CSDD uzsāks starptautiskā parauga vadītāja apliecību izsniegšanu 5

 

Foto: Publicitātes attēls

CSDD | 13.decembris 2019 10:23

Ceļu satiksmes drošības direkcija (CSDD) no 2020. gada 2. janvāra uzsāks starptautisko vadītāju apliecību izsniegšanu.

Šo jauninājumu īpaši novērtēts tie Latvijas iedzīvotāji, kas plāno apmeklēt kādu eksotiskāku valsti, jo tieši šajās valstīs ir bijuši gadījumi, kad netika atzītas Latvijā izsniegtās apliecības.

Vadītāja apliecību paraugus un pienākumu atzīt citas valsts izdotas apliecības nosaka 1968. gada Vīnes konvencija “Par ceļu satiksmi”. Šai konvencijai ir pievienojušās praktiski visas Eiropas valstis, kā arī daudzas citas pasaules valstis. Līdz ar to Latvijas nacionālā parauga vadītāja apliecība ir derīga braukšanai un atzīta visās šīs konvencijas dalībvalstīs, kā arī praksē tiek atzītas arī daļā citu valstu, kas nav pievienojušās šai konvencijai (piemēram, ASV un Kanādā). Informācija par šīs konvencijas dalībvalstīm pieejama ANO mājaslapā.

Tomēr ir virkne valstu, kas nav pievienojušās nekādiem starptautiskajiem tiesību aktiem un šajās valstīs, lai vadītu automobili bieži vien tiek prasīta starptautiskā parauga vadītāja apliecība. Tāpēc pirms došanās uz kādu eksotiskāku zemi CSDD aicina cilvēkus izpētīt pieejamo informāciju par vadītāja apliecības izmantošanu šajā konkrētajā valstī. Un, rūpējoties par savu drošību, vadītājam vienmēr būtu jāizvērtē, vai tiešām ir vajadzība šādā valstī vadīt transportlīdzekli, ņemot vērā atšķirīgo braukšanas kultūras līmeni. Tāpat jāņem vērā, ka šī starptautiskā vadītāja apliecība ir derīga tikai kopā ar nacionālo vadītāja apliecību.

Pieteikties starptautiskā parauga vadītāja apliecībai varēs kādā no CSDD klientu apkalpošanas centriem, kurā tiek izsniegtas vadītāja apliecības. Lai saņemtu starptautisko vadītāja apliecību, ir jābūt derīgai Latvijā izsniegtai nacionālajai apliecībai un veiktai veselības pārbaudei.

Ņemot vērā, ka jaunās apliecības formāts atšķirsies no cilvēkiem ierastā nacionālās vadītāja apliecības kredītkartes formāta un to izgatavošanā tiks izmantotas citas tehnoloģijas, tās izgatavošanas laiks būs 1-3 darba dienas un to varēs saņemt CSDD klientu pakalpošanas centrā (kurā vadītājs pieteicies apliecībai) vai pa pastu. Maksa par starptautiskās apliecības izsniegšanu – 19,84 eiro.

 

 

 
Visi komentāri
 
Rasa 13.decembris 2019 14:09
6 1 Atbildēt

ir jābūt derīgai Latvijā izsniegtai nacionālajai apliecībai - kas mums tā par tādu apliecibu?

felix65 14.decembris 2019 13:20
0 0 Atbildēt

Jautā Dzintaram.

Edisons 14.decembris 2019 18:18
0 0 Atbildēt

Jābūt derīgai pasej, to tas nozīmē...

Frontera 14.decembris 2019 10:18
1 1 Atbildēt

Sviests..LV var.

Bute 15.decembris 2019 13:43
0 0 Atbildēt

KĀRTĒJĀ CSDD, herņa , kāš naudu, tautai čakarē smadzenes , daunu bars .

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Pa ceļam uz Marbelja 95 benzīns 1.799 un dīzelis 1.649 EUR. Paskaties iAuto iepriekšējo video no LV (+ VIDEO) 6

Attēlos un video var redzēt, kādas šobrīd ir degvielas cenas Spānijā, Latvijā un Lietuvā. Lasīt vairāk

 

Arī kā sedans - Volkswagen Passat Ķīnai 7

Jaunākais Volkswagen Passat Eiropā ir pieejams tikai universāla modifikācijā, taču Ķīnā to var nopirkt ar sedana virsbūvi. Lasīt vairāk

 

ADAC: Ķīnas autobūve ir nopietni konkurenti 8

Vācijas automobiļu kluba ADAC eksperti nonākuši pie secinājuma, ka Ķīnas autobūves produkcija pēdējos gados ir stingri pielikusi un min Eiropas ražotājiem uz papēžiem. Lasīt vairāk

 

2,8 sekundes līdz simtam - Mercedes-AMG prezentē 816 Zs jaudīgu kupeju (+ FOTO) 7

Vācijas Mercedes-AMG Šanhajā, Formula-1 sacensību pasākuma laikā nodemonstrējis savu GT saimes flagmani, kupeju Mercedes - AMG GT 63 S E-Performance, kas nodrošināta ar 816 Zs jaudīgu hibrīdiekārtu. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti