Vides inspektori pārbauda autoservisus un konstatē būtiskus pārkāpumus 1

 

Foto: iAuto.lv

Nozare.lv | 14.decembris 2019 12:31

Valsts vides dienesta (VVD) inspektori autoservisu pārbaudēs visā Latvijā konstatējuši būtiskus pārkāpumus, aģentūru LETA informēja VVD pārstāve Dārta Šešo.

Otrdien un trešdien Daugavpils reģionālās vides pārvaldes (RVP) inspektori veica kampaņveida pārbaudes Jēkabpils un Daugavpils pilsētās, kuru laikā tika kontrolēta vides aizsardzības prasību ievērošana transportlīdzekļu remontdarbnīcās jeb autoservisos. Daugavpils pilsētā pārbaudes tika veiktas sadarbībā ar Daugavpils pilsētas pašvaldības policijas darbiniekiem. 

Kampaņas laikā tika apsekoti 16 autoservisi, no kuriem desmit autoservisos tika konstatēts, ka piesārņojošā darbība tiek veikta bez C kategorijas apliecinājumiem, kā arī vienlaikus trijos autoservisos atklāti rupji pārkāpumi atkritumu apsaimniekošanas jomā - uzkrāts liels daudzums nolietotu riepu, kā arī bīstamie atkritumi un veikta neattīrītu notekūdeņu novadīšana vidē. Par šiem pārkāpumiem ierosinātas administratīvās lietvedības.

Trešdien un ceturtdien Ventspils RVP inspektori apsekoja 21 uzņēmumu Ventspils pilsētā un novadā, Talsu, Tukuma, Kandavas, Dundagas un Engures novados, kuros tiek sniegti autoremonta un apkopes pakalpojumi. Pārbaudei tika izvēlēti autoservisi, kuri bija atrodami Valsts ieņēmumu dienesta (VID) datu bāzēs, bet VVD nebija saņēmuši C kategorijas piesārņojošās darbības apliecinājumu.

Šešo stāstīja, ka reida laikā tika konstatēta faktiskā situācija, proti, tas vai objektos tiek remontēti transportlīdzekļi, vai objekta darbībai ir saņemts C kategorijas piesārņojošās darbības apliecinājums, vai tiek ievērotas vides aizsardzības prasības. VVD inspektori sniedza konsultācijas par vides prasībām, veicot transportlīdzekļu remontu. 

12 uzņēmumiem būs jāiesniedz Ventspils reģionālajā vides pārvaldē nepieciešamie dokumenti C kategorijas piesārņojošās darbības apliecinājuma saņemšanai, bet vienam uzņēmumam - B kategorijas piesārņojošās darbības atļaujas saņemšanai. Uzņēmumu pārstāvjiem bija izpratne par vides aizsardzības pasākumu un piesārņojuma novēršanas nepieciešamību autoservisu darbībā. Tikai vienā objektā konstatēti tādi pārkāpumi, par kuriem tiks ierosināta administratīvā pārkāpuma lietvedība. 

Vakar un šodien Madonas un Valmieras RVP inspektori apsekoja 33 uzņēmumus Alūksnē, Gulbenē, Aizkrauklē un Valmierā, kuros tiek sniegti autoremonta un apkopes pakalpojumi. Pārbaudē tika konstatēts, ka desmit objektos darbība veikta bez C kategorijas piesārņojošās darbības apliecinājuma. Īpaša uzmanība pievērsta atkritumu apsaimniekošanai, un sniegti operatoram norādījumi, informācija par vides aizsardzības prasību ievērošanas nepieciešamību veicot auto remontu un apkopi.

Transportlīdzekļu remontdarbnīcu vadītājiem vai īpašniekiem, kuri veic darbību bez C kategorijas piesārņojošās darbības apliecinājuma, 30 dienu laikā ir jāiesniedz attiecīgajā RVP iesniegums apliecinājuma saņemšanai.

 
Visi komentāri
 
ivars 16.decembris 2019 15:27
0 0 Atbildēt

Cerams,ka kāds auto servisu FORMAN arī ir parbaudījis Dreiliņos pie veikala depo,tur inspektoriem būtu ko darīt!

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Busiņa šoferis zaudē tiesības (+ VIDEO) 3

Busiņa šoferis brauc pa kreiso malējo joslu un bloķē ātrāk braucošos, bet, kas vēl ļaunāk, vienā brīdī viņš apstājas un iet izskaidroties ar Audi vadītāju. Lasīt vairāk

 

Nissan modernizējis krosoveru Qashqai (+ FOTO) 7

Pēc trim gadiem apritē, modernizāciju piedzīvojis viens no Nissan kompaktās klases modeļiem - krosovers Qashqai. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: 1000 ZS un 2 sek. līdz 100. Porsche Taycan.(+VIDEO) 5

Lai gan uzlabotais Porsche Taycan ārēji izskatās ļoti līdzīgs oriģinālajam, tas uzlabots pilnīgi visos parametros, un, kas svarīgi, visās modeļu versijās, ieskaitot paaugstināto Cross Turismo. Ar atjaunināto Taycan TV Autoziņas iepazinās testa braucienā Spānijā, tostarp arī Monteblanko ātrumaplī. Lasīt vairāk

 

Bankrota ēnā - Fisker izziņo milzīgas atlaides; klienti dusmīgi 21

Bankrota priekšā nonākušais ASV elektroautomobiļu ražotājs Fisker paziņojis par iespaidīgām atlaidēm savai produkcijai, kas dažos gadījumos sasniedz 24 000 dolāru. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti