0 0 Atbildēt

Tīrs pilsētas auto un pat tad par to cenu ir auto ar ierobežotām iespējām. Kāpēc maksāt vairāk par mazāk? Re ku jau minēja to pašu Yaris. par 20k uz doto brīdi sanāk hibdrīds, kas būs spējigās auto par šo.

11,9 sek līdz 100km/h nu gan ir grūti nosaucams par dinamisku. Un ar 130km/h uz šosejas īsti laikam nebūs ko meklēt.

Šumba 27.novembris 2019 12:17
1 0 Atbildēt

Un nekur nav minēts, cik maksā akumulatoru nomaiņa pēc tiem 160 000, kā arī, cik tiek piesārņots gaiss, tos izgatavojot!!!

Asaris 28.novembris 2019 20:44
0 1 Atbildēt

Tev telvizoram ir 2 gadu garantija. Tu arī pēc 23 mēnešiem sāc jau meklēt jaunu?

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Unikālais 48 cilindru motocikls pārdots par 107 000 eiro

Noslēgusies Bonhams izsole, kurā tika pārdots pasaulē vienīgais 48 cilindru motocikls. Lasīt vairāk

 

Kā izskatījās iepriekšējie visu paaudžu Dacia Duster... un tagad jaunais trešās paaudzes modelis (+ VIDEO)

iAuto.lv iepazīst jaunās paaudzes Dacia Duster, pie viena parādot visas Duster modeļu paaudzes evolūciju vairāk nekā desmit gadu garumā. Lasīt vairāk

 

Līdz 1400 eiro - deputāti spriedīs par sodu pastiprināšanu ceļu satiksmē 22

Saeimas Juridiskajā komisijā šodien plānots spriest par sodu pastiprināšanu par pārkāpumiem ceļu satiksmes jomā. Lasīt vairāk

 

Japāņu Bavārija. Pirmais ieskats Mazda CX-80 salonā (+VIDEO)

Vai atminaties, kad pēdējo reizi sastapāties ar pa īstam lielu Mazda markas automašīnu? Līdz šim lielākais japāņu ražotāja modelis Eiropā saucas CX-80, un TV Autoziņām radās unikāla iespēja iepazīties ar septiņvietīgo krosoveru Mazda R&D centrā Vācijā. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti