Nozagti nesen uz valsts ceļiem uzstādītie atstarojošie signālstabiņi 16

 

Foto: Ekrānbilde no Google.com/maps

Latvijas Valsts Ceļi | 13.decembris 2019 16:19

Lai uzlabotu satiksmes drošību, šoruden vairāki valsts reģionālie autoceļi tika aprīkoti ar atstarojošajiem signālstabiņiem. Diemžēl jau pāris mēnešus pēc uzstādīšanas vienā no posmiem ir nozagti 20 stabiņi, bet citā ir izdarīts mēģinājums tos nozagt vai izdemolēt un 14 stabiņi ir izkustināti.

20 stabiņi ir nozagti autoceļa Kuldīga–Aizpute–Līči (P112) posmā no Kurmāles un Turlavas pagastu robežas līdz Ķoniņu kapiem, savukārt autoceļa Tukums–Kuldīga (P121) posmā no Tumes līdz Sātiem ir izkustināti 14 stabiņi.

Atstarojošie stabiņi tiek uzstādīti, lai diennakts tumšajā laikā autovadītāji varētu labāk pārredzēt ceļu, tie būtiski uzlabo satiksmes drošību. Zogot vai demolējot ceļa aprīkojumu, tiek nodarīts ne tikai finansiālais zaudējums, bet, kas ir pats būtiskākais, tiek apdraudēta satiksmes drošība. Aicinām ceļa lietotājus informēt VAS Latvijas Valsts ceļi, ja uz ceļa tiek manīta aizdomīga rosība vai ja ir konstatēts, ka trūkst kāds ceļa aprīkojums, zvanot uz diennakts bezmaksas līniju 80005555.

Oktobrī vairāk nekā 30 reģionālo autoceļu posmi tika aprīkoti ar atstarojošiem signālstabiņiem, kas diennakts tumšajā laikā ļauj autovadītājiem labāk orientēties uz ceļa. Ceļa pārredzamība ir ļoti būtiska no satiksmes drošības viedokļa. Latvijas klimatiskajos apstākļos, kad vairāk kā sešus mēnešus gadā rīta un vakara stundās ilgi pieturas krēsla vai tumsa, atstarojošais ceļu aprīkojums ir īpaši nepieciešams. Stabiņi tika uzstādīti 43 posmos uz 27 reģionālajiem autoceļiem, gandrīz 1000 km kopgarumā.

VAS Latvijas Valsts ceļi pārziņā ir 20 066 km autoceļu, no tiem:

       galvenie autoceļi – 1673 km;

       reģionālie autoceļi – 5453 km;

       valsts vietējie autoceļi – 12 883 km.

 

 
16 Lasīt visus komentārus → Populārākie komentāri
 
iciks 13.decembris 2019 22:09
6 0 Atbildēt

Ka daudz ko fenderē, tas it kā nebūtu brīnums, bet ko ar tiem stabiņiem var izdarīt?

ezis71 14.decembris 2019 6:14
5 0 Atbildēt

Padomju laiku mantojums - visu vajag zagt/nozagt,vaig vai nevajag bet jāfenderē.PSRS laikos elektrība maksāja kapeikas bet skaitītājā izborēja mazu caurumiņu lai ar tievu stieplīti apturētu disku,citi filmas lenti bāza gar stiklu.Mans fāters kaut kādu trafu uztaisīja tad skaitītājs griezās uz otru pusi.Un tagad jūs gribat lai nezog,ar šādu mantojumu.

Kā tad !!! 13.decembris 2019 18:33
4 0 Atbildēt

Runā to,ko zini,nebūs jāšaubās !! Esmu auto vadītājs un ar mežoņiem man nav nekā līdzīga,jo personīgi nezinu kur var likt šādus nozagtus stabiņus! Stulbākā izdoma !!!

 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Volkswagen ID. Code – vācu markas dizaina nākotne (+ FOTO) 1

Pekinas autoizstādē Volkswagen izlicis apskatei konceptu ID. Code, kas liek noprast kādā virzienā stūrē vācu autobūves uzņēmuma dizaina komanda. Lasīt vairāk

 

Prezentēts Zeekr Mix – minivens ar neparastu salonu 5

Ķīnas autoražotājs Zeekr Pekinas autoizstādē iepazīstinājis ar minivenu Mix – ģimenes transportlīdzekli, kam piemīt plašas salona transformēšanas iespējas. Lasīt vairāk

 

Aizsardzības ministrija izdod jaunu bukleta “Kā rīkoties krīzes gadījumā” redakciju

Aizsardzības ministrija informē, ka ziņu portāla “Sargs.lv” sadaļā “72 stundas” ir pieejama bukleta “Kā rīkoties krīzes gadījumā” jaunā redakcija, kas ir papildināta ar sadaļām par krājumu veidošanu, rīcības plānu sagatavošanu ģimenēm, kā arī citu svarīgu un noderīgu informāciju. Lasīt vairāk

 

Motoreļļas izvēle vecākiem dzinējiem: vai biezāka būs labāka? 15

Vai esi dzirdējis gadījumus, kad autovadītāji paši vai mehāniķi pēc saviem ieskatiem nolemj nomainīt ierasto motoreļļu uz “biezāku”? Saskaņā ar senām teorijām un dažu mehāniķu nelokāmo pārliecību šāds solis paildzina dzinēja kalpošanas laiku, turklāt mazina motoreļļas patēriņu automašīnām, kuru nobraukums pārsniedz 100 000 km. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti