No 75 850 eiro - jaunais "BMW X6" tagad arī Latvijā (+ FOTO) 5

 

Foto: Publicitātes attēls

Inchcape | 27.novembris 2019 15:34

Latvijā prezentēts jaunākās paaudzes “BMW X6”, kas ir viens no populārākajiem vācu autokoncerna piedāvātajiem modeļiem Latvijā. Salonā tas būs apskatāms no 7.decembra, taču jau pērnās nedēļas nogalē mašīnu izmēģināja vairāki desmiti interesentu, informē “Inchcape Motors Latvia” valdes loceklis Dmitrijs Zeļeņins.

“Kopš pirmās paaudzes “BMW X6” prezentācijas ir pagājuši jau vairāk nekā desmit gadi, taču tieši tāpat kā toreiz šajā modelī ir apvienots labākais no SUV (Sport Utility Vehicle) funkcijām – izmēri, klīrenss, ietilpīgs salons – un kupejas dizains. Jaunais “BMW X6” ir ļoti intuitīvi vadāma, ar jaunākajām tehnoloģijām, jaudu, labu manevrējamību un eleganci apveltīta automašīna,” uzsver Mārtiņš Geršmanis, “Inchcape Motors Latvija” produktu speciālists.

“BMW X6” popularitāte visā pasaulē ir skaidrs neierastās “Sports Activity Coupé” koncepcijas panākumu apliecinājums. Spartanburgas rūpnīcā, ASV saražoti un visā pasaulē pārdoti vairāk nekā 446 tūkstoši auto.

Interesanti, ka auto raksturlielumi – asi iezīmētas līnijas, spēcīgi veidotas virsmas un proporcijas - ir tik pārliecinoši, ka inovatīvās melnās krāsas “Vantablack” ražotājs “Surrey NanoSystems” piekrita tās izmantošanai ekskluzīva šā modeļa auto apdarē. Tā tapa pasaulē vienīgais vismelnākais “BMW X6”. Vismelnākā krāsa absorbē 99% gaismas, tādēļ ar to nokrāsoti objekti skatītājiem šķiet teju divdimensionāli. Tā tiek izmantota kosmosa pētniecībā, kur palīdz labāk saredzēt tālas galaktikas un vāji saredzamas zvaigznes, kas izkliedē saules gaismu un tādēļ nav redzamas.

“Surrey NanoSystems” vadītājs Bens Jensens atzina, ka diezgan ilgi nav bijis pārliecināts, vai patiešām ļoti melnā “VBx2” nanostruktūras krāsa būs piemērota automašīnām, taču “BMW X6” ekspresīvais un pārliecinošais dizains licis piekrist šim eksperimentam. Īpašie akcenti – izgaismots radiatoru dekoratīvais režģis, dubultie priekšējie lāzerlukturi un pārsteidzošie aizmugurējie lukturi – veido fascinējošus kontrastus ar melni krāsoto virsbūvi.

Izgaismoti radiatoru režģi un “BMW Laserlight” lukturi ir dažas no papildiespējām, kas ir pieejamas ikvienam jaunā “BMW X6” pircējam. Tāpat kā papildu aprīkojums ir pieejama, piemēram, integrēta aizmugurējās ass stūrēšanas iekārta, kas palielina manevrēšanas spēju pie zemākiem ātrumiem un stabilitāti pie lielākiem ātrumiem. Tāpat ir iespēja izvēlēties divas papildu pakotnes, piemēram, “M Sport” ne tikai padarīs auto vizuāli sportiskāku, bet arī ļaus iegūt sportiskākus piekares regulējumu. Tāpat “BMW X6” pirmo reizi ir iespēja izvēlēties “Off road” pakotni, kurā ir ietverti papildu virsbūves elementi, pneimatiskā balstiekārta, pašbloķējošais aizmugurējais diferenciālis, īpaši braukšanas režīmi. Papildus pieejamas arī riepas bezceļu braukšanai.

Patlaban “BMW X6” ir pieejams četrās versijās vai nu ar benzīna, vai ar dīzeļmotoru. Jaudīgākā benzīna versija ir aprīkota ar 4,4 litru V8 turbomotoru, jauda - 390 kW / 530 ZS, griezes moments -750 Nm. Savukārt dīzeļmotoru versijā ir pieejams, piemēram, sešu cilindru trīs litru motors ar 294 kW / 400 ZS jaudu un 760 Nm griezes momentu. Standarta konfigurācijā ir astoņu pakāpju automātiskā pārnesumkārba un elektroniskā “xDrive” pilnpiedziņas sistēma, kas ir savietota ar atsevišķi pieejamo adaptīvo kruīzkontroli.

Kopumā trešās paaudzes “BMW X6” izmēri ir mainījušies tikai nedaudz: tas ir kļuvis par 26 mm garāks (4935 mm), par 15 mm platāks (2004 mm) un par 6 mm zemāks (1696 mm). Bagāžas nodalījuma tilpums ir 580 litri, noliecot aizmugurējo sēdekļu atzveltnes, to var palielināt līdz 1530 litriem. Savukārt salona dizaina risinājumos izmantoti augstākās kvalitātes apdares materiāli, to papildina “LIVE Cockpit Professional” – divi 12,3 collu ekrāni – instrumentu panelis un skārienjutīgais centrālais ekrāns informācijas un izklaides vajadzībām, kā arī inteliģentais personālais asistents.

Jauno “BMW X6” Inchcape Motors Latvia salonā varēs apskatīt no 7.decembra, bet jau šobrīd iespējams pieteikties testa braucieniem. Auto jau ir iespējams pasūtīt, un tā cena ir, sākot no 75 850 eiro.

 
5 Lasīt visus komentārus → Populārākie komentāri
 
JJ 27.novembris 2019 17:48
4 2 Atbildēt

Nu ko , pārdodu nieri pa 80k , lai nauda degvielai vel ir.

msh 27.novembris 2019 22:08
3 2 Atbildēt

Aprakstā rakstīts "ietilpīgs salons", bet bildēs redzams ka maz vietas priekš iekšā sēdošajiem - tad kā tur ir ar to salonu, ir ietilpīgs vai nav?

felix65 28.novembris 2019 9:29
3 3 Atbildēt

Mašīna bagātiem zīmuļiem, kuri paši vairs nezina ko grib. Ne īsti apvidnieks, ne īsti kupeja. Smesj buļdoga s nosorogom.

 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Ar 120 000 eiro vērtības kritumu – Vācijā pārdod Audi ar V12 dīzeļa dzinēju 19

Pirms 12 gadiem šī automašīna maksāja 145 000 eiro, tagad īpašnieks to gatavs atdot par 23 800 eiro. Lasīt vairāk

 

Porsche pirms termiņa izbeidz 718 modeļa pārdošanu Eiropā 11

Par iemeslu modeļa izņemšanai no konfiguratora kļuva neatbilstība Eiropas kiberdrošības likumam. Lasīt vairāk

 

Vācijas autotirgus martā: elektriskie ar gandrīz 29% kritumu 17

Eiropas lielākajā jauno automobiļu tirgū 2024. gada marts izrādījies ne tas veiksmīgākais, sāpīgāko kritumu piedzīvojot pilnībā elektrisko auto segmentam. Lasīt vairāk

 

Atvadas no 10 cilindru motora - Lamborghini Huracan STJ desmit vienībās (+ FOTO)

Lamborghini izgatavos desmit ekskluzīvā superauto Huracan STJ eksemplārus, veltot tos atvadām no V10 motora, kas bija pamatā Huracan saimes panākumiem desmit gadu garumā. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti